Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 29. března 2025 20:46

PotrefenáhusaPřesně skončí vysypany v bordelu. Ono pro ty děti dneska to není takovej poklad. To vidím, že třeba holky si nic moc neukládaj, nerovnaj nebo tak  Já když jsem třeba dostala nějaké pěkné bloky nebo tužky, tak jsem si to různé shranovala a spoustu dalsich věci taky jsem měla tak jako uklizené, všechno pěkně komplet a na místech...pro ně je to prostě nějaká další věc:D. Třeba mají takovej domeček pro panenky patrovej, fakt cute, my z toho se sambem vždycky div nebrecime, jak jsou ty hračky dneska pěkný....no tak takovej bordel jako děcko bych v to rozhodně neměla, koberečky bych prášila každej tejden, ony jsou schopny v tom mít i granule pro kočku:D

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 29. března 2025 20:47

žluťásek polypocket pamatuju! Ale taky jsem je neměla. Ale dcera dostala od babičky tohle, podobny, ale levnější.. no hrala si s tim intenzivne asi tyden, ted je to vsude mozne rozesety, panenky polamany... ale asi je na to proste jeste mala.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 29. března 2025 20:48

Evaeva to nemusíš dělat! Nase si s tim hrajou samy!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2025 20:49

žluťásek my měli jako holky takový malý domeček - kufřík. Z jedné strany bydleli pejsci, z druhé kočičky, měli tam vanu, kolotoč a výtah, svoje pelíšky... a taky k tomu bylo milión hřebenů a mističek. Kluci to občas vytáhnou na chalupě, chvíli je to baví.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 29. března 2025 20:50

MPLee Tyhlety různý pocket někdo doporučoval jako hračku na dovolenou. Vis když chceš něco vzít, ale jsi omezena místem, tak jim vezmeš něco nového neokoukaného.  To musím říct, že by naše starší si s tím fakt v těch chvilkách nějakýho poledního klidu týden vyhrála. Ale dlouhodobě je to asi neudržitelný:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2025 20:52

Potrefenáhusa tak to jedině. Neteř právě poptává parťáka. Zvládá to i sama, ale ve dvou je to lepší. Já na to nebyla ani jako holka, to ségra měla barbíny a ty měly ty Keny za manžele a děti a koně. Já měla lego

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 29. března 2025 20:52

Evaeva Moje děti si o prázdninách dva dny hrály u ségry se stájí. Já tam přečetla knížku na lehátku. Tak dostaly stáj k Vánocům. Hrály si s tím přesně asi tak dvě hodiny za ty tři měsíce. Nejhorší je, že je to Ježíšek od babičky, to nemůžu ani prodat:D

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 29. března 2025 20:53

Evaeva My jsme si s kámoškou hraly s legem, ale taky na ty manžele a rodiny:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2025 20:54

Karja já myslím, že to je i povahou. Některý děti mají tohle OCD na hračky, některý vůbec. Syn má v posteli vyskládáno asi šest plyšáků v přesném pořadí, skoro se tam kvůli nim nevejde. Bohužel na jiné věci to nemá

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2025 20:56

Karja no já hlavně stavěla. Pak si chvíli hrála s panáčky, ale hlavně mně bavilo to stavění. Jako nějaký barbíny jsem měla taky, ale stavebnice byly lepší.

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 29. března 2025 21:01

Karja Aha, doufala jsem, že mi právě doporučíš ubytování Já bych ráda nalákala muže na dovolenou typu pár dní hory, pár dní moře - hory už nám oběma moc chybí, a zároveň bych se ráda vykoupala v moři, tak přemýšlím, jaká konkrétní místa by prošla, a zrovna dneska mi mamka říkala něco o moři ve Slovinsku, tak se mi to tak pospojovalo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2025 21:04

Myrtila to Slovinsko má moře jen kousek a prý to není nic moc, lepší přejet do Chorvatska (uvažovali jsme i o Slovinsku na letošek )

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 29. března 2025 21:10

MyrtilaTak to bohužel neporadím. 

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 29. března 2025 21:19

Evaeva No, uvažovala jsem o kombinaci hory v Rakousku a moře na severu Itálie, ale uvidíme. Momentálně to spíš vypadá na několik kratších dovolených různě v Čechách, nějak se nám to samo nabízí pospojovat je s různými návštěvami, tak na zahraničí asi ani nezbyde čas. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 29. března 2025 21:24

Karja Myrtila my jsme v Ptuji vždy bydleli v kempu, máš v ceně 2x denně vlez do toho aquaparku. Stará Ptuj je docele hezké město na to vypadnout na večeři, dá se tam dojít pěšky kolem vody. 

V dojezdove vzdálenosti je Maribor, to je město s historickým centrem, stojí za návštěvu. Za Mariborem je pohoří Hocko pohorie, nikdy jsem tam nebyla, podle map dva velké vodopády a kupa značených tras - no asi bych se tam zabavila.  

Ještě lepší pro děti je Catez víc na jih, ale tak je to dost rozlehlý a člověk se z nima nabeha. 

Slovinsko je láska byly jsme tam na dovolené minimálně 5x a vždy trochu jinde. Klidně se ptej. 

Je to kapesní země a mají tam vše. není problém ji projet tam i zpět, výborná síť dálnic a zácpy jsou výjimečně kolem Ljublany, nebo na tom tahu do Chorvatska u hranic. přesun vnitrozemím je vždy rychlý.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 29. března 2025 21:30

MyrtilaSlovinsko má moře kolem Portože, dá se vyrazit do Piraní, hezké historické centrum. Kopr už je blbý. neni to Bibione, ale pokud je cíl za 2-3 se vykoupat a něco vidět, je to ideal. Kolem jsou solní jezera nebo jak to nazvat. 

A nezapomenout na jeskyne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2025 21:33

MyrtilaRakousko je moje, ale italské Alpy jsou možná ještě lepší. Akorát vůbec nevím, jak je to tam s kočárovými cestami, byli jsme tam ještě bezdětní.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 29. března 2025 21:36

Myrtila jinak v Slovinsku je nejlepší v Triglavu údolí Soče, nevím jak velké máš děti, dá se to projít až k prameni a zároveň i dost takových těžších Tur. 

Jsou to ale hory spíš blíž slovenským Tatrám, není to takový lunapark jak Rakousko, že je na každým vršku lanovka a tři hřiště cestou dolů. 

Pak jezera: Pokud chcete víc samoty tak Bohijn, pokud víc komerční turistiku, tak okolí Bledu. 

Jinak bych ubytování hledala v apartmánech, to je asi takovy nejlepší kompromis. Kempy jsou mnohem lepší než tady v ČR, kvalitou spíš Rakousko. 

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 29. března 2025 21:59

Evaeva continuity Děkuju za tipy Děti máme ještě malé, 4 roky a 5 měsíců, letos to bude ještě s kočárkem, možná dokonce ještě s korbou a nesedícím miminem, ani ne se sporťákem. Proto s horama i já sama docela váhám. Ale ukládám si tipy na Slovinsko, my jsme přes něj vždycky jenom jeli, poprvé kdysi, když měli snad jenom 30 Km dálnic (v našem směru cesty), takže jsme jeli tou jejich krajinou, a mě tehdy úplně uchvátila a od té doby se tam chci podívat, jenom nakonec vždycky z nějakého důvodu vyjde něco jiného. 
A i kvůli těm dětem se koukám po těch Rakouských Alpách, o kterých i tady hodněkrát padlo, že jsou pro děti vhodné. Itálie je pro nás momentálně moc daleko. 
Kdysi jsme jezdívali do Alp do Francie, tam to bylo boží, ale pro děti moc ne, navíc cesta byla skoro 12 h. To asi až někdy v příštím životě

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2025 22:04

MyrtilaRakousko s kočárkem určitě v pohodě lze, když se smíříš s tím, že přijdeš o větší túry. Chce to ubytování s tou místní kartou, pak tě nemrzí, když akorát vyjedeš lanovkou a pak se plácáš na hřišti a ujdeš kilometr. Kočárek ti vezmou do každé lanovky, většinou to jsou kabinky, tam normálně vjedeš, na sedačku to chce nosítko, kočár jede zvlášť. 

Slovinsko jsem letos trochu studovala a přišlo mi lepší nechat ho až na bezkočárkové období.