Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. února 2025 14:17

dzizisketa já jsem šla před druhým porodem na oční a ptala se, jestli můžu rodit v čočkách. Doktorka řekla, že nevidí problém. A bylo to o moc lepší než při prvním, kdy jsem měla brýle, které mi furt chtěla někdo brát, ale já mám 7 a 3 dioptrie a když je nemám, dělá se mi blbě (kromě toho, že nic nevidím).

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 26. února 2025 14:21

Malvin ja se musim u nas obcas smat, kdyz ty dve pozoruju, jako jsou jeste maly, abych si troufla ty povahy odhadnout, bordel delaj obe a obe furt hodne rvou, ale ted jak se mala zrakvila, tak sotva se oklepala, uz na ty pohotovosti se zářivě nakřivo usmívala s tím nateklým rtem a sedřeným čelem, zatímco starší hodinu prudila, ze jsem špatně vytrhla list z omalovánek a přetrhla kytičku....(ale byla vzorná celej ten den,ty několikahodinový čekání i vyšetření segry zvládla skvěle a samostatně, jen po mým příjezdu to potřebovala trochu setřást a taky trochu politovat) 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. února 2025 14:22

Potrefenáhusa ono tu pohodindu určitě moc nepodpořila ani ta atmosféra a praxe tenkrát. Evidentně i teď se člověk může dočkat ledasčeho

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. února 2025 14:22

A taky se mi úplně nechtělo rodit císařem, přecejen je to břišní operace, z toho mám velký respekt. Ovšem kdyby mi řekli, že to musí být, tak bych samozřejmě neodporovala. Ale klaplo to normálně.

No, jsem ráda, že do třetice už to nebude

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 26. února 2025 14:25

Evaeva to fakt ne, mama ma z toho porodu uplne strašný vzpomínky, a to byla doktorka, zadny lepsi chování ji to nepřineslo. Naštěstí uz je to fakt doufejme světelný roky daleko

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. února 2025 14:26

Malvin my jsme od, řekla bych, mojí puberty, ale možná už dřív, teď světlých chvilek moc neměly. Buď jsme se obcházely a nebo byly rovnou v sobě. Teď spolu vycházíme slušně, ale řešíme jen provozní věci mimo nějakých diskuzí na návštěvách u našich (kdy se taky často neshodneme, ale už to bereme jako jiný názor prostě ). Na dovolenou bysme spolu fakt nejely. Ale je pravda, že ona je zase v jiné životní situaci, my se od dětství v tomhle prostě nepotkaly

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. února 2025 14:28

Mohučanka já bych proti doktorům taky samozřejmě nešla.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. února 2025 14:29

Potrefenáhusa snad jo!

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 26. února 2025 14:31
Reakce na Malvin:

@Karja . Ale bydlet bych s ní nechtěla. 

​To kolikrát člověk pak ani s vlastním manželem:-D Takže jasný. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 26. února 2025 14:35

Evaeva No jasně, ono je to o tom, že my jsme třeba povahy ruzný, ale něco asi to nejpodstatnější pro mezilidskej kontakt máme stejné. Taky bydlíme blízko a máme prostě uplně podobnej životní vývoj:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. února 2025 14:39

Karja my jsme bohužel akorát stejně tvrdohlavý, což není úplně ono pro společný stykAle jako dospělé spolu vycházíme normálně, akorát se prostě nemáme potřebu nějak stýkat víc. Vím, že kdyby bylo vážně potřeba, můžu se na ní spolehnout, ale třeba moje děti v životě nehlídala, nebyla se na ně podívat, když se narodily nebo tak.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. února 2025 14:47

Pinot Noir žluťásek Gatita Pekárek ani My Dent neberou. Moje zuby by nás vzali, kdyby přestoupil k nim jeden z řidičů, s tím jsem úplně nepočítala, ale prý je to běžný postup. Tak zkusím muže. Díky.

Offline Suya
příspěvků moje polička 26. února 2025 15:00

Mohučanka Porod v brylich byl moje nocni mura, klouzou mi z nosu i normalnePoprve se nad tim v Krci pozastavili, ale ok, podruhe jsem prisla v cockach a bylo vyreseno. Mam -10 a bez nich bych se prizabila

Offline Muslik
568 příspěvků moje polička 26. února 2025 15:29
Reakce na MP Meri:

A maličko odbočím - prosím tip na dětského zubaře, ideálně Praha 10, 3, 4. Naše zubařka je fakt tragická, bojím se jí i já a nechci, aby měly děti trauma už od malička a nemůžu nic sehnat (o traumátka se jim postarám sama )

​Ja ti akorát poradím, kam ne. Mddr Hana Simkova na Průběžné ve Strašnicích. Mám z ní též trauma a dcerka bohužel též. Nechápu jak někdo kdo zjevně nemá trpělivost s dětmi (a sama je má též) bere detske pacienty. Jsem jen v dlouhodobé paralyze vyřešit změnu. Jinak nové pacienty nabírá porad...

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 26. února 2025 15:33

Evaeva třes je úplně normální, ale aby se ti dvě hodiny po přirozeném porodu motala hlava na omdlení a nemohla sis dojít na záchod, tak na to bacha, to si nesmíš dovolitnaštěstí to bylo po druhém porodu, takže jsem se tam té sestře vysmála, protože ta absurdita situace, že jsi nemocnici po porodu a máš tu drzost, aby ti bylo zle, mně úplně fascinovala  Kdyby to bylo u prvního, tak bych asi brečela...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. února 2025 15:38

monis

Já po prvním porodu pozvracela postel a dítě a pak omdlela. Ale nikdo si nestěžoval a lifrovali mně hned na sál. Vstát jsem nemohla víc jak 24h.

Offline Myrtila
5358 příspěvků moje polička 26. února 2025 15:57

Tak já měla obě děti KP, takže poprvé z toho byl akutní císař a podruhé plánovaný. V obou případech bych byla radši za normální porod, ale z císařů nemám žádné trauma, jenom bych se bývala ráda vyhnula tomu, nechat se dvakrát rozříznout. A v obou případech mi to přišlo v pohodě, i když okolní podmínky byly pokaždé úplně odlišné, bolesti jsem moc neměla a rychle jsem se ze všeho oklepala. Akorát po prvním porodu jsem si už druhý den říkala, že klidně bych do toho šla znova, zatímco po druhém jsem byla ráda, že už mám splněno a tohle, plus teda rizikové těhotenství se spoustou obtíží, už nikdy nezažiju. Jak říká moje kamarádka s podobnými zážitky, třetí dítě leda v případě, že by ho přinesla víla

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 26. února 2025 16:14

Hmm, dítě je poslušně hlavou dolů, doufám, že už nebude nic vymejšlet! A vůbec, radši kupujte boty!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. února 2025 16:16

Aranel nebude!

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 26. února 2025 16:19

Aranel nebude. Hele já měla první porod uplnou srandu, jakože doslova jsme se několikrát i dost zasmáli, tak ti to také přeju.