Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 11. února 2025 08:36

Anaj tak zrovna tohle davala reditelka nasi skolky na prednasce o respektujici vychove jako priklad!:) ze je to spravne. Proste jsou situace o kterejch se nediskutuje. Ze kdyz se treba jedno dite nechce oblikat a dalsich 15 na nej ceka oblecenejch, ze mu reknou "chapu ze nechces, ale ostatni na tebe cekaj a jinak to nejde. Muzes si vybrat jestli se obliknes sam anebo to udelam ja, ale vis, ze pak se to nebude libit ani jednomu z nas". A hotovo, proste ho nasilim obleces a jde sea myslim, ze uz pak vedej a radsi se oblikaj sami, haha. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2025 08:37

Karja naše máma s námi naopak byla dlouho doma a obrážela s námi ty kroužkyDo třetí třídy jsem nechodila ani na obědy, natož do družiny. Ale nemám pocit, že by se obětovala, na sebe si čas našla. Ona má ty koníčky takové domácí, kamarádek má pár.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 11. února 2025 08:38

.

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 11. února 2025 08:40

Evaeva Jako to obrážení kroužku, na to můžeš mít i jiný názor, že mně přijde, že kdyby moje děti na nějaké kroužky chodily, tak mě se naopak ulehčí,že jím nemusím vymýšlet žádný program. Takže to je takové, je to práce navíc nebo pomoc? 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 11. února 2025 08:42
Reakce na Karja:

ale já to cejtim, že se mi nechce.

​tohle mi přijde jako to úplně nejvíc kličový. Umět cítit, jak to JÁ chci a ne někdo jinej, že by se mělo, nemělo, muselo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2025 08:42

711990 ono jde hlavně o to pochopení, že by to dítě chtělo něco jiného než o sálodlouhé vysvětlování nebo nekonečné ustupování

Dělám to tak i s miminem. Dopoledne, když máme čas, může jít víceméně kudy chce. Odpoledne, když spěcháme na kroužek, tak buď musí jít kudy je potřeba a nebo, je mi líto, musíš do kočárku. On tomu zatím asi moc nerozumí, ale jednou pochopí, co říkám Řvát bude samozřejmě pořád

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 11. února 2025 08:44

711990 

Ježíš, tuhle hlášku: "chapu ze nechces, ale ostatni na tebe cekaj a jinak to nejde. Muzes si vybrat jestli se obliknes sam anebo to udelam ja, ale vis, ze pak se to nebude libit ani jednomu z nas" , resp. variaci na ni podle situace používám u dětí téměř denně. A kupodivu to velmi často, vlastně skoro vždy, funguje!

Online viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 11. února 2025 08:44

Karja tak moji rodice nam zadny "program" nikdy nedelali. krouzky to jo, na ty maminka dbala, abychom se rozvijeli, hlavne sport nejaky.. dokud nas musela vodit tak to byla rozhodne zatez. ale doma vubec, bez si hrat do pokojicku a neotravuj.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2025 08:45

Karja myslím, že u nás to nebylo tak ani tak. Nejvíc kroužků měla ségra, prostě tam chodit chtěla a mamka s tím neměla problém. Mně to jako ulehčení nepřijde, tu dobu tam akorát prosedíš nebo skočíš na nákup třeba, ale ona byla dopoledne sama doma.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2025 08:49

Anema jako bys psala o mojí tchýni. Tchánovi se postaví velmi výjimečně, to už fakt musí být (stěhování nestačilo). Ale i dětem, oni chtěli koupit tohle, tamto... Vidí se s nimi skoro denně, ale jakoby měla pocit, že si je musí kupovat místo, aby se jim skutečně věnovala. Zase se nám to teď vymklo z ruky a bude potřeba to řešit, ty bonbóny a lízátka 

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 11. února 2025 08:59

viktorka_od splavu Jo já to beru za sebe. Jasně, že jsou rodiče, co nedbají na to ani na to. Ta starší kroužky odmítá a já nechci aby jen tak hnila doma, takže ten čas, co by strávila na kroužku a já bych měla pohodindu třeba na nákupu nebo procházce než skončí, trávíme čas spolu prostě. Ale jo, někdo na to dlabe uplně.

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. února 2025 09:07

Karja moje mama se mi takhle nevenovala, mela jsem prarodice (skola, krouzky, veskere prazdniny az do puberty, uceni se se mnou, lekari..). A stejne ted nema zadne konicky. Zadne! Bydli v praze, ale nikam nezajde. Musim to naplanovat ja. A na vsechno mi reknw, ze nema cas. S kamardkami se nestyka...Je v duchodu. Jeji matka byla stejna. Fakt mam strach, abych tak nedopadla, ale na druhou stranu my dve nemame skoro nic spolecneho.

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. února 2025 09:15

Evaeva mam kamaradku, co sice pracuje ale jinak se absolutne vse toci kolem deti. Miliony stahych krouzku, kurzu, dovlena ciste podle deti....a pritom je desne nespokojena. To je porad, ze deti maji to a to vybaveni a ona nema na lyze ani helmu. Ze ke kadernici si nezvladne dojit ani jednou za rok. A pritom nechape, ze my kdyz jedeme nekam, tak to neni podle syna. Proste jedeme nekam treba k mori a uvidi se, co je v okoli. Nepotrebujeme animatora v hotelu, zkratka si pronajmeme treba chaticku v Polsku. Pry je to ditetem a mam nenarocne. No nemyslim si

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 11. února 2025 09:21

Jos Já teda taky radši udělám dovolenou podle dětí než podle sebe, protože vim, že je to winwin pak pro všechny. Jsou spokojený a já si tak odpočinu víc se spokojenými dětmi. Trochu taky myslim, že dítětem to je, u starších pak i jak je zvyklé, vychovované, když je zvyklé, že do 10 let má ten program podle něj, tak asi nebude skákat nadšením při městské turistice rodičů, to je jasný. Ale nesoudila bych někoho takhle, fakt ty její děti neznáš a nebo to daj, ale ona nedá ty jejich zpruzelý ksichty:D:D

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. února 2025 09:30

MPLee Tak to je slušný psycho, chudáci rodiče. My jsme teda taky měli kroužky, ale doma cíleně žádný program od rodičů nebyl, teda pokud se netušilo seno, nebo tak něco. Synek to měl od první třídy stejně, sporty,, Zuška a kamarádi, pokud někdy přišel, že se nudí, řekla jsem fajn, napíšu ti příklady, vysmahl a už se nevrátil. Tvl Já jsem byla dobrá matka!

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 11. února 2025 09:31
Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. února 2025 09:32

Karja u nas musime uz hodne laborovat, proste 2 dny lezeni, den more/mesto/civilizace, uz nam nezkousnou ze jen pod skalou je dobre:D Idealni by bylo lezeni u more, nicmene to se nam za cele vanoce postestilo 2x, a pokazde byla zima, dest, vitr atd. Ale treba lonsky roadtrip do Finska je bavil hodne, na to vzpominaji porad. Ale meli jsme bozi pocasi, dobrou spolecnost, takze s nema letos plabujeme skotsko a vylezt na Ben Nevis, pry to je jak Lysa, jenze od hladiny more:D

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. února 2025 09:40

Karja ba ne, ona si kompenzuje na detech to, ze na ni rodice kaslali. Holky jsou pohodove. Jako nemysli si, ze nas kluk nejak strada. Ale nepotrebujeme minimalne ctyrhvezdu v Italii se zajistenym programem. Pak mi stejne vzdCky napise, ze ji haranti stvou, ze jsou zpruzeli a radsi by skakali venku v louzich. Ja nevim no, ja se treba nechci vzdat vlastniho zivota ve prospech potomka. To je ve velke mire deje kazdemu rodici, ale travit letni dovolenou treba v aquaparku proste nebudu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2025 09:46

Jos taky si nemyslím. Jasně, že neděláme úplně to, co bez dětí, ale snažíme se najít rozumný kompromis. Najít nějaké řešení, abychom jim ukázali, co máme rádi a zároveň si to užili i děti.

Karja já bych dovolenou čistě podle dětí nedala, mně to hrozně prudí. To můžu být rovnou doma

Online Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 11. února 2025 09:47

711990 našemu by se to líbilo, včera zkoušela v šatně, jestli by ji neobula mladší sestra