CatherinneZ DM.
Vše o těhotenství a dětech
Za me neni spatne nekdy udelat chybu. Ale kdyz uz se stane, pak je dobre se omluvit a uznat to a pokusit se najit napravu. I jako rodic nebo prarodic vuci diteti. Ne se tvarit, ze se nic moc nestalo a at dite laskave prestane rvat...
Takovejhle slon v porcelánu je někdy muj muž. Ja na ty jeho hry a interakce s detma často vůbec nemuzu koukat. 90 % casu je na ne uplne zlatej, věnuje se jim, nemuzu rict ani popel. A pak ho proste napadne presne, ze neco takhle "vylepší" , vubec nedomysli důsledky, nezjisti si situaci ... a nakonec je jeste urazenej, ze ON to myslel dobre ![]()
Fakt má někdo dědu, chlapa cca 60 let, který se dokáže sám nacítit na pocity malé vnučky ohledně plyšáka?
ze na cizi veci se nesaha, by se teda mohl nacitit i v 60. A nebyt potom prekvapen, ze dotycnej je nasranej.
mam kolegu v praci, co mu osobni prostor a osobni majetek nic nerika. Takze se montuje do cizich hovoru, leze mi do supliku a bere si tam moje veci... chytam koprivku, jen ho zahlidnu.
MP Meri jojo, děda byl dvě hodiny uraženej, vubec s nimi nemluvil a pak jim ještě babička řekla, že si mysleli, že jsou veliký, ale že jsou jako mimina a že budou ve družině ted až do večera, když u nich tak řvou. Jako já to nekomentuji, ani tam jsem to nekomentovala, věnovala jsem tomu dvě otázky, dvě věty abych se zorientovala v situaci a víc na to nemám:-D.
Dneska je budu mít na HO, nechám to trochu vyšumět, vyčistit vzduch, za chvíli máme jarnáky, že jo:D:D. Už jsem navrhla segře, že neteři zaplatim příměstskej kroužek, když tam pujde (to je velká šance, že naše pujdou taky:-D), Jojo leckdo řeší kolik stojí jeden, tábor, dva tábory já nakonec budu cvakat i pro cizí děti a ještě ráda:D:D
Catherinne Taky doporucuju tu z DM značky Babylove.
Nemáte tip na nějaký zázrak, kterým bych mohla namazat dceri rozpraskany ret, kůži kolem, případně i ruce s rychlym zhojenim? Je to takové to olezle z mrazů... Něco co snadno koupím bud v drogerce nebo lékárně?
Muslik Purelan od Medely.
Karja hlavně, že oni nejsou jako děti
No nemáš to lehký ![]()
Karja tohle mi prijde prave naprd, ne ze se to stalo, ale ze dospelej neni ochotnej pochopit ze dite ma taky pravo na emoce, gaslightuje ho a jeste je urazenej.
711990 môj otec je presne taký. Mama trochu menej, synovi niečo uzná, mne nie.
Muslik Purelan. Hezky v tlusté vrstvě přes noc vyléčí skoro všechno :o)
...líto za to odsouzení tady. V životě ne, to se má asi dobře, jsou asi fajn rodina.
naprosto s tebou souhlasím, ty reakce na dědu mi prijdou teda vyhrocené....
OK, vzdávám to a obdivuji vaše rodiny, kde jsou i ti ze starší generace schopni ustát půlhodinový pláč dítěte, zachovat chladnou hlavu a aplikovat respektující výchovu. U nás jsem měla občas problém ustát to já sama. Děláme blbosti občas všichni. U nás. Mladí, malí i ti staří a občas nám ujede neadekvátní reakce. Jedna babička je urážecí, druhá zase úzkostná a rozpláče se.
A srovnávat sáhnutí na hračky od prarodiče s kolegou v práci, tak to mi hlava už vůbec nebere. Jak se nám v domáctnosti babičky pohybují běžně, tak nám sahají na věci taky běžně. Jedna z nich během odopoledního spaní panenky učesala a převlékla. Taky jí nenapadlo, že to bude problém, až se dítě vzbudí. A moje máma puberťačce zašila pracně udělaný díry v tričku, když jsme byli na dovolené a ona nám hlídala dům a zvířectvo. A tričko se tam válelo. Ze všeho bylo mrzení, vysvětlovalo se to paj. Ale že bych byla pohoršena, že si dovolili na ty věci sáhnout, když byly normálně v prostoru, tak to mě teda nenapadlo.
notna Ale mně přijde dobrej ten příklad, že dítě vezme fixu a namaluje babičce na kabelku kytičku fixou, protože dítěti přijde, že to tam fatálně chybí. Jako asi by nebylo pochválený a babička by asi kabelku dál vesele nenosila.
notna u nas starsi generace taky pulhodinovej plac nedava, ale taky me to stve, kdyz starsi dite vzalo na vanoce do ruky zapalenej frantisek, taky pak nepotřebovala slyšet, ze se prece nic nestalo, nemohlo to tak bolet, po půl hodině už vubec ne a nez se vda, tak se ji to zahojí (mela to fakt strašlivý, čtyři prsty, obrovsky puchýře)...ten plac je fakt drásavej, jasně, ze by bylo lepší to neposlouchat, ale kdyz je k nemu důvod?
Aranel Nepsala jsem nic o chválení. To už se tady zase přetáčí. Takže na toto téma už končím. Psala jsem, že ruply nervy obou stranám a chápu to. Obě strany. A nechápu kritiku dědy, který prostě neustál půlhodinový pláč. Psala jsem, že bych to vysvětlila oboum stranám. Naokpak mi to přijde jako dobrá situace ze života, že i dospělí dělaj chyby.
notna jako obvykle se točíš na jedné věci a děláš, že nevidíš tu druhou - můžeš vyjmenovat celou řadu dalších kiksů a nebude to k ničemu, známe a děláme je přece všichni. Ale přehlížíš, že se tu řeší ta následná reakce obou stran, nejen dítěte. Ano, děti řvou a některé možná víc, než jiné. Ale kdyby nebyli prarodiče kvůli tomu nasraní, uražení a neměli poznámky, Karja by se možná ani nedozvěděla, že se něco dělo.
notna no ona by mozno pol hodiny neplakala keby k tomu pristupil inac
. Naokpak mi to přijde jako dobrá situace ze života, že i dospělí dělaj chyby.
Proč to má ale vysvětlovat Karja a ne děda?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí