Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. února 2025 17:18

viktorka_od splavu ano, to souhlasím. 

To odvádění pozornosti, to dělá moje tchýně a úplně z toho rostu Ale jinak je teda zlatá.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 25. února 2025 17:22

Miru ano, člověk musí stejně tak respektovat, že oni mají zase svoje zkušenosti a zážitky, co formovali jejich pohled na svět. Fakt jim to nejde tlačit na sílu. Já jsem to pochopila, když mi moje máma říkala, že se respektující výchovy bojí, protože má špatnou zkušenost s rozmazlenými dětmi (teď už dospělými) v příbuzenstvu. Takže, jediné, co mi směrem k ní zbývá, je jí na příkladu svých dětí ukázat, že to "naše" není bezhraniční a fakt z nich rostou slušní lidé . A taky mi hodně pomohlo uvědomění, že se nemusím před nikým obhajovat, jak píšeš na konci 

Offline DruI
5590 příspěvků moje polička 25. února 2025 17:25

viktorka_od splavu Jako já to odvádění pozornosti taky nijak neadoruju, ale vzhledem k tomu, že moje dítě dovede prožívat emoci naplno (a hodně nahlas) třeba hodinu v kuse, tak se k tomu pro blaho okolí taky preventivně uchyluju.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 25. února 2025 17:30

DruI já jsem produkt takové výchovy a úplně to teda doporučit nemůžu . Ale u vás to bude asi něco jiného, když už ta emoce jede naplno a pozornost si odvést nechá. Moje máma číhá na minimální projev a za úspěch považuje to, když zvládne zasáhnout těsně před propuknutím té emoce. Takže když i ona vidí, že se něco děje, to dítě už to taky musí cítit, jen si to nestihne uvědomit.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 25. února 2025 17:37

DruI To jsou asi dvě odlišný věci - odvádění pozornosti při sebemenším projevu a zastavení, když se dítě furt motá v kruhu. Taky mám model dítěte, který se na jedný blbosti dokáže točit hodinu, ale nechám ty emoce normálně projevit a když už je to neúnosně dlouhý (a hlavně to nikam nevede), tak zasahuju a jdu to překlopit jinam. Já jsem třeba na to odvádění pozornosti hrozně citlivá a fakt to nemám ráda, na mě to aplikovali v dětství pořád a hrozně mě to vytáčelo. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 25. února 2025 17:40

Len já si to z dětství vůbec nepamatuju, a to si jinak pamatuju hodně věcí, co se týká pocitů, takže to na mě asi "fungovalo". Zato teď v dospělosti jsem často půl dne naprdnutá na celý svět a vůbec nevím proč.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. února 2025 17:55

Jitka77 a to tvoje traumátko se slabikářem mi připomnělo, že jsem jednou přišla domů a nebyla tam moje panenka - velká asi 75 cm, s dlouhými zlatými vlasy, kterou jsem dostala, když mi byly asi tři. Táta šel s pravdou ven - dělala se u nich v práci sbírka na děti postižené válkou v Jugoslávii, tak on jim věnoval tu panenku. Že prý já už jsem velká a stejně si s ní nehraju. Což nejspíš byla i pravda, bylo mi asi 10-12 let. Ale vůbec jsme nedokázala pochopit, jak mohl něco takového udělat bez jakéhokoli varování.

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. února 2025 17:55

Anema tohle moc nerikam, ale tuhle melo dite nejaky pozadavek a zacalo fnukat. Proste nemohl najit nejakou hracku a otravoval, at mu to najdu a to hned. Ja byla taky dost nenalozena, tak jsem ten hysterak nakonec vysvihla ja, az jsem se musela jit uklidnit do patra. Proste jsem si chvili zakricela a bouchla dverma. Uzasne mi to pomohlo . Takze mam pochopeni pro vsechny strany. U nas je treba muj tata taky nekdy emocne a mentalne na urovni vnuka. Kdyz nema hlad on, netreba jidla ani ostatnim. Kdyz neco hleda, otravuje a obvinuje vsechny. Ale kdyz to same dela syn, vzdycky krouti hlavou a pta se, po kom je takovy. Tak rikam, koukni do zrcadla .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. února 2025 17:58

Len DruI ten syn s nejexpesivnějšími projevy si pozornost nikam odvést nenechá. Naopak to ten výbuch zhoršuje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. února 2025 18:02

Jos jo, to je přesný! Když se něco děje mýmu tátovi, je to konec světa a zřejmě do rána umře Když syn zakopne a odře si koleno, dostane přednášku, že nemá křičet a má hlavně dávat pozor

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 25. února 2025 18:08
Reakce na Anema:

Miru ano, člověk musí stejně tak respektovat, že oni mají zase svoje zkušenosti a zážitky, co formovali jejich pohled na svět. Fakt jim to nejde tlačit na sílu. Já jsem to pochopila, když mi moje máma říkala, že se respektující výchovy bojí, protože má špatnou zkušenost s rozmazlenými dětmi (teď už dospělými) v příbuzenstvu. Takže, jediné, co mi směrem k ní zbývá, je jí na příkladu svých dětí ukázat, že to "naše" není bezhraniční a fakt z nich rostou slušní lidé . A taky mi hodně pomohlo uvědomění, že se nemusím před nikým obhajovat, jak píšeš na konci 

​To jsi napsala moc hezky. I ty předchozí příspěvky k výchově. 

Offline DruI
5590 příspěvků moje polička 25. února 2025 18:53

Anema Len Evaeva No to je právě to, že jak emoce propukne, tak už se to zastavit nedá, takže když jsme někde, kde to vyhodnotím jako místo na emoci nevhodné, tak se snažím odvést pozornost dřív než to začne :o(

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. února 2025 19:06

DruIno u nás ten okamžik trvá tak pikosekundu ale on nevybuchuje na nějakých vyloženě nevhodných místech. Umí to ovládnout tak od pěti let, že třeba vydrží pět minut než to bouchne

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 25. února 2025 19:54

Jos Už nějaký čas pozoruju, že sdílíme jednoho otce, sestro!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. února 2025 20:04

Moja mama je povaha, ktora takmer kazdu vec povazuje za haraburdie. Takze tak raz pridem z prazdnin (asi stredna skola) a ona mi vyhodila vsetky osobne veci (listy, pohladnice, nejake spimenkove veci), ktore boli ulozene v jednej malej krabici, ktoru mi na to dovolila! Ale vraj to bol bordel a zavadzalo to. Doteraz jej to neviem odpustit. Ale ona to nechape, ako keby jej na to chybalo kolecko. Mozeme jej to vsetci vysvetlovat, aj tak nerespektuje sukromie. A preto uz nema kluce od naseho bytu :D

Offline Jitka77
1942 příspěvků moje polička 25. února 2025 20:16

Mohučanka No teda, dlouhovlasá panenka! Ale nejde o věc samotnou, jde o vztah k ní. A o dovolení se.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 25. února 2025 20:27

MrakoplasJežiš, ale to je fakt velká ztráta jako. A teď marně přemýšlím, kde já mám tyhlety věci!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. února 2025 20:43

Karja no ja nemam z detstva okrem fotografii a par knih nic, celkom ma to mrzi. Kolko spomienok sa mi mohlo obnovit a su uz davno zabudnute. Takze na veci deti nesaham, aj hracky vyhadzujem/darujem po konzultacii, ked uz ich je moc. Teraz si syn odlozil 4 rovnake vstupenky z Maritime muzea z Barcelony. No sice by mu podla mna stacila jedna, ale ma na to svoju truhlicku pokladov a pokial sa mu to tam zmesti, nech tam ma aj chuchvalec prachu, ak je prenho dolezity :D A to fakt zberac vobec nie som, ale osobne veci su mi (asi aj kvoli mame:) svate.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. února 2025 21:20

Jitka77 no jako dětem teď nevyhazuju bez dovolení skoro vůbec nic. Hračky nikdy, různé malé plastové haraburdí jen když vím, že k němu nemají žádný vztah.

Offline Tabea
8150 příspěvků moje polička 25. února 2025 22:36

Jos ja syna občas jmenuju "náš malej děda"