Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 11. února 2025 13:00

dzizisketa no prave. Prijde mi skvele, kdyz ty deti oceni i "bezne" veci jako je prochazka lesem, sbirani hub apod. Ze nepotrebuji organizovanou zabavuPotrefenáhusa jo je mi jasne ze casem to bude nuda. Ale skolkove/skolni male dite se zabavi i s malem a spis si zo clovek zkazi nasazenim latky. 

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 11. února 2025 13:01

žluťásek já to miluju, nevadí mi houpání, volný pád, točení hlavou dolů, centrifuga, horská dráha, fakt si to užívám. Ale víc a víc se bojím technické závady, a že těch kolotočových průserů už bylo!  Stáří, no.

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 11. února 2025 13:27

Jos moje děti tyhlety přírodní věci moc nedávaj:-D. Kdoví jestli to nemají z covidu, kde jsme jen bloumali po polnačkách a lesích po okolí:-D. Jakože jo, tak někdy jdou, ale musí vědět, že na konci je kiosek, nebo že jdou s kamarády, ale že bych řekla je sobota, jdeme do lesa, no tak to asi umřou. Sambo by naopak rád, navrhuje aktivity typu sbírání šípků a podobně, ale já mu vždycky říkám, ty seš z města, ale já jsem byla v lese do dvaceti let:-D:-D. Protože tohle byl fakt jedinej program s rodičema, vycházky v okolí, u babičky na samotě na statku,:-////

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2025 13:31

Karja já myslím, že je to i typem dítěte. Kluci to mají rádi, ale ten starší je vyloženě přírodní typ, zatímco mladší klidně půjde na "procházku" po obchodech, starší remcá jakmile máme v plánu víc než Albert 

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. února 2025 13:33

Karja no jo, ja jsem taky mestske dite, tak jsem jak tvuj sambo. Nejlip sama v lese, houby nebo boruvky. Jako dite jsem bloumala po okoli a trhala si fialky nebo tak. Vymyslela si v hlave vlastni pribehy...domu pak nosila kyticky z polniho kviti . Nebo jsme se psem prehrazovali strouhu za domem, on se v tom bahnitem jezirku pak valel...ja nemela ty sourozence a vlastne ani kamarady az nekdy skoro do puberty. Ale vibec mi to nevadilo

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 11. února 2025 13:40

Jos nase deti neodporujou vubec ničemu, jeste jsem od starsi nikdy neslysela, ze nejde nebo sw ji nechce, klidne se oblíknou v zime v 7 večer a jsou s tatinkem do deště, les nebo kino, vsechno je dobry, ale tak rikam si, ze z toho jeste nemaj takovej rozum, jaky jsou možnosti :-)

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. února 2025 13:44

Potrefenáhusa . Nas teda slovne odporuje, ale jde a pak uz je to dobre. A taky je mi jasne, ze z toho jeste nema rozum a bude to jen horsi

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 11. února 2025 13:52

Jos jojo, já říkám, to jsou ti měšťáci co vylétnou ven:-D. Mě spíš překvapuje, že čeká, že to ty děti, zvlášt holky bude bavit, že jako řeknou "super jdeme na ryby, celej víkend v lese". A on mi tuhle říká a ty jsi jako nechodila se svým tátou na ryby a já, jo, chodila, jako v dětství fakt super vodvaz pro holku. On vůbec neví, co ty děti chtěj. To mu jednou řekla malamalá "ty vůbec nevíš, co já chci" a dost to doma zlidovělo, a fakt to tak je. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2025 14:03

Potrefenáhusa kluci sice někdy remcají, ale spíš je prudí to oblékání. Jinak nepohrdnou téměř ničím od lesa přes muzeum a brusle až po kino. Ale už to samozřejmě zkouší, že jestli by nemohla být herna radši

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2025 14:04

Karja víš, jak by moje malá ségra ráda šla na ryby? Normálně by si mohla celý den číst uprostřed přírody! Od jejích sedmi, co se naučila číst, ideální den

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 11. února 2025 14:08

Evaeva u nás je to stejný, frflá u toho chystání, oblíkání a odchodu z domova. Ale venku je to už v pohodě, ať jdem do lesa bez cíle, do muzea nebo na hřiště.

Už ho ani nezajímají dětské koutky v kavárnách, chce tam kvůli tomu koláči a že mám téměř vždy s sebou nějakou malou deskovku, co si tam zahrajeme :)

Nejlepší věc s sebou do lesa je kapesní nůž, s tím pak vydrží neomezeně dlouho něco vyrábět. Nůž, provázek, krabice s jídlem a můžeme být venku celý den

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 11. února 2025 14:11

Evaeva Základ ale je, že vy víte, co vona chce. Tady se to pořád neví:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2025 14:18

Karja jasný!

Ale ono je to těžký. Možná to sambo ví, ale nechce si to připustit nebo vzdát to svoje, protože to jejich by taky nemusel přežít Třeba jako ten karneval nebo tak

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 11. února 2025 14:24

L má teraz ten korčuliarsky kurz, akože fakt iné dieťa, nie je to tak dávno, čo by tam ísť nechcel, a teraz vyložene chce. Tak ako v škôlke trpel, tak v škole to miluje.

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 11. února 2025 14:49

letfenixa to je skvělé, k některým věcem opravdu stačí dozrát

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 11. února 2025 14:50

letfenixa No já doufám, že u nás to taky nastane, říkala jsem, že jako až pujde mladší do první třídy, tak nějaké mimoškolní kroužky budu vyžadovat. Aspon jeden!

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 11. února 2025 16:00

Karja mal tento rok podmienku, že buď 2 krúžky alebo družina každý deň do 3. No a na ten kucharsky už nechce chodiť, lebo je v piatok a on už chce mať piatok voľno. Hovorila som s vedúcou, povedala, že zvažuje ho preložiť na iný deň  pred týždňom nám o tom mail poslala a odvtedy je ticho. 

Offline Kokoska
35028 příspěvků moje polička 11. února 2025 16:01

Karja ježiš, to bylo u nás - je neděle, jdeme na procházku. Do lesa, samozřejmě. Ještě případně s hadrovou taškou na šišky, aby bylo na podpálení v kotli. Tahali nás přes všechny protesty snad ještě na gymplu, pamatuju se, jak jsem vždycky ječela "Proč furt musím dělat, co nechci?" U nás byla ta výchova teda dost formou rozkazů a zákazů, bez diskuzí. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 11. února 2025 16:01
Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 11. února 2025 19:17

Má rodičovská lenost překonala další milník. Zatímco dříve jsem Rosťovi kupovala trička na Vinted, abych jako ušetřila, dneska jsem nabouchala tři různé multipacky na Zalandu a nazdar. Jedno vychází na nějakých 110 (možná ani ne) korun, procházet ten balast na Vinted už se mi fakt nechce.