Mrakoplas to asi nechápu?
Vše o těhotenství a dětech
Odradit jedubabu od toho, aby skákala do kolemjdoucích matek je nadlidský úkol. něco o tom bohužel vím.
Tyhle typy jsou naprosto splachovací a neodradí je ani když se s nima pohádá půlka rodiny. Vždy si to nějak omluví.
Evaeva no premyslala som nad tou vetou co si vymyslela a ako prve mi napadlo "dekujeme za nazor, tady mate klicenku" :)
Mrakoplas a to není blbý nápad, takových těch šňůrek máme nadbytek ![]()
Evaeva no vidis a este sa doma zbavis aj kramov ![]()
Mrakoplas přesně! A nechám děti ozdobit cedulku jedubaba roku. Tím je na nějakou dobu zábavím. Nakonec jí ještě poděkuju![]()
Nechcete někdo volnou vstupenku na for kids? ![]()
Evaeva na mě takhle jednou vyjel dědek, že se nediví, že dcera řve, že vůbec nerespektuju její nalzor a že by se mnou žít nechtěl. Nebyly jí ani 2 a chtěla vjet na odrážedle do 4 proudý silnice
Já měla pod kabátem zapnutého novorozence v šátku a nedovolila jsem jí to...
A dneska teda jsem poslouchala, jak za jejich let by za a) nenapadlo brat deti na projizdku na kole DO metra a za b) takhle maly deti maj sedet v kocarku a ne jezdit na kole ![]()
Jimik super, posilam! :-)
Taky se mi sveho casu stavalo, ze mi nahodni kolemjdouci davali prednasky. Nejcasteji k satku, ze diteti nicim zada a zdravi a jsem mizerna matka. A uplne vzdycky to byli padesatnici/sedesatnici, bez ohledu na pohlavi. Mladsi nikdy a seniori byvali strasne mily, kdyz uz se zacali bavit.
Jednoho padesatnika jsem potkala na parkovisti u Chladka. Vezla jsem v kocare dceru z trilete prohlidky a ona mi celou cestu v kocare brecela kvuli ockovani, co dostala. A ja ji brala k Chladkovi na zmrzlinu, at si po te injekci zlepsi naladu. A ten chlapek sel kolem nas a zacal rvat "aaaaa, drz hubu ty malej harante! To jsou ty dnesni matky, co ty parchanty nezvladaj a ti tu pak takhle jeci. Jo ty rves, ze chces zmrzlinu? Nic bys nedostala parchante rozmazlenej, maximalne par facek. Proste prestan rvat. Aaaaa". Jsem z toho tenkrat byla celkem v soku a do zadne konfrontace jsem se nepoustela. Ale jak mi pak psala kamaradka, chlapik sve emoce totalne neovlada, jinak by drzel hubu, ale po triletem diteti to vyzaduje? ![]()
Zuzuli no tak jasně, to je klasika s tím ovládáním emocí.
Ta moje baba taky své emoce neovládala, ale po dítěti to nechtěla. To já byla špatná matka, že nezabráním tomu, aby se trápil.
Já tyhle typy naštěstí moc nepřitahuju. Lituju ty, co ano.
Zuzuli to je otřesný
on ten detskej plac bohužel na ty lidi takhle působí, ze se to snaží vsema silama zarazit, je to vážně strasny, to i moje mama, kdyz tu během návštěvy vzala starsi do ruky zapalenej frantisek a rvala teda chudinka fakt strašlivě a dlouho, se to snažila nějak zarazit a shodit recma ale, prece se zas tolik nestalo (obrovsky puchýře pres 4 prsty) a nez se vdáš, tak se ti to zahojí - jakoby to mohlo ten plac nějak ukrátit, ze by si dítě řeklo, aha, tak uz me to nebolí
Potrefenáhusa od těch blízkých to chápu. Chtějí tomu dítěti pomoc, i když to dělají blbě. Ale proč se do toho cpou úplně cizí lidi na ulici, to nepochopíš.
Evaeva proste jim ten detskej řev vadí, budi to emoce a nektery maj asi pnutí si je na někom zchladit
Potrefenáhusa ano, já to jakoby chápu. Ale odmítám to pochopit, jestli mi rozumíš. Přece nemůžu cizím lidem říkat, co mají dělat a ještě kolikrát dost hnusně. Tak se kousnu do jazyka, a opodál si mumlám něco pro sebe nebo si postěžuju máně od vedle. Přijde mi to jako neskutečná drzost. Já taky nevykládám náhodným matkám, že 3m mimino do korýtkového kočáru nepatří třeba.
Potrefenáhusa u nás je to trochu naopak, tchýně se jakýkoliv zamračení snaží roztleskat, jí průběžně říkám, že i smutek je normální emoce. Jde to nepřekvapivě až tak daleko, že mu radši neřekne, že odjedou, aby nebyl smutnej, takže na to musím vždycky dopředu myslet, aby to padlo vždycky včas ode mě a nepřišlo to jak rána z čistýho nebe.
Ale s tímhle mě zaskočili i ve školce (která je jinak až na trable s rýmou super), že když jsem tam poprvý malého nechávala samotného, tak říkali "teď si hezky hraje, tak utíkejte, než si toho všimne". To bych neudělala žádnýmu dítěti, natož našemu, který má hluboký trauma z opuštění.
Evaeva jo, je to hodne hulvátský
ja nemam rada ani takovej pasivně agresivní styl, kterej používá mužova mama, kdyz nam chce neco vytknout, treba kdyz ji vadilo, ze pořad starší zvedam, nosim a chovám, kdyz jsem cekala mladsi, nemohla rict, prosim te, mam obavy, ze by se mohlo neco stat, kdyz ji budes takhle zvedat, ale vzdycky trousila poznámky významným hlasem, no, abyste se nedivili!!! (S prvni to bylo neustále Pletete na sebe bič, budete otroci apod.) ale zase abych ji nekřivdila, housatko mela taky v posteli, kdyz si u ni samo domluvilo prespavacku, s tema detma se snazi hodne jim vyjít vstříc jako správná babička
Zina ano, taky nikdy neodejdu bez rozloučení. Když si hraje, tak se rozloučím jen rychle, ale musí přece vědět, že jdu pryč. Nedělám to ani u batolat, i když spousta lidí to považuje za super techniku jak předejít pláči ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí