Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 11. února 2025 09:52
Reakce na rasaNori:

Ale meli jsme bozi pocasi, dobrou spolecnost, takze s nema letos plabujeme skotsko a vylezt na Ben Nevis, pry to je jak Lysa, jenze od hladiny more:D

​to by me pak zajímal podrobnej report, zrovna tuhle destinaci jsme si tu tuhle říkali, že bysme rádi :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2025 09:55

Anema jenže ona s nimi tráví odpoledne tak jakoby normálně. Vyzvedne je na kroužku a jdou se projít, pak si jde s nimi nakoupit a oni to hned zkouší, že chtějí bonbóny, protože vědí, že uspějí. Na mně nic takového nezkouší. Ona jim neřekne ne, asi že by mohli nedej bože řvát nebo nevím. Když si postěžujeme, tak je to chvíli lepší, ale za pár měsíců jsme zpět. Neřekne ne teda ani nikomu jinému, takže když potřebuju hlídat nějak nadstandardně, vždycky na to jdu nějak opatrně, abych zjistila, jak to vidí.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. února 2025 09:56

Potrefenáhusa pojedem to obytnakem, tak dam potom report kdyz to klapne:)

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 11. února 2025 10:10

Jos ta tvoje kamaradka mi nekoho pripomina. Ale teda nejdu do extremu a vim, proc to delam. To je podle me zaklad. Bud to pro ty deti delat chces a delas to rada, nebo to beres jako ze to delas pro ty deti, ale pak si jakoby nemuzes moc stezovat a vyzadovat nejaky vdek. My se hodne prizpusobujeme v tech dovolenych, taky se placame u bazenku v Italii atd., ale je to proste nejaky kompromis. Nebo ted ty lyze. Taky tam jedu jen kvuli nim, vdek necekam, ale veci maji z bazaru/pujcene, mame levnejsi apartman, kde budu varit, at se trochu naucej ty zimni sporty a nazdar bazar... a uz jsem se naucila znat sve limity a nektere akce odmitam, protoze vim, ze zpruzela bych byla neudrzitelne. Treba v zabavnim parku jsme jeste nebyli zadnem (nepocitam 1x Mirakulum)

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 11. února 2025 10:18

Evaeva Tak jako podle dětí...víš co nějaký funpark a animátory bych taky nedala:-D To jako podle dětí, ale aby to bylo v pohodě.

Jos Aha, no jasný, tak to chápu. Tak my jedeme k moři taky kvuli dětem, ale jedeme tak, aby se nám tam líbilo taky. Jasněže hotel s nějakýma atrakcema a dětskou diskotékou by se jim taky líbil, ale to jako, to by bylo fakt moc:D

Ale jinak hodně takhle věcí děláme podle dětí. Napadá mě třeba karneval, bože vloni to bylo tak hrozný, byla jsem tam se segrou, obě jsme chytly bolehlav z toho hluku, světel, seděly jsme proti sobě, nic si neříkaly, přes hluk to ani nešlo a v intervalech 20 minut jsme chodily pro limču nebo čurat...Už jsem jí letos říkala "tak co, asi jdeme, vid". Ale jak píše Gatita tak nějakej jakože takovej ten mainstreem zabavnej park bych taky nedala, jakože co je mi hodně nějak proti srsti z více duvodu, tak to ne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2025 10:24

Karja to mi přijde jako normální. Občas zvládneš nějakou tu dětskou akci (i když klasický karneval nedám ) nebo na dovolené strávíš celý den v tom funparku, ale druhý den jdeš na nějaký votravný výlet

Ale tak otravný to asi nebude, zrovna nedávno syn poptával výlet, kdy půjdeme lesem a na konci bude velké hřiště (Takový náš klasický výlet do přírody)

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 11. února 2025 10:26

Evaeva Asi takhle, je to kompromis, jen je to tak 90:10 nebo 80:20.:D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. února 2025 10:35

Gatita a ja zas zabavne parky s detmi milujem. Kde inde sa mozes previezt na hupajucom kohutovi bez toho, aby si ostatni mysleli, ze si svihla . Takze my sme sa so sambom v rakuskom Familyparku este aj pretekali, kto pojde s detmi na atrakcie.

A este sme sa tvarili, ze to robime pre deti

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 11. února 2025 10:56

Mrakoplas no o tom prave mluvim, ze pokud to delat chces a delas to rada, neni to obet:)

Ja jsem zas takovy outdoorovy typ a deti beru jako zaminku, ze se jde na vylet. Nebo ted chodime bruslit. Zacala jsem to delat jakoze kvuli klukum, aby se hybali a neco se naucili, ale nejvic to bavi me

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. února 2025 11:00

Gatita rozumieme si

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 11. února 2025 11:07

Potrefenáhusa dala bych tomu jeste mesic a mladsi uz ji zavaze i tkanicky!

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 11. února 2025 11:09

Mrakoplas no přesně, my jsme byly s dětma vždy 2-3 dny v akvaparku s 50m bazénem. No paráda, když jsem byla dítě tobogány nebyly, sjezdila jsem mnohokrát všechny a ještě si 2x za den dobře zaplavala. 

Teď už je to úplně na pohodu, nakonec i ty dovolený už jdou naplánovat. Nepojedu do Norska, když chce mladší k moři a nesnáší chodit na túry, ale Tenerife bylo super a užili jsme si to všichni. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2025 11:12

Karja u nás to bude tak 40:60 ve prospěch dětí. Ale třeba Kodaň byla tak 20:80 v náš (můj ) prospěch a stejně byli všichni spokojení 

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 11. února 2025 11:18

Mrakoplas že jo? Mně to taky nevadí, muž s nimi dá všelijaké autíčkové, motokárové a střílecí atrakce, já zase ty, kde by muž blinkal, a užijeme si to všichni.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. února 2025 11:47

continuity na velke tobogany (a dlhe rychle drahy) uz bohuzial nemozem a tak strasne by som chcela . Mne po chvili zacne zavrat (tak si to nazyvam), ide sa mi roztrestit hlava a musim sa niecoho chytit a zastavit. Vobec neviem cim to je. Mam to aj na detskej hupacke! Od zaludku mi nikdy zle nebolo. Ale nastastie je dost takych, na ktorych to viem ustriehnut. Tak si to uzivam, kym su deti male, na tych detskych problem vacsinou nemam :D

Pinot Noir

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 11. února 2025 12:07

Pinot Noir tyjo to obdivuju, že v dospělosti dáváte. Mně se dělá zle i na obyč trampolíně a dětský houpačce, sjet v parku kopec na bobech byl takovej adrenalin, že jsem to dala asi třikrát a stačilo. 

Ale já se o sebe nějak bojím odmala, autodrom byl pro mě no go vždycky

Online Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 11. února 2025 12:18

žluťásek u nas to bavi tatinka, to je nejvíc nejlepší :-))) nebo pouť u sestřenic, je jim 12 a 14, to je taky bez prace

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 11. února 2025 12:26

Naše děcka si umí užít i ten kousek cesty domů ze školky, skákání do kaluží, chůze po obrubnících, sbírání klacků a šutrů, mlácení klackly do stromů, lezení na stromy, v létě očichávání růží, pozorování mravenců, utíkání před/za stínem... Když je na dovolené vezmeme do lesa, jsou úplně odvaření. Velký hit byla třeba Borkovická blata a ty chodníčky, kolem nichž rostly miliony jahod.

Online Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 11. února 2025 12:29

dzizisketa tam je to nej
ale jsou mali, nase jsou taky radi vsude, ale starsi deti se asi ofukujou castejc?  :-)

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 11. února 2025 12:37

rasaNori zrovna v informačním středisku a kempu pod Benem na tohle přesně upozorňují. Turisti dost času podcení horu jen kvůli nadmořské výšce a pak jsou překvapení, že to je, no.. hora.