viktorka_od splavu a vieš čo je na tom smutné? Moja mama je presvedčená, že nás k tej samostatnosti 'viedla'. Jedine k domácim prácam. Prvýkrát som mala slovo do nákupu oblečenia možno ako 13-ročna, áno, bola iná doba. Keď som začala chodiť na VŠ, nevedela som nič vybaviť, nikdy som nemala preukážku na MHD, aj intrák mi naši zháňali, akože fakt nesamostatna som bola. Keby som chodila na VŠ v mieste bydliska, tak by som zle dopadla.
A ešte, večne som počúvala, nech som troch iniciatívna, nech nečakám na pokyny. Vždy, keď som niečo spravila sama od seba, bolo to zle. Lebo pondelok, lebo modrá, lebo hocčo. Takže teraz na takéto litanie lakonicky reagujem - keď niečo chceš, povedz, ja pre teba nič sama od seba nespravim. A naučil sa to už aj môj muž, raz na záhradke premiestnil drevo bez pokynov a bolo zle. Tak teraz, keď opravoval žalúzie v bratovom byte, vypočul si ako to chce mama robiť a povedal jej, že on to nebude robiť na dvakrát, nech to ona spraví po svojom a keď potom zistí, že je to zle, nech mu zavolá a spraví to tak, ako treba.