Evaeva Lilly_Ku u nás doma tělesné tresty nebyly, rodiče mi říkali, že v batolecím věku nás občas pleskli přes ruku, když jsme brali a sahali, na co se nesmělo, opravdu jen symbolicky. Ale byl to věk, z kterého si nic nepamatuju. Zažila jsem jedinou facku, někdy v pubertě, kdy mámě ujely nervy po nějakém mém výlevu. Vystříkla mi tehdy krev z nosu, ale mně tehdy tekla krev denně, ani to s tou fackou vlastně nesouviselo, ale stejně se máma hrozně styděla a omlouvala se mi, pak jsme se tomu zasmály, bylo to celé takové komické. Brácha byl sígr, ten možná párkrát dostal, pokud ano, tak v afektu, žádné cílené "trestání". Vím jistě o jednom připadu, kdy dostal pár facek, protože o tom se u nás dodnes mluví, a to když mně, o osm let mladšímu batoleti, nastříkal do očí biolit. Ale ve starším věku, kdy bych si to pamatovala i já, to už ne.
Táta býval mlácený smotaným kabelem, na určeném místě, klidně týden po tom, co se trestaná věc udála, až přijel jeho otec z práce, no psycho prostě. Takže je odpůrcem tohoto stylu "výchovy". V mámině rodině myslím žádné fyzické tresty mimo těch jako u nás (plácnutí batolete přes ruku) nebyly nikdy. Máma je z rodiny dělnicko-zemědělské, mnohodětné, vesnické. Takže jo, existovaly rodiny bez fyzických trestů už poměrně dávno.