Potrefenáhusa No to je teda nadělení! Ještěže se nic nestalo.
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa hlavne ze se nestalo nic vaznyho, z kombinace schodu a mrnat mam dost strach. Minuly tyden jsem byla s Adelkou na wc pod sjezdovkou, maji to v takovy bunce na podezdivce, jeden uplne pitomej uzkej schod a dvere se otviraji ven (v lyzakach super). Odchazime, rikam Pomalu, pockej na me, je tam schod! Oprela se o dvere a uz letela, nastesti do naruce nejake pani.
Potrefenáhusa ou to znie hrozivo, esteze sa nic vazne nestalo.
Vsetkym chorym zelam skore uzdravenie a rodicom pevne nervy ![]()
Potrefenáhusa Já jsem z dětí na schodech vždycky nervózní, tak ještěže je z toho jen zážitek a ne nějaké nepříjemné následky ![]()
Myrtila taky jsem si rikala. Doma site softky s prodlouzenymi nohavicemi a zvysenym sedem, bez napletu, dole s lemem na gumu, co se da pretahnout pres boty a pak do nich netece. Akorat co jsem zpet v praci, tak jsou stroje v komore, nemam na to cas ani naladu.
Zuzuli No, já si právě užívám, že na to šití mám teď trochu prostoru, pokryju tak akorát naše potřeby, občas něco pro sebe pro radost, nebo dárek pro děti v rodině a od kamarádek. Víc bych toho nedala, nebo by to bylo dost na sílu. Až budu zase v práci, času bude asi ještě míň.
Ja uz z te nasi PPP nemuzu. Pred mesicem jsem se objednala, vzali si pouze nase udaje s tim, ze nam terminy rozeslou pres sms. Dneska uz jsem to nevydrzela a zavolala tam, ze ten termin uz potrebuji vedet, at si tam nic neplanujeme a byl mi sdelen termin 15/4
Vsude ctu, jak se uz k zapisu musi nosit rozhodnuti z PPP, jak se to tedy resi, kdyz pak nekdy v kvetnu dostaneme nedoporucujici zpravu?
monis řekla bych, že tu zprávu prostě dodáš do školy, až jí budeš mít, a domluvíš se tam na odkladu.
monis my tu zprávu dostali za týden, max deset dní. To stihnete. Ale jinak asi postup, jak píše Mohučanka
My máme jiný problém - Viktorovo očkování v pěti letech bylo odsunuto kvůli jeho psychickému stavu, ale teď do nové školky musíme mít potvrzení, že je očkovaný. Nejbližší volný termín v polovině března, OK, ale ty dávky jsou dvě! A to jsem netušila. Takže na druhou jde 28. března, v pátek, přihláška má být do 31., tj. v pondělí ve školce. Jako stihne se to, ale nemám ráda dělat tyhle věci na poslední chvíli! ![]()
Pinot Noirdo té školky bude nastupovat až v září, ne? Nepůjde se domluvit, že do té doby bude očkovaný, kdyby to náhodou nevyšlo?
monis My teda zprávu doporučující odklad v PPP dostali rovnou na konci vyšetření. Teď si říkám, jestli se mi nepodařilo něco minout :o)
DruI asi to bude individualni, kamaradka byla s ditetem dneska a zpravu dostane do 3 tydnu. Doporuceni ji sice dali uz na konci vysetreni, ale zarijove dite potrebuje hlavne papir.
Pinot Noir To dáte a kdyby ne, myslím, že se pujde domluvit;-), to vysvětlíš! A nebo já nevím, nemůžeš doložit očkování, že je očkovaný jako předtím? Že jinak všechna očkování kromě toho pětiletého má?
monis Nám jí zaslali doporučeně poštou za týden.
Pinot Noir Dcera měla všechna očkování hodně posunutá a při nástupu do školky doktor napsal, že je očkovaná podle individuálního plánu. A školka to normálně akceptovalal. Nezjišťovala, které očkování nemá. Znám takto víc dětí, které kvůli zdravotnímu stavu, některé i kvůli rodičům, to měly posunuté a školky to akceptovaly. Pravda, moje zkušenost je cca 10 let stará.
monis Tak když budete mít doporučení před zápisem, tak prostě na zápis rovnou donesete žádost o odklad a papír z poradny doplníte ex post. To problém nebude.
Pinot Noir Držim palce, ale věřím vám oboum, že to dáte!
Kdo sbírá ty nominace na matku roku?
V půl dvanácté mě zastihl telefonat od ředitelky, že se dítě rizlo na výtvarce a prý bych ji mohla vyzvednout a ozvest k lékaři. Prebila jsem to žolíkem v podobě zubaře, ke kterému jsem se právě vypravila a vysvětlila jí, že doma ty úrazy moc nehrotime. No cítila jsem se při tom trochu jak Simča z comebacku, ale k tomu zubaři jsem čekala na termín od prosince s dvěma hlubokými kazy. ![]()
Nicméně mi to nedalo a zavolala jsem alespoň tatínkovi, ten se umírajícímu dítěti asi po dvou hodinách dovolal a teď už se šije na chirurgii.
Zajímavé,že ani ředitelku ani dítě nenapadlo zavolat tatínka. A zpět už se tam dovolat taky nedalo.
Mám tady jeden dotaz z ranku extra blbých - muž a Šárka jsou nemocní, muž s ní byl dopoledne u pediatričky a agilně si nechal vypsat OČR, jenže já na ni ještě pobirám rodičák. A jsem normálně v práci. Když ten formulář nedonesu na personální, tak celá akce padá? Nebo se to musí vyřešit nějak jinak?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí