Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 19. října 2017 15:41
Reakce na Pinot Noir:

Jsem se tam chtěla v sobotu mrknout, takže nemám chodit? :)

Offline Pinot Noir
29861 příspěvků moje polička 19. října 2017 16:02
Reakce na rasaNori:

Zbytečné to není, věci pro novorozence bych si tam asi vybrala. Taky hry a hračky. Ale to oblečení nic moc, samozřejmě je to ale věc vkusu.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 19. října 2017 16:47
Reakce na Karja:

betsey 

Radím nečíst toto vlákno a různá fóra, tam se právě probírají většinou jen ty stinné stránky. Málokdo zakládá na emiminech diskuzi, aby se podělil o to, jak je spokojený, a jak to všechno hezky zvládá a jak jsou ty děti hodné

Já třeba spokojená jsem, těhotenství bylo super, porod jsem zaspala, žádná kila mi nezůstala. Dítě každý den obdivuji a dodnes nechápu, kde se tu vzal někdo tak skvělý. Ale na bednu to teda na té mateřské je, to jo.  Ale do práce se dá částečně vrátit i dřív, přijde mi fajn nebýt pořád jen doma.

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 19. října 2017 17:07
Reakce na Tanka:

Ahoj a vitaj :) !

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 19. října 2017 17:25

zachylitli ste ten shitstorm ohladom dokumentu o porodoch?

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 19. října 2017 17:32
Reakce na eless:

Dá sa to nezachytiť?

Offline Pinot Noir
29861 příspěvků moje polička 19. října 2017 17:51
Reakce na eless:

Ne, o co jde?

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 19. října 2017 19:37
Reakce na Pinot Noir:

jedna truba natocila film o tom ako su porodnice a lekari voci rodiacej zene uplne otrasni. schvalne vybrala len tie negativne pribehy a rozhovory natacala v starych rozpadnutych budovach aby to posobilo ze tak vyzeraju nemocnice.

edit: obrazok

Offline Tanka
65 příspěvků moje polička 19. října 2017 21:25
Reakce na slniecko:

ďakujem

Offline Pinot Noir
29861 příspěvků moje polička 19. října 2017 21:39
Reakce na eless:

Děkuji za info, nic jsem o tom dosud neslyšela.

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 19. října 2017 22:02

Jaj,rozhodne nechci nikoho desit tehotenstvim, porodem ci naslednou peci. Byla jsem presvedcena,ze nikdy deti mit nebudu, protoze bych to nezvladla a ejhle mam druhe miminko. Takze to jde a da se to prezit,i ty deti to snad preziji. Jedna dobra duse mi pred par lety rekla,ze deti jsou vlastne omyvatelne a nerozbitne. 

Problemy prichazeji a odchazeji. Doporucuji moc negooglit a verit v intuici.

Rekla ta,co ma na prsou nakrajene zeli a boji se hnout,aby nevzbudila plys.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 20. října 2017 08:43

alebo ako hovori moj svokor: deti preziju aj napriek starostlivosti rodicov

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 21. října 2017 20:53
Reakce na eless:

Je na tých príbehoch niečo nepravdivé?

Pretože podobné zážitky mám ja a až na svetlé výnimky aj väčšina mojich známych (pokiaľ teda nešli rodiť na Moravu, alebo do Rakúska).

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 21. října 2017 21:11
Reakce na slniecko:

podla mna velmi prehanaju. cielom je co najviac ociernit. ja mam z bratislavy pomerne cerstve zazitky a nic negativne na porodnicu nemozem povedat. skysla som tam 2 tyzdne takze za seba hovorim ze denne aj nocne sluzby lekarov a sestier boli ok. najhorsie boli niektore hospitalizovane zeny ehm.... prasce a hysterky. ako vykrikovali a spravali sa ako primadony. kvoli tomu co nechali za sebou v sprchach a na wc som isla neskor na nadstandart ked sa uvolnil. aj kvoli tomu ze izba mala vlastne a ja by som to na opacny koniec chodby uz ani nestihala dobehnut ako som mala vecne okopany a stlaceny mechur.

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 21. října 2017 23:58

Hm, takže ženy, ktoré niečo také TIEŽ považujú za nie v poriadku a nemôžu si zaplatiť nadštandard, alebo majú ďaleko horšie zážitky sú hysterky, alebo chcú očierňovať...nuž...

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 22. října 2017 01:02
Reakce na tzaziki:

Offline viktorka_od splavu
49294 příspěvků moje polička 22. října 2017 10:43
Reakce na slniecko:

já to teda neviděla. ale u podobných vystoupení si vždycky říkám: čeho tím ty ženy chtějí dosáhnout? protože většinou z toho vyjde propagace domácích/mimo špitál porodů a to teda nechápu (nechci vyvolat flame okolo domácích porodů aby bylo jasno) nerozumím proč teda nepožadovat slušný zacházení normálně ve špitále? pro kohokoliv? rodičky jsou jen malá část pacientů...

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 22. října 2017 12:42

No, o to ide....požadovať slušné zaobchádzanie v pôrodniciach...pretože valná väčšina tých domácich pôrodov je motivovaná tým, vyhnúť sa pôrodnici, mnohokrát sú to ženy, ktoré prvé dieťa rodili nemocnične a u druhého to už nedajú.

Samozrejme, že je to dôležité na všetkých oddeleniach, ale mám dojem, že v pôrodniciach je to ešte horšie ako inde, navrch sa na rodičku v bolestiach dívajú mnohokrát ako na kus nesvojprávneho materiálu, nie ako na pacienta ešte viac ako inde.

Ako teraz by som rada zdôraznila, že tá situácia na Slovensku je už v takej rovine, že mnohé mamy, ak si to môžu dovoliť, tak chodia rodiť do bežných pôrodníc do Čiech.

Offline continuity
43026 příspěvků moje polička 22. října 2017 12:59
Reakce na slniecko:

viktorka_od splavu presne ako pise slniecko, nemozes to porovnavat s CR, pretoze v tomto som stastna, ze to zivot tak zariadil, ze som rodila az tu. 

celkovo je tam zdravotnictvo v ovela horsom case ako tu. minuly tyzden sa mi mama stazovala, ze potrebuje ist na ocne a system je tam taky, ze prides rano pre listocek a bud sa na teba dostane alebo nie a potom mozes prist zas na druhy den. poradove cislo na listku vobec nesuvisi s casom, kedy sa dostanes k lekarovi, takze, ked uz mas to stastie, sedis tam ako pecka, az kym ta nezavolaju (bezne niekolko hodin).

Offline viktorka_od splavu
49294 příspěvků moje polička 22. října 2017 13:02
Reakce na continuity:

jo, o tom vím, že na slovensku je to s lékařskou péčí dosti zlý, já si na čr zdravotnictví nestěžuju resp. stěžuju si akorát právě na to jednání některých jedinců - což je ale daný systémem, že to umožňuje. btw stěžovala si mi známá která byla v týdnu v soukromém zařízení, návštěvu platila, a přitom ji nechali čekat přes hodinu a dr. na ni ještě řvala, neuvěřitelný. je fakt že to zařízení nějak tak průběžně krachuje, tak už vim proč:-)