Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online dzizisketa
8989 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 19:23

Včera jsme vyhodili kočár, hurá!

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 19:36

dzizisketa ja se na to tesim a zaroven se toho desim. Kam dame na vyletech vsechny ty kramy?vcera jsme byli na mensim vyslapu a na kocare viselo odrazedlo, bundy, helma a x dalsich blbosti v kosi, hrozny...mala ma 3 takze se to taky blizi.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2025 20:08

monis jo, já mám stejně ambivalentní pocit ohledně kočáru I na těžký nákup se hodí nebo když spěcháš, strčíš tam dítě... My máme určitě ještě čas, ale příští rok už nejspíš půjde z domu.

Online dzizisketa
8989 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 20:26

monis 

Mu setrvale ucházela přední kolečka a vzhledem k tomu že Šárka už má taky tři a poslední měsíce jsem ho používala tak jednou za 10-14 dní, tak už tu spíš překážel než že by byl užitečný. Ale Šárka mu dala zabrat, jel chudák přímo do sběrného dvora

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 20:36

My si kocar hejckame, ne ze by me neštval, ale ty deti, co nejdou a prudej, mi přijdou horší, zatim mame docela velkej rádius diky němu a kdyz mela starší zánět kyčle, jak se hodil 

male mne tak strasne moc štvou ty detsky jídelní židle, ktery mi tu furt někdo strká do cesty nebo s ni bourá primo do mne...

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 20:37

Mrakoplas je to tak, starší je na soukromé, mala by tam chtěla že tam je segra, ale bohužel k tomu nepřihlíží...

Karja to jo, ale z téhle základky má velkou šanci dostat se ke starší na školu po 5 třídě. Z těch ostatních ani smykem...

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 20:43

rasaNori Aha, já jsem myslela, že je velká pravděpodobnost, ze budou po páté třídě někam přecházet, nevím, asi mě napadlo, že to je škola, kde je velký odliv na gymnázia, že třeba ani druhý stupeň nemá. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 20:52

Karja jo, oni jsou 1 - 5 a pak 8 lety gympl, normalne delaji prijimacky na neho.

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 20:56

Mám dotaz, se kterým se stydím do cestovatelského vlákna Poradily byste mi, co s dětmi v Ostravě? Hlavní plány jsou vítkovický areál a zoo, budeme tam 2 dny, takže to je tak akorát. Ale ráda bych se prošla i někde městem, takže by se mi hodilo pár tipů na nějaké hřiště, aby starší nestrádal, a zároveň budu mít s sebou kočárek. A co tam tak při procházce neminout, aby se nějak zabavilo i oko dospělého?
A klidně jestli máte tip, kam se jít s dětmi najíst, taky bych ho brala Jíme asi všechno, cokoli z klasické restaurace, pizzu, indii, vietnamská jídla... 
Jinak nevíte, jestli se dá jít do Dětského světa a Malého světa techniky s kočárkem? 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 21:00

rasaNori Jo jasny, tak to dává smysl. No tak to je nemile rozhodování tedy

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2025 21:10

Potrefenáhusa kluci přesedlali pak vždycky na odrážedla, na mladšího jsem měla vodící tyč, ale ten pojízdný úložný prostor se hodí. Myslím, že v jeho dvou a půl šel do sklepa a brali jsme ho akorát občas na výlety nebo dovolené. Ale myslím, že až se nám příští rok otevře možnost bezkočárkových cest, už ho moc vyndavat nebudeme. Jsem teda hrozně ráda, že je z domu ta dvojkombinace, tenhle mi zad tak nevadí

Dětské židle máme rostoucí, ty tu s námi budou ještě deset let, si myslím. Ale na zakopávání mi přijde nejhorší ta ikeácká, u ní je to úplně ložený, ať je, kde je

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 21:19

Myrtila Do Detskeho sveta jde jit s kocarem. Do Maleho sveta techniky to tusim taky slo. Byl tam myslim vytah. V Zoo je restaurace Saola, vari klasicka jidla, naobedvate se v pohode.

Radi taky chodime na jidlo do restaurace Colloseum v Karoline. Maji tam detsky koutek, kde pousti pohadky, takze od starsich deti je klid ;-)

V Komenskeho sadech je kavarna s detskym koutkem a venkovnim hristem Detsky raj - to je lepsi dopoledne, pak tam byva naval.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 21:21

Potrefenáhusa jo presne, ten kocar ti zvetsi akcni radius. My jsme sli o vikendu asi 4 km do mirneho kopce a pak zpatky a s detma skoro 6 a 3 si to bez nej nedovedu predstavit. Mladsi se sekla a nechtela odrazedlo, povesilo se teda na kocar a kdyz uz byly hodne protivny, tak se stridaly v kocare a u otce na ramenou. Nemit kocar, tak se tam zhadame jeste rodice, protoze ja se chtela kus priblizit autem

dzizisketa nas je zralej na sberny dvur uz tak rok, sice je stale plne funkcni, ale exterier uz je celkem pro ostudu. Se mezi temi vystylovanymi kocary prvorodicek vzdycky stydim, ale uz to mam za par

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 21:33

ziginka Děkuju, přesně tyhle praktické tipy se mi hodí Prosím tě, a mohla bych se ještě zeptat naopak, jestli tě napadne lokalita, která by nebyla vhodná na ubytování s dětmi? Ubytování ještě nemám, ale Ostravu fakt vůbec neznáme, tak abych netrefila něco typu bujný noční život a tak. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 21:47

Myrtila a kdy mate jet?

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 21:52

MyrtilaJa Ostravu zas tolik prochozenou nemam, bydlim v okrajove ctvrti (skoro vesnice). Ale tak z doslechu bych se asi vyhnula Privozu, Marianskym horam, Muglinovu - tam muze byt vecer asi trochu nebezpecno.

Nevim, jestli hledate hotel nebo neco pres airbnb, ale fajn by to mohlo byt nekde v Porube nebo okolo Belskeho lesa, mozna Hrabuvka - Jubilejni kolonie je krasna a je tam i prijemna kavarna Cafe Kolonie (byval tam i detsky koutek).

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 22:00

Myrtila Landek, tam je myslím, dětské hřiště. Hvězdárna mezi Porubou a Krásným polem má pëné programy i pro maluchy, zoo.

Ubytování bych hledala třeba zrovna v té Porubě, ta je fajn i na koukání.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 22:32

já bych se kočárku taky ráda zbavila, hlavně proto, že už přesně vím, na co by se jeho místo ve sklepě dalo využít. Ale mladší teď od května nastupuje do školky 2 km daleko od té starší, tak si myslím, že ho zatím dost využijeme. Snad to ještě přežije, zabrat taky dostal pořádně...

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 22:35

monis Já si při pohledu na náš opotřebovaný kočárek říkám, že nám ho alespoň nikdo neukradne ;) ale teda nevím, kdy se ho zbavíme my. Syn pořád potřebuje po obědě spát a to se bez kočárku někam vyráží dost blbě. Pravděpodobně ho necháme někde u popelnic až z něj po cestě odpadne něco důležitého;)

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 02:53

rasaNori Jedeme tam na začátku května. 
ziginka brrr Budu hledat něco přes booking nebo airbnb, apartmán, nebo tak něco, ať si tam můžeme sami připravit večeři a snídani.