Jsem se tam chtěla v sobotu mrknout, takže nemám chodit? :)
Vše o těhotenství a dětech
Zbytečné to není, věci pro novorozence bych si tam asi vybrala. Taky hry a hračky. Ale to oblečení nic moc, samozřejmě je to ale věc vkusu.
Radím nečíst toto vlákno a různá fóra, tam se právě probírají většinou jen ty stinné stránky. Málokdo zakládá na emiminech diskuzi, aby se podělil o to, jak je spokojený, a jak to všechno hezky zvládá a jak jsou ty děti hodné ![]()
Já třeba spokojená jsem, těhotenství bylo super, porod jsem zaspala, žádná kila mi nezůstala. Dítě každý den obdivuji a dodnes nechápu, kde se tu vzal někdo tak skvělý. Ale na bednu to teda na té mateřské je, to jo. Ale do práce se dá částečně vrátit i dřív, přijde mi fajn nebýt pořád jen doma.
Ahoj a vitaj :) !
zachylitli ste ten shitstorm ohladom dokumentu o porodoch? ![]()
Dá sa to nezachytiť?
Ne, o co jde?
jedna truba natocila film o tom ako su porodnice a lekari voci rodiacej zene uplne otrasni. schvalne vybrala len tie negativne pribehy a rozhovory natacala v starych rozpadnutych budovach aby to posobilo ze tak vyzeraju nemocnice.
edit: obrazok

ďakujem
Děkuji za info, nic jsem o tom dosud neslyšela.
Jaj,rozhodne nechci nikoho desit tehotenstvim, porodem ci naslednou peci. Byla jsem presvedcena,ze nikdy deti mit nebudu, protoze bych to nezvladla a ejhle mam druhe miminko. Takze to jde a da se to prezit,i ty deti to snad preziji. Jedna dobra duse mi pred par lety rekla,ze deti jsou vlastne omyvatelne a nerozbitne.
Problemy prichazeji a odchazeji. Doporucuji moc negooglit a verit v intuici.
Rekla ta,co ma na prsou nakrajene zeli a boji se hnout,aby nevzbudila plys.
alebo ako hovori moj svokor: deti preziju aj napriek starostlivosti rodicov ![]()
Je na tých príbehoch niečo nepravdivé?
Pretože podobné zážitky mám ja a až na svetlé výnimky aj väčšina mojich známych (pokiaľ teda nešli rodiť na Moravu, alebo do Rakúska).
podla mna velmi prehanaju. cielom je co najviac ociernit. ja mam z bratislavy pomerne cerstve zazitky a nic negativne na porodnicu nemozem povedat. skysla som tam 2 tyzdne takze za seba hovorim ze denne aj nocne sluzby lekarov a sestier boli ok. najhorsie boli niektore hospitalizovane zeny ehm.... prasce a hysterky. ako vykrikovali a spravali sa ako primadony. kvoli tomu co nechali za sebou v sprchach a na wc som isla neskor na nadstandart ked sa uvolnil. aj kvoli tomu ze izba mala vlastne a ja by som to na opacny koniec chodby uz ani nestihala dobehnut ako som mala vecne okopany a stlaceny mechur.
Hm, takže ženy, ktoré niečo také TIEŽ považujú za nie v poriadku a nemôžu si zaplatiť nadštandard, alebo majú ďaleko horšie zážitky sú hysterky, alebo chcú očierňovať...nuž...

já to teda neviděla. ale u podobných vystoupení si vždycky říkám: čeho tím ty ženy chtějí dosáhnout? protože většinou z toho vyjde propagace domácích/mimo špitál porodů a to teda nechápu (nechci vyvolat flame okolo domácích porodů aby bylo jasno) nerozumím proč teda nepožadovat slušný zacházení normálně ve špitále? pro kohokoliv? rodičky jsou jen malá část pacientů...
No, o to ide....požadovať slušné zaobchádzanie v pôrodniciach...pretože valná väčšina tých domácich pôrodov je motivovaná tým, vyhnúť sa pôrodnici, mnohokrát sú to ženy, ktoré prvé dieťa rodili nemocnične a u druhého to už nedajú.
Samozrejme, že je to dôležité na všetkých oddeleniach, ale mám dojem, že v pôrodniciach je to ešte horšie ako inde, navrch sa na rodičku v bolestiach dívajú mnohokrát ako na kus nesvojprávneho materiálu, nie ako na pacienta ešte viac ako inde.
Ako teraz by som rada zdôraznila, že tá situácia na Slovensku je už v takej rovine, že mnohé mamy, ak si to môžu dovoliť, tak chodia rodiť do bežných pôrodníc do Čiech.
viktorka_od splavu presne ako pise slniecko, nemozes to porovnavat s CR, pretoze v tomto som stastna, ze to zivot tak zariadil, ze som rodila az tu.
celkovo je tam zdravotnictvo v ovela horsom case ako tu. minuly tyzden sa mi mama stazovala, ze potrebuje ist na ocne a system je tam taky, ze prides rano pre listocek a bud sa na teba dostane alebo nie a potom mozes prist zas na druhy den. poradove cislo na listku vobec nesuvisi s casom, kedy sa dostanes k lekarovi, takze, ked uz mas to stastie, sedis tam ako pecka, az kym ta nezavolaju (bezne niekolko hodin).
jo, o tom vím, že na slovensku je to s lékařskou péčí dosti zlý, já si na čr zdravotnictví nestěžuju resp. stěžuju si akorát právě na to jednání některých jedinců - což je ale daný systémem, že to umožňuje. btw stěžovala si mi známá která byla v týdnu v soukromém zařízení, návštěvu platila, a přitom ji nechali čekat přes hodinu a dr. na ni ještě řvala, neuvěřitelný. je fakt že to zařízení nějak tak průběžně krachuje, tak už vim proč:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články