Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2025 21:55

monis no hele, ségra tancuje v lokálním souboru a teď, jak už je velká, má těch vystoupení taky dost. Objede si to teda vesměs sama, ale víkend ti to taky trochu blokuje.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 30. března 2025 21:57

Evaeva pětkrát za rok je pohoda, ja to všechno posuzuji podle švagra, co trénuje házenou a tam mi přijde, že to jsou ty víkendy víceméně pořád...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2025 22:24

monis však jo, ta atletika byla na tohle dobrá

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 30. března 2025 22:25

Tabea Jo, tak o tom by mohla vyprávět moje segra ta jezdí s klukem na fotbaly s holkou na házenou a migrény si vozí jen z jednoho sportu:D:D Hala a piskani:D. Ale jako ona už taky nejezdi všude, treba každý třetí zápas a víceméně že spíš chce. Druhá ségra její děti sportuje ještě víc, a ta jede někam tak třikrát za rok. Prostě už má takovou nálepku rodiče co rozvozy nedělá, tak to po ní fakt chtějí úplně minimálně a hlavne ty děti jezdí autobusem. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 30. března 2025 22:29

monis Hele neteř dělá házenou a myslím, ze má volný max tak jeden víkend za mesic. Ale pak jsou zase prázdniny...No je to něco za něco. Zas je to takové že ty děti mají program bez jakoby tvého zapříčinění, ono spoléhat se, že si na víkend najdou něco svého nebo furt podnikat výlety s teenagery, to taky moc nejde. Já třeba ségře závidím, ta neřeší, jestli je nemocná, není, děti mají program i tak. Moje byly měsíc po skole, školce a o vikendu doma, protože já jsem byla měsíc nemocna doma;-///

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 31. března 2025 03:53

Mne to ani nikdy nenapadlo, že pri športoch sa niekam jazdí, my s bratom sme šport nepestovali, len obyčajné bicyklovanie, ping-pong pred domom, ja som na gympli cvičila kalanetiku doma, on robil aikido, turistiku, ale to už samostatne. 

L je podobný, ja by som chcela, aby chodil na ping-pong, to sa trénuje v telocvični školy, vedľa ktorej bývame, ale zatiaľ odoláva. 

Online Tabea
8152 příspěvků moje polička 31. března 2025 06:29

Karja ok ok, beru zpět a hledím do budoucnosti s nadějí.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 31. března 2025 07:45

Ja len nesmelo spitnem ze ked rodičia ten futbal doslova obaja neznášajú a decko si ho vyberie, tak to dostáva ten správny napínavý rozmer. Ten si to musí doslova vybojovať. Každá horšia známka (čítaj 2), každé pubertiacke odvravanie ma ako trest že nejde na trening, co je pre neho horšie ako vziať PC.

Čo sa týka zápasov, tak to obstará muž ( čiže starý otec), ktorý vozí na zápasy chlapcov, spolu s ďalšími blaznami, inak našťastie maju aj autobus.

Ono je to ťažké, chlapci sa cvcu podobať na slávnych futbalustov, kopačky tiež nie sú lacné.

Na druhej strane, maju pohyb na čerstvom vzduchu, výbornú kondíciu, a stravujú sa tiež lepšie. Takže uvidíme, nemá naslapnute na nejakú tú futbalovú kariéru, ale ten pohyb je veľmi dôležitý a je šťastný, co je to naj

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 31. března 2025 08:03

Evaeva mne se to prostředí taky 2x nelíbí, ale zas pro ty kluky to má nějaké kouzlo, trenér je většinou chlap, chodí tam kluci, je to takový chlapský sport (tady v Evropě, v USA je to pro holky). Já bych docela chtěla, aby kluci chodili, třebas jen jeden rok nebo dva. On i muz říkal, ze ze společenského hlediska je to dobré, ve smyslu, ze když byl na jakékoli studijní / pracovní volnočasove akci, šlo se proste vždycky buď kopat nebo hrát volejbal, a bylo dobry to trochu umet. A je to i takové sjednocující téma. Tuhle jsme jeli v Rakousku poslední lanovkou, s nama v kabince nějací sezonní pracovníci, Slovák a nějací z vychodni Evropy. Moc si nerozuměli, mluvili napůl lámanou němčinou, napůl slovensky, rusky, ale ten jejich small talk byl plný fotbalu, na tom se domluvili. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2025 08:11

Gatita slušně kopat, aby to stačilo v těch kolektivech, se naučíš i jinde. Děti to hrajou už ve školce, toho se nebojím Mladší na to teda není, ale ti dva ostatní se základy naučí. Ty trenéři - chlapy jsou, myslím, taky skoro všude, to naprosto souhlasím, že je pro kluky důležité.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. března 2025 08:13

Janulik03 to je docela drsne. Ja futbal tiez nemam rada a to prostredie u nas je presne take ako tu zaznelo. Ale keby si ho vybrali, tak ich rada podporim v comkolvek. Nasi pre istotu nechcu nikam :( Starsi ma teda dost problem s disciplinou ked ho nieco nebavi a mladsi je bojazlivy a sameho ho neviem nikam dostat. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 31. března 2025 08:16

Gatita To je pravda, chlapi fotbal, ženský volejbal:D I jako i tady třeba co se přistěhovali nějací cizí chlapi, tak jakmile šli občas hrát nějakou tu pralesní ligu, tak jsou už jak rodáci, ono jako vždycky všude najdeš nějakou skupinu s kterou si zahrát. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2025 08:27

Karja tak já určitě líp kopu než odbíjím, ale nebráním se ničem.

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 31. března 2025 08:45

Na našej škole sa roky hrával učiteľský volejbal. Za bezdetna som chodievala. Avšak kolega telocvikar, vrchný atlét, vyžadoval vrcholové výkony, tak som zas prestala.

Online Garfie
28590 příspěvků moje polička 31. března 2025 09:10

V Japonsku vede basketbal, myslím teda na takové to chlapské "pojďme si zahrát". Skoro je mi líto, že muže to vůbec nezajímá, uzavírají se tam dobrá mužská přátelství. 

Jinak ve škole mají tří sportovní sezony, každá trvá cca 3 měsíce, střídají se basketbal, fotbal a baseball. V některém ročníku ještě volejbal. Dítě se může přihlásit jen na jeden, na dva nebo na všechny tři, záleží na něm. Sice hraje jen tři měsíce, ale zato docela intenzivně, tréninky jsou 2x týdně po dvou hodínách. Napřed mi to přišlo divné, ale nakonec se mi ten systém docela líbí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2025 09:16

Garfie baseball, jo? My ve škole hodně hráli softball, ale nedávno jsme se se ségrou shodly, že jsme vůbec nepochopily proč. Jak to nám (tím myslím skoro všem) moc nešlo, tak ta hra byla úplně o ničem, protože se skoro nikomu nepodařilo nějak líp odpálit Třeba branball (abys zůstala u podobných sportů) by byl mnohem lepší.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 31. března 2025 09:27

Evaeva my jsme na základce (5. a 6. třída) taky hrály softball a bylo to úplně super, pravděpodobně proto, že tělocvikářka to sama uměla a naučila nás to. Napřed jsme odpalovaly ze stativu, pak nás naučila odpalovat i z nadhozu. Bohužel pak při atletice při ukázce skoku do dálky dopadla na hranu doskočiště, zlomila se nohu a už se k nám nevrátila a softball skončil.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. března 2025 09:28

Janulik03 Tak zase je super, že má vnuk v dědovi spojenceJá jsem ty sporty teda vítala, robě dělalo všechno co si zamanulo, hokej, fotbal, florbal, jedinou vadu na kráse to mělo, že den nebyl nafukovací a trval jen 24 hodin.:D  A ještě se tam musí vejít škola, ZUŠ, dramaťák, spánek a nějaký to flákání. Naštěstí takto akční byl jen na zš, potom křivka aktivit hodila šipku střemhlav dolů.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2025 09:31

Mohučanka my to hrály celých osm let, ale bylo to úplně zoufalý pořád. A to jsme byli celkem sportovně založená třída, většina holek šla do těch věcí naplno, ale tohle bylo fakt úděsný

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 31. března 2025 09:35

Evaeva asi jako obvykle záleží na učiteli...My jsme zas na gymplu hrály skoro furt volejbal, ale stylem že tělocvikářka nám hodila míč a šla si po svých. To byla taky hrůza. 

Ale zas to bylo lepší než řídké pokusy o basketbal, to nás při hře mrzačila spolužačka, která hrála závodně házenou. Ta šla na koš přes mrtvoly