Anema jo no :-) my mame blizko to puro, nastesti a bohuzel, je skvela, ale leze to do penez
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa já si hlavně myslím, že tam, kde mají šmoulí zmrzlinu barvenou nějakým sajrajtem, mají jiným sajrajtem barvenou třeba jahodovou.
Jo, je to tak.
Evaeva Pinot Noir presne. Ja im do vyberu nekecam, jeden rok isla na striedacku smolkova a konikova a ked ju nedojedli, letela rovno do kosa, to bol hnus. Ale v tej zmrzlinarni mali vsetky taku umelu chut, slepym testom by ich clovek nerozoznal. Nerada tam chodim, ale bohuzial je to jedina zmrzlina blizko od domu. Cez vikendy sa radsej prejdeme na vzialenejsiu, kde maju fantasticke zmrzliny (aj raz tak drahe, ale stoja za to).
Anema já tomu říkám, že to chutná jako žvejka. Když jim zbyde, tak to rovnou vyhazuju. Já osobně je beru do místní lepší zmrzlinárny nebo na nanuk (i když od té doby, co je neutáhnu na míšu, už je to poněkud jedno
), ale nejsem jediný zdroj, nebo někde na dovolené taky není z čeho vybírat.
Mrakoplas koníkovou neznám, to tady nemáme ![]()
Evaeva jo, žvejka, to je přesnější! Tohle bylo u nás v malé (a skvělé) cukrárně, kde mají většinou jen 2 příchutě, tentokrát byly obě podobně hrozný. No, problém jsem neměla, dala jsem si zákusek
.
Evaeva to ma byt jednorozcova. Ale vsetky malicke deti ju svorne volaju koníková. Jednorozca vacsinou este nepoznaju a uz vobec nedokazu vyslovit :D
Mrakoplas Adelka ma oblibeneho plysaka jednorozce a taky to vyslovovala spis jako nosorozec. Takze ted je to jednorozec jmenem Nosorozec!
Kokoska u nas by to bol donononec :D
Ale je pravda, že když byla mladší menší a zároveň ji už nešlo oblbnout prázdným kornoutkem, kupovala jsem jí zásadně nějaké světlé, ať to není na tričku tak vidět
.
To jsem kdysi četla myslím tady, radu kupovat dětem takovou barvu zmrzliny, která ladí s tričkem, no už mockrát jsem si na to vzpomněla, a pokud se syn nemohl rozhodnout mezi příchutěmi, občas jsem vhodnou barvu i mírně podsunula ![]()
A na rozdíl od dortu, zmrzlinu tady na vsi máme výbornou, navíc je od nás dost daleko, takže ji má syn jenom občas, a ještě jako součást dlouhé procházky, takže když už, koupím mu tam jakoukoli ![]()
Já zmrzlinu kupuju s lehkým srdcem, naše dítě ji chce hlavně kupovat, kdo mluví o jedení, že jo.
Zina pokud nechce kupovat modrou žvejkačkovou.... ![]()
U nás modrou, případně modrorůžovou mají v chuti vanilkový nebo tý žvejkačky (ble).
Venku je tak nádherně, na víkend máme plány a k tomu dvě nemocné děti ![]()
Jo, zmrzlina, jednou jsem dítě před letem poslala do školky v pěkném oblečení (cti koupila babicka) a po návratu to bylo tak do popelnice. Předložili jim domácí visnovou zmrzku, věřím že byla výborná, ale barvila úplně neuveritelne![]()
Tak mně stačilo naznačit z čeho se šmoulová vyrábí (jako když jahodová z jahod, pistáciová z pistácií....), nikdo ji už u nás víckrát nechtěl. ![]()
Ale pamatuju jedno legendární léto v Itálii, synovi byly tak tři roky, ještě se známýma jsme se vždycky vrhli na ty italské stojany s padesáti příchutěma a furt experimentovali a většinou byli nespokojení. A malej Garfik naprosto neochvějně vždycky trval na čokoládové, té nejtmavší a asi v 90% jsme mu nakonec všichni záviděli! ![]()
Dnes už je to modré barvivo nějaké přírodný, jestli se nemýlím. Ale když byla dcera malá, bylo modrý barvivo snad karcinogenní a v některých zemích i zakázaný. To člověk nechce dítěti dát ani jednou za rok. Co sní s babičkama, tetama a u kamarádů stejně něšlo korigovat, tak aspoň se mnou jsem to hlídala. Nehledě na to, že se dost mluví o tom, jak se dělají testy na bezpečnost u jednotlivých látek, ale člověk těch rizikových látek sní denně koktejl, ne jednu, a to nikdo neví, co to s organismem udělá. Šla jsem stejnou cestou jako continuityUčili jsme od mala, že některý věci je lepší nejíst.
U nás ty barevný dorty vyžadovali spíš synovci např. modrou mašinku Tomáše. Ale to tehdy frčely potahované dorty, tak bylo snadný z dortu při servírování obarvenou hmotu oloupat. Ona ta hmota stejně nikomu nechutnala. Pokud se babička nehecla a neudělala pravý marcipán.
Garfie to je dobrej, ze to byl schopnej snist, nase dite je čokofil a na zmrzlinu nema záklopku (domácí neomezuju a klidně jich sežere 6 za sebou), ale čokoládovou zmrzlinu párkrát olízne a uz nemůže (mame tu kousek to Puro, to je taky poctivý)
Potrefenáhusamoje děti zatím nedojedly zmrzlinu asi jednou v životě a ta byla fakt hnusná. Mladšímu se teda kolikrát dřív roztekla než to snědl, ale loni už byl rychlejší
Evaeva L zjedol celú zmrzlinu prvýkrát až vlani, ako 8-ročný. A najradšej má, vraj, šmolkovu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí