Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 12. dubna 2025 09:14

Evaeva no starší prave na ten nočník nechtěla sednout vubec, az pak kdyz ji nic jinyho nezbylo 

ja teda o to nijak zvlášť nestojím, čím menší dítě, tím větší vopruz s tema pripadnejma nehodama mi to prijde

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2025 09:24

Potrefenáhusakluci měli nehody akorát když neplánovaně usnuli v autě. On je teda vážně malý, ale zase mi přijde lepší to trénovat v létě než v zimě jako kluci I mi přijde důležitý neprošvihnout správnou dobu. Starší si právě nechtěl sednout na nočník, jakmile pochopil, o co jde, a že mu to ještě nejde. Když byl připravený, už to neodmítal, akorát mu plena přišla pohodlnější.

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 12. dubna 2025 09:28

Evaeva tak vašemu je rok a půl, ne? Mne to prijde před druhýma narozeninama teda spis zbytečný mrhání energii, Presne tady jedna pani má mladší dítě stejně stary jak to naše a casto ji vidim, jak od toho roku a pul obcuravaj ty detsky pískoviště metr vedle, nebo nekde svlíká počůraný punčocháče, to mi jako správná doba uplne nepřijde

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2025 09:31

Potrefenáhusa jo, je. Ale tak on je v lecčems o půl roku napřed Mladší to uměl měsíc před druhými narozeninami a to ještě proto, že jsem nevěřila, že to zvládne dřív a byly prázdniny - různé dovolené a tak. Chtěl to zkusit dřív.

Mně by to ani nenapadlo, kdybych si nevšimla, V pokaždé, když je nahatý, tak čůrá na podlahu. Takže teď se ho ptám už ve vaně, jestli bude čůrat a po tom dotazu pokaždé čůrá, i kdyby jen trochu. Takže evidentně to trochu ovládá.

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 12. dubna 2025 09:34

Evaeva no...ale tak nechces, aby čural na podlahu, ne

(jakoze mi to prijde rizikovy, ze plínu uz nebude chtít, ale zároveň to jeste bude treba tak na 70%)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2025 09:54

Potrefenáhusa no jasně, nejdřív musí chtít na ten nočník. Zatím nehodlám podnikat jiné žádné kroky než se občas zeptat, jestli to nechce zkusit. Uvidíme třeba v červnu.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 12. dubna 2025 10:08

Co pripominky babicek k diteti s plenou... ja si nedavno vyslechla prednasku od meho sefa, otce petileteho jedinacka, ze jednorazove pleny nosi jen line deti linych rodicu. Line deti proto, ze se pak neobtezuji prestat ty pleny nosit a maji je treba i ve dvou letech! Oni totiz lini nebyli a pouzivali jedine latkovky a tak jejich dcera byla v roce a pul bez plen a kazde dite to tak ma, pokud nema ty line rodice

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 12. dubna 2025 10:13

Zuzuli at si to uzijou....vsadím se, ze jeho přínos asi nebyl moc velkej :-)

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. dubna 2025 11:07

Zuzuli jo, taky mam kamaradku, co si to mysli. Jejoch syn byl v roce bez plen, protoze pouzivali latkovky a snazili se!
Byli u nas na chalupe na vikend, kdyz mu byl rok a pul. Byl bez plen, ale cesta k nam jim trvala skoro 3h, prototze kazdych 15 minut delali pauzu a zkouseli ho posazovat na nocnik. Cely vikend tahali s sebou novnik v batohu a vlastne to bylo porad "kolik je hodin? Kdy cural? 20 minut? Jezis tak rychle, zkusime to" proste si hlidali rozestupy 10-20 minut a dite posazovali. I tak jim uz prvni den doslo obleceni, protoze proste s dalsima detma a lidma mel jinou zabavu a oni se taky obcas zakecali a nepohlidali si tech 20 minut. 
tak to kldine priznavam, ze jsem lina matka a radsi je vezmu lyzovat

Potrefenáhusa nase mladsi dite pri jakekoliv zmince o nocniku nebo zachodu rika "ja ne curat tam, ja do hezky do pliny" a je mi to jedno Ja na to nejak nemam nervy, hadam ze ve skolce ho to prejde, kdyz ostatni budou bez plen...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2025 11:12

MPLee no já byla opravdu od roku a něco bez plen, ale jakože fakt, ne, jak to popisuješ. Když jsem se v necelých dvou letech počůrala na horách, byla z toho máma tak v šoku, že o tom do teď vypráví Takže i takové děti existují. Ale na noc jsem naopak měla pleny snad do čtyř, což tenkrát byl prý extrém, který posílali na urologii. Máma teda radši zalhala doktorce.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 12. dubna 2025 11:17

Potrefenáhusa MPLee no jasne jedinacek porizeny dlouho po ctyricitce, ve stejnem dome maji byt i jeho rodice, co uz jsou davno v duchodu...

Jsem mu rikala, ze bych chtela videt, jak by mezi chemoterapiema s batoletem bez kazdodenni pomoci prarodicu, kteri jeste pracuji, s partnerkou denne v praci a tedy ne k dispozici, a v byte bez susicky, kde pradlo schlo nekolik dni, pral pleny a nebyl liny

A nejvic to pobavilo kamaradku, ktera ty latkove pleny pro dite prala a pouzivala pres tri roky a jeji petilete dite ma jednorazovku na noc doted

Ale verim tomu, ze jsou deti, co v roce a pul ty pleny uz fakt nepotrebuji, bez ohledu na to, v cem meli zadek do te doby. 

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 12. dubna 2025 11:53

Zuzuli jo, R. měl látkové pleny, na délku jejich nošení to nemělo vliv. Sám od sebe plenky zrušil brzy po narození mladšího, tj. asi v 2 letech a 8 měsících, rovnou i na noc, bez jediné nehody, a paradoxně v době, kdy pár měsíců už měl plenky jednorázové, protože mi ty látkové už lezly na nervy a v těhotenství se mi s nimi nechtělo crcat. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. dubna 2025 12:08

MPLee taky mam takovou kamaradku, od roka obe holky bez plen. No to sice jo, ale kazdou navtevu dite pocurane, na hristi, muj gauc (to si vybavuju velmi zive)... Ale hlavne ze pleny nepotrebovali ze. No tak muj syn mel pleny do 3 a ze dne na den je i bez pleny na noc. Kazde dite je jine no

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 12. dubna 2025 12:15

Zuzuli já líná jsem, především na to, furt se ptát na něčí potřebu. A že takhle malý děti čůrají hodně nepravidelně. Viděla jsem to u sousedky, radovala se, jak se její 1,5letá dcerka zrovna pěkně vyčůrala (na povel) do nočníku, no a za 10 minut přišla počůraná.

Ale látkový pleny se mi na odplenkování hodily, protože moje metoda spočívala v tom, že jsem je začala přebalovat po každým vyčůrání. S jednorázovkama by to byla teda mega hromada. Fungovalo to pěkně, začaly postupně hlásit, že čůraly, a to byl jen krok k tomu, aby si řekly, že čůrat potřebují. Prej to jde u celkem malých dětí, nevím, se starší jsme to tak udělaly v 2 a půl, vlastně hned, jak jsem na tenhle postup na netu narazila. S mladší něco po 2. narozeninách.

Jo a jednorázovou plenu na noc mají obě pořád. Co se stane, když ji starší nedostane, si jednu noc vyzkoušeli na školce v přírodě. Ona věděla, že zapomněli, ale byla odhodlaná vydržet do rána. No, neklaplo to... Stejně tak nedávno chtěla, ať jí nachystám k posteli nočník, že si v noci dojde, taky nic, podle mě se málo probudí, roli určitě hraje i ten zvyk, asi by si po několika nocích bez pleny odvykla, ale ona patří k těm, co po probuzení dlouho usínají. Takže čekám na to, až vydrží celou noc.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2025 12:41

Anema kluci si ze začátku nikdy neříkali, chodili sami, akorát jsem nacházela loužičky v nočníku. Pak už asi nějak hlásili, ale možná jen venku, to už si nevybavuju.

Offline dzizisketa
8989 příspěvků moje polička 12. dubna 2025 13:17

My měly včera s Šárinkou dámskou jízdu. Dopoledne jsme strávily s mými kamarádkami a jejich dětmi v Dětském muzeu NM, nejvíc času jsme všichni strávili hned u projekční stěny za dveřmi, kde se mi povedlo odraženým míčkem třikrát trefit jednu a tu samou kamarádku. Po obědě jsme vyrazili na hřiště v Riegráčích, kde jsem u stánku s kafem potkala holku, se kterou jsem před osmnácti lety sdílela pokoj na studentském bytě a od té doby jsme se neviděly.

Po návratu domů Šárka ještě osedlala odrážedlo a šly jsme vyvenčit psa, není divu, že usnula do dvou minut po ulehnutí.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 12. dubna 2025 13:21
Reakce na Evaeva:

Dětský keeny na zl

​hmmm, tak na ty jsem šla, vyhmatly me u toho děti, nahlizely a s jednemi Keeny mi jedou i dvoje fashion sandály, které jsem letos teda ještě neplánovala porizovat

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 12. dubna 2025 13:23

Karja a který to jsou? Ja bych moc rada mela k tem keenum i neco na střídačku

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2025 14:08

Karjanoo, tohle je výhoda kluků ale 30 jsem nestihla, snad mladšímu budou 31, co už tu mám od podzimu. Já chtěla teda hlavně zimní pro mě, že je to jen dětské mně trochu překvapilo 

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 12. dubna 2025 14:31

Evaeva pro nás tam bohužel není nic, ale já keeny už kupuju 31, sandály ma ted 30 a myslim, ze ji sedřou nohy nejpozdejc v pulce léta, jako loni