Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2025 12:06

letfenixa když jde o sladké, naši nemají stopku. 

Online Karja
44760 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 12:09

My u nás nemáme tolik na výběr (jakože naštěstí snad, protože když jsem o prázdninách kupovávala  pro 4 děti a sobě, jako to fakt nějakou pura ani nechceš). Ale máme klasickou točenou a vždycky hrajeme hru, kdo uhádne jaká bude ta další příchut, co budou točit k vanilkové...kupodivu to baví hádat i ty desetileté týpky:D:D A kupodivu se téměř nikdy nikdo netrefí, tolik je dneska příchutí....

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 12:29
Reakce na Garfie:

Tak mně stačilo naznačit z čeho se šmoulová vyrábí (jako když jahodová z jahod, pistáciová z pistácií....), nikdo ji už u nás víckrát nechtěl.

​my sme nenaznacovali, natvrdo som povedala, ze asi z pomletych smolkov a nepomohlo ani tak . Nastastie ich uz toto obdobie preslo a pytaju skor cokoladovu a ovocne sorbety.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 12:48

Garfie mne chutnala v Olomouci, takovy ten stanek u divadla. Mela jsem asi 3 druhy a vsechny byly dobry.

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 12:55

Potrefenáhusa Na zmrzlinu nemají záklopku, ani jeden. Asi po mně!

Kokoska To je dokonce myslím Algida. V Olomouci je vyhlášené Zmrzlinárium, ale to je bohužel mimo centrum. A teď je kousek od náměstí Tomivo a ta je super, tam příště zajdeme! :-) 

Online Myrtila
5360 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 13:09

Mrakoplas Garfie To jste dost drsný s těma šmoulama

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2025 13:12

Myrtila já myslím, že mým dětem by se to líbilo

Online Myrtila
5360 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 13:43

Evaeva Mě to docela láká vyzkoušet akorát tu asi nemáme šmoulí zmrzlinu, tak leda někde na výletě.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2025 13:57

Myrtila

Já živě vidím, jak každému nadšeně vykládají, že jedí namixované Šmouly

Online Myrtila
5360 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 14:20
Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 14:25

letfenixa R. ještě celou zmrzlinu nesnědl. Nejí kornoutek, takže maximální výkon je zmrzlina zarovnaná s kornoutem, většinou to ale vzdá ještě dřív. Lepší jsou pro něj nanuky, ty sní celé, ale zase jí jenom dva druhy. My ten zmrzlinovej byznys teda nevytrhneme. 

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 14:26

Naše děti šmouly podle me vůbec neznají 

zrovna jsem nad tim premejslela spolu s ruznejma historkama od zápisu, ze bysme asi meli zamakat na nejprofláknutějších pohádkách, protože treba perníkovou chaloupku nejspíš nikdy neslyšely, leda by to četli ve školce. Když tech hezkejch knih je tolik a tohle si dobrovolně nikdy nevyberou 

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 14:26

R. má ředitelské volno už od pondělka, takže je doma celý týden. My si dovolenou vzít nemůžeme, takže se tu nudí a prudí. Tahle volna, to by mělo být trestný!

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 14:34

Potrefenáhusa Jak jsem v té skupině o vývojové dysfázii, tam jsou někdy děsné storky z těch různých zápisů, logopedií a diagnostik, kromě odvozování schopností dítěte právě ze znalosti těchto předpotopních pohádek třeba diagnóza retardace, protože školkové dítě neumělo poskládat ve správném pořadí obrázky úkonů při žehlení. Jeho matka říkala, že to dítě v životě žehličku nevidělo, že ona ji vůbec nepoužívá. Jako retardovaný by jim v tomto případě vyšel i R., ten žehličku sice viděl, ale podle mě netuší, co se s ní dělá. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2025 14:38

Potrefenáhusa u nás ve školce ty klasické pohádky dělají 

Pinot Noirúkony při žehlení to zvládá každé průměrné dítě (ironie.samozrejme)

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 14:40

Potrefenáhusa To holky do toho nenuť. Podle toho, co vypráví kamarádky učitelky z mš, ty klasické pohádky už neznají skoro žádné děti. Letos mě v našem kroužku pro děti šokovaly desetileté slečny. Z jedenácti holek tři netušily, kdo nebo co je to víla. Nejdřív jsem si myslela, že si ze mě dělají srandu.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 14:45

Evaeva tak u nás se děti perou o žehličku při žehlení kapesníků a utěrek

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 14:45

Potrefenáhusa Já zjistila, že syn tyhle klasické pohádky prakticky nezná až u školního zápisu.

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 14:49

Pinot Noirz reditelskeho volna taky radost nemivam. Mame ho nastesti jen zitra. A teda na soukrome skole by me to prudilo dvojnasobne. 
Ja nevim, jsem asi malo invencni, abych si rekla super volno, berem deti do Parize. Spousta lidi v okoli je z toho regulerne nadsena, ze muzou nekam vyrazit, aniz by museli omlouvat deti ze skoly. U nas to dopada tak, ze mladsi je nahlaseny do skolky a starsi bude pul dne hrat Roblox a druhou pulku dne prudit, ze chce hrat Roblox. A mladsi mu to bude zavidet a pozadovat dorovnani screentimu.

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 14:49

Pinot Noir jo, žehličku taky nepoužívám, nase podle me moc netusi ani pracku, jak to mame ve sklepe

notna víla by me asi taky překvapila