Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 04. dubna 2025 20:51

Taky nesnasim ten neporadek okolo a nedokazu uprostred jen tak relaxovat. Ale teda uz neuklizim, kdyz jsem sama doma, ale terorizuju i dalsi spolubydlici, at prilozi ruku k dilu, ze nejsem zdejsi uklizecka. Dcera dostane pokazde kos na pradlo a ukol do nej posbirat vsechny jeji povalujici se veci. S vyhruzkou, ze co zustane na zemi, to vysajem. S tridenim obsahu toho kose ji pak pomaham. 

Ale ono to asi bude i tim, ze ja jsem malokdy sama doma, muz vezme dceru ven tak jednou za mesic, takze tenhle cenny cas na uklid neplytvam. Vetsinou jdu s ni ven sama ja a muz zatim doma poklidi nebo posklada pradlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. dubna 2025 20:55

Zuzuli ty větší děti už lecos zvládnou nebo aspoň nezavazí. S miminem si mýt koupelnu nelajasnu, sice nepoužívám žádnou silnou chemii, ale ochutnávat a stříkat si to do očí nemusí, ale u těch větších už je ten čas o samotě lepší využít na jiné věci

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 04. dubna 2025 21:25

No mne přijde, ze by me ten bordel asi zavalil, nevyužit ten čas aspoň částečně takhle - ja to teda delam opačně nez karja s prackou, ale dam si na uklid max hodinu nebo dvě, podle toho, na hák dlouho jsou pryč, a pak uz si delam svy

ja teda neuklizim, kdyz maly dite spí, i proto, ze ho to budi, ale to beru jako čas pro mne. Alw jinak uklízet s ni je velmi velmi problematicky, i jak mame ty úkony ve třech různých podlažích. Kazdej úklid s její přítomností je zaplacenej jinym bordelem někde jinde, co mezitím udela. Plus teda po mne porad neco chtej a to vytrhávání z činnosti je strasny, strasny, to radši nic, nez umejt pul dvířek. 

Offline Sweet Potato
40492 příspěvků moje polička 04. dubna 2025 21:26

dzizisketa Všechno nejnejnej! 

Offline Karja
44759 příspěvků moje polička 04. dubna 2025 21:36

Potrefenáhusa No, ale však to děláš stejně, uklízíš hodinku max dvě, mně jen odměřuje pračka ten čas:D. Co jsem teda zařadila a hodně to zlepšilo můj životní komfort, že o víkendu z většiny případů vařím rovnou na ty dva dny a v neděli už treba jen tak něco dodělám nějakou jinou přílohu nebo tak. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. dubna 2025 21:47

Karja kto na HO neperie nech hodi kamenom . Ja tu aj popracem bordel, pustim robota a ked mam dobry den(nic nehori), umyjem aj dlazku. Dokonca som raz umyla aj okno! .

Ale to bolo v case kedy bolo velmi malo roboty. A ani nemam zle svedomie, nastastie moji sefovia maju pristup - urob svoju robotu, je nam jedno kedy a kolko ti to bude trvat. Ak dve hodiny, kludne si rob svoje. U nas je to totiz behom roku nevyvazene, podla zakaziek.

Offline Karja
44759 příspěvků moje polička 04. dubna 2025 22:00

Mrakoplas

No jasne, já taky ledacos stihnu, když můžu, ono i v kanclu děláš něco jiného, kecas s kolegy o kravinach atd. Ale na druhou stranu mi přijde, že třeba pracuji v pátek, o patcich ostatních nemám moc valné mínění, ale to je mi jedno, oni to zas doženou v ty pracovní dny, kdy nechvataji do skolky:D ale já bych to třeba nesnesla, vždycky říkám, to není pro nás nesvobodny ty volný pátky a nechávat práci na pondělí, však člověk neví, co zas v pondeli bude, jestli jednoho nebude bolet ouško, druhého trapit rýma, to se nedá říct však příští týden taky čas, když o tom case nerozhoduju sama;-)

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 04. dubna 2025 22:06

Evaevajá to tak dělám odkdy chodím do práce, což bylo, když jim byly 4 a 2. Ale on si je muž hodně brával na víkendy. Když ten víkend není jediný volný čas za půl roku, člověk na to nahlíží zas jinak. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 04. dubna 2025 22:07

Karja vždy, když práci nějak zazdim nebo odlozim, strašlivě se mi to vymstí. Pro mne je nelepší udělat tu práci ve chvíli, kdy mám všechny podklady a zároveň nejaký čas. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. dubna 2025 22:10

Karja hej, s tym suhlasim. Ja som si ani pred detmi nerada nechavala pracu na dalsi den, mne to neda. V podstate moj styl prace je rano ficim ako fretka, poobede obcas zistim, ze uz nemam co robit a tak upratujem :) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. dubna 2025 22:12

Karja jako a hentie prace -pradlo, robot, vylozit umyvacku zaberu chvilku, to je proste fakt miesto pokecu s kolegynou

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 04. dubna 2025 22:16

Mrakoplas tak hlavně ono je to lepší občas z ty zidle vstát a trochu se protáhnout. Když si jdu pro pití do kuchynky nebo uvařit čaj, mám to v práci taky na pět-deset minut. To tu myčku vyndám, pračku povesim.  Kolikrát přitom i dostanu nejaký dobrý nápad. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. dubna 2025 22:19

continuity presne. A najvacsi bonus-nemusim to robit vecer :D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. dubna 2025 22:29

continuityhele, když ti to vyhovuje. Já uklízím jen, když se mi chce no. Já ty volný víkendy ráda nemám, mně stačí pár hodin. Já to teda dělám opačně než holky, nejdřív si orazím, a když už se nudím, tak něco pofackuju akorát vaření má prioritu, jíst se musí.

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 00:04

Strasny je, kdyz jsme doma oba, coz je ted skoro porad, a mne se nahrne nejaka prace, coz teda porad neni, ale jsou i takove dny, a mam pri tom uvarit obed.

Offline Karja
44759 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 00:21

Kokoska Tak alen zase si třeba můžeš něco nechat dovézt domu nebo tak? Mně občas nabízí oběd segra od nich z práce, když jsou třeba holky nemocny a já říkám, ty jo, než tam dojedu, vyzvednu to, to rychleji uvařím. Jinak vařit si jídlo pro sebe, případně muže na HO mi nedělá problém, ani to nestojí tolik času, většinou dělám nějaká corbonara, aglio oilo, nebo třeba panenku a jako přílohu brokolici, rychlý salat, nebo nějakou vytunenou vajecnou omeletu. Horší je, když jsou doma holky, to samozřejmě vařím den předem, ale i tak se ten oběd protáhne.

A teď se mi stalo, ze jsem v pracovní době usnula:D s malou byl doma muž, ale dávala jsem ji výjimečně spát, jak byla  nemocna, s ním nechtěla a vytuhla jsem taky a hned snad v té první minutě mi zazvonil telefon a já myslela, že je to budík, takže to vypnu a nevím, co jsem řekla nebo nerekla, ale kolegyně na to ,,Karji, co je s tebou, seš v pohode?,, a asi mě vzbudila fakt v blbou fázi spánku, protože já se snad hodinu nemohla probrat a nějak jako fungovat:D. Takže praní doporucuju, spaní ne:D

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 04:13

Potrefenáhusa Ten kinderbordel a komponenty různých skládaček a her všude možně strašně derou i mě. Syn navíc ještě pořád nějak nepochopil koncept her, že to má nějaké potřebné komponenty a bez nich (těch správných) se to nedá hrát, takže vždycky přinese úplně náhodnou směs desky, figurek, kostky a karet a chce po mně, abych "to" hrála s ním, a ještě mu vysvětlila pravidla. 
Pak jedeme na víkend k babičce a on jí tu hru chce ukázat, tak vezme opět náhodnou směs komponent a odveze to tam, polovinu tam zapomene a domů přiveze zase random hromádku komponent z her u babičky

Jako už jsem vyhlásila zákaz dárků, které se skládají ze součástek, které je potřeba držet pohromadě a třídit. Fakt mě to ničí. Nakonec i chápu tvého muže, že to naslepo vysaje, nejradši bych udělala to samý

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2025 07:10

Myrtila já jim hry rozhazovat nedovolovala, mimino to teda pořád dělá, určitě nejvíc z nich, i když teď se zdá, že už je to za námi. Taky by mně to štvalo nacházet to po celém bytě, tohle holt musím uklidit každý den. Naštěstí je to chvilka, zas tolik toho nemáme.

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 07:12

Myrtila

a az k těm věcem staršího doleze batole, tak to nabere ještě další grády 

to uklízení kinderbordelu je nejhorší, zabírá to strašně času i mentální kapacity, a co je nejhorší, není to skoro vidět.
je to fakt uplne různorodý, každá věc patří jinam, mezi smetím jsou i drahy veci nebo presne ty nezbytný komponenty z různých her a tim jak jsou ty deti dve, neni snadný to tomu mladšímu znepřístupnit, ted teda drzim z dosahu lego a pastelky starsi .... 

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 07:13

Evaeva tak jestli přestal rozhazovat, tak gratuluju, u nás je vrchol ted a je to strašný