viktorka_od splavu ano, to souhlasím.
To odvádění pozornosti, to dělá moje tchýně a úplně z toho rostu
Ale jinak je teda zlatá.
viktorka_od splavu ano, to souhlasím.
To odvádění pozornosti, to dělá moje tchýně a úplně z toho rostu
Ale jinak je teda zlatá.
Miru ano, člověk musí stejně tak respektovat, že oni mají zase svoje zkušenosti a zážitky, co formovali jejich pohled na svět. Fakt jim to nejde tlačit na sílu. Já jsem to pochopila, když mi moje máma říkala, že se respektující výchovy bojí, protože má špatnou zkušenost s rozmazlenými dětmi (teď už dospělými) v příbuzenstvu. Takže, jediné, co mi směrem k ní zbývá, je jí na příkladu svých dětí ukázat, že to "naše" není bezhraniční a fakt z nich rostou slušní lidé
. A taky mi hodně pomohlo uvědomění, že se nemusím před nikým obhajovat, jak píšeš na konci
viktorka_od splavu Jako já to odvádění pozornosti taky nijak neadoruju, ale vzhledem k tomu, že moje dítě dovede prožívat emoci naplno (a hodně nahlas) třeba hodinu v kuse, tak se k tomu pro blaho okolí taky preventivně uchyluju.
DruI já jsem produkt takové výchovy a úplně to teda doporučit nemůžu
. Ale u vás to bude asi něco jiného, když už ta emoce jede naplno a pozornost si odvést nechá. Moje máma číhá na minimální projev a za úspěch považuje to, když zvládne zasáhnout těsně před propuknutím té emoce. Takže když i ona vidí, že se něco děje, to dítě už to taky musí cítit, jen si to nestihne uvědomit.
DruI To jsou asi dvě odlišný věci - odvádění pozornosti při sebemenším projevu a zastavení, když se dítě furt motá v kruhu. Taky mám model dítěte, který se na jedný blbosti dokáže točit hodinu, ale nechám ty emoce normálně projevit a když už je to neúnosně dlouhý (a hlavně to nikam nevede), tak zasahuju a jdu to překlopit jinam. Já jsem třeba na to odvádění pozornosti hrozně citlivá a fakt to nemám ráda, na mě to aplikovali v dětství pořád a hrozně mě to vytáčelo.
Len já si to z dětství vůbec nepamatuju, a to si jinak pamatuju hodně věcí, co se týká pocitů, takže to na mě asi "fungovalo". Zato teď v dospělosti jsem často půl dne naprdnutá na celý svět a vůbec nevím proč.
Jitka77 a to tvoje traumátko se slabikářem mi připomnělo, že jsem jednou přišla domů a nebyla tam moje panenka - velká asi 75 cm, s dlouhými zlatými vlasy, kterou jsem dostala, když mi byly asi tři. Táta šel s pravdou ven - dělala se u nich v práci sbírka na děti postižené válkou v Jugoslávii, tak on jim věnoval tu panenku. Že prý já už jsem velká a stejně si s ní nehraju. Což nejspíš byla i pravda, bylo mi asi 10-12 let. Ale vůbec jsme nedokázala pochopit, jak mohl něco takového udělat bez jakéhokoli varování.
Anema tohle moc nerikam, ale tuhle melo dite nejaky pozadavek a zacalo fnukat. Proste nemohl najit nejakou hracku a otravoval, at mu to najdu a to hned. Ja byla taky dost nenalozena, tak jsem ten hysterak nakonec vysvihla ja, az jsem se musela jit uklidnit do patra. Proste jsem si chvili zakricela a bouchla dverma. Uzasne mi to pomohlo
. Takze mam pochopeni pro vsechny strany. U nas je treba muj tata taky nekdy emocne a mentalne na urovni vnuka. Kdyz nema hlad on, netreba jidla ani ostatnim. Kdyz neco hleda, otravuje a obvinuje vsechny. Ale kdyz to same dela syn, vzdycky krouti hlavou a pta se, po kom je takovy. Tak rikam, koukni do zrcadla
.
Jos jo, to je přesný! Když se něco děje mýmu tátovi, je to konec světa a zřejmě do rána umře
Když syn zakopne a odře si koleno, dostane přednášku, že nemá křičet a má hlavně dávat pozor ![]()
Miru ano, člověk musí stejně tak respektovat, že oni mají zase svoje zkušenosti a zážitky, co formovali jejich pohled na svět. Fakt jim to nejde tlačit na sílu. Já jsem to pochopila, když mi moje máma říkala, že se respektující výchovy bojí, protože má špatnou zkušenost s rozmazlenými dětmi (teď už dospělými) v příbuzenstvu. Takže, jediné, co mi směrem k ní zbývá, je jí na příkladu svých dětí ukázat, že to "naše" není bezhraniční a fakt z nich rostou slušní lidé
. A taky mi hodně pomohlo uvědomění, že se nemusím před nikým obhajovat, jak píšeš na konci
To jsi napsala moc hezky. I ty předchozí příspěvky k výchově.
DruIno u nás ten okamžik trvá tak pikosekundu
ale on nevybuchuje na nějakých vyloženě nevhodných místech. Umí to ovládnout tak od pěti let, že třeba vydrží pět minut než to bouchne ![]()
Jos Už nějaký čas pozoruju, že sdílíme jednoho otce, sestro!
Moja mama je povaha, ktora takmer kazdu vec povazuje za haraburdie. Takze tak raz pridem z prazdnin (asi stredna skola) a ona mi vyhodila vsetky osobne veci (listy, pohladnice, nejake spimenkove veci), ktore boli ulozene v jednej malej krabici, ktoru mi na to dovolila! Ale vraj to bol bordel a zavadzalo to. Doteraz jej to neviem odpustit. Ale ona to nechape, ako keby jej na to chybalo kolecko. Mozeme jej to vsetci vysvetlovat, aj tak nerespektuje sukromie. A preto uz nema kluce od naseho bytu :D
Mohučanka No teda, dlouhovlasá panenka! Ale nejde o věc samotnou, jde o vztah k ní. A o dovolení se.
MrakoplasJežiš, ale to je fakt velká ztráta jako. A teď marně přemýšlím, kde já mám tyhlety věci!
Karja no ja nemam z detstva okrem fotografii a par knih nic, celkom ma to mrzi. Kolko spomienok sa mi mohlo obnovit a su uz davno zabudnute. Takze na veci deti nesaham, aj hracky vyhadzujem/darujem po konzultacii, ked uz ich je moc. Teraz si syn odlozil 4 rovnake vstupenky z Maritime muzea z Barcelony. No sice by mu podla mna stacila jedna, ale ma na to svoju truhlicku pokladov a pokial sa mu to tam zmesti, nech tam ma aj chuchvalec prachu, ak je prenho dolezity :D A to fakt zberac vobec nie som, ale osobne veci su mi (asi aj kvoli mame:) svate.
Jitka77 no jako dětem teď nevyhazuju bez dovolení skoro vůbec nic. Hračky nikdy, různé malé plastové haraburdí jen když vím, že k němu nemají žádný vztah.
Jos ja syna občas jmenuju "náš malej děda" ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.