Tabea jo, tak tohle dělá R. od chvíle, kdy začal mluvit. Teď se byl nechat ostříhat a chudák barber ani nemohl stříhat, jak R. neustále něco mlel. ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir ja jsem se ani nedivila, že ho máma nechal kousek poodjet a oslovovat cizí lidi. Určitě má hlavu jak pátrací balon.
Ja jsem si s nim pohovořila hezky a rozšířila mu obzory o existenci svítících pyžam. Ale popravdě myslím, že on chtěl spíš vykládat, než se bavit. ![]()
Potrefenáhusa mladší zvládá i ty hlásky, to ho právě logopedka chválila, počty by asi taky dal. Starší počty před školou nezvládal. Slovní zásobu mají oba dobrou, akorát u mladšího to většina lidí nezjistí ![]()
Tabea on zase takový není, resp. si vystačí sám. Kolikrát to zní, že tu má na návštěvě partu kamarádů
Ale skamarádí se s kýmkoliv, ve škole se baví i s osmáky, co mají na patře, když se ho náhodná sousedka na něco zeptá, odpoví....
Tabea haha tiez mam taky mleci exemplar. Vcera mi dokonca jeho spoluziaci na dvore vraveli, ze ho uz z neho bolia usi ![]()
. Odpovedala som: ano, ja viem! A presne, len chce vykladat, vobec ho nezaujima tvoja odpoved (ma to aj v psychologickom posudku, hned si to vsimla!:))
Jo a u nas vcera pristala na edupage prva poznamka. :D Uz nam to zacina!
Mrakoplasmně lehce vyčítavě říkala učitelka AJ na tripartitách, že zatímco ostatní děti musí hodně a neustále povzbuzovat, aby vůbec něco řekly, R. je jediný, kterého musí prosit, aby tolik nemluvil. ![]()
Pinot Noir nase tripartity...Ja tam vzdycky akorat sedim jako němá z Portyči a syn odpovida jednoslabicne. Pani ucitelka to miva velmi dobre promyslene, s detmi predtim vypracuje sebehodnotici dotaznik a behem pohovoru se snazi otvirat i dulezita temata. Tentokrat to byla kyberbezpecnost, ale s nami to byla tezka prace:
A: Mas uz vlastni mobil?
B: Ne.
A: A prislo by ti jednodussi rict nekomu neco oskliveho do oci nebo mu to napsat treba na whatsapp?
B: Eeh... rict do oci? (nemam ten mobil).
A: Aha. A kdyby za tebou prisel kamarad, ze mu nekdo pise neco oskliveho, co bys mu poradil?
B: Bych to ignoroval.
No takze jsme z toho asi vysli jako uplne nepouceni, i kdyz se doma celkem o ruznych nebezpecenstvich bavime. A jak jsem takova zbrzdena a nejsem schopna otevrit pusu, tak jsem pak jeste pozde vecer ucitelce k tomu neco psala, ale vyznelo to dost blbe![]()
Gatita měla jsi jí napsat, že sis myslela, že tohle ve škole snad už detailně probírali:D:D.
My jsme se zase nachomýtli do nějakého řešení (jiného dítěte) a já už jako dělám, nejsem, neexistuju, nic nevim, neslyšela jsem. Ačkoliv teda dcera taky chodila někdy lehce ublížená a měla jsem čím přispět k debatě, ale řekla jsem si ne, s rodiči nic mimo pudy školy a přítomnost kantora neřešim a zaujala jsem strategii NEVIM VŮBEC. A překvapilo mě, že pak jsem se s tou maminkou toho ublíženého dítěte potkala a ona říkala, že si o tom byla povykládat ve škole, jak to vidí oni tu situaci a že už na to dávno měli sezení, velké povídání s dětma, ne, že i celej ten učitelskej sbor se o tom radil a jsem teda ráda, že bez nás.
Lukáško je extrovert s elektivnym mutizmom ![]()
A ani na 1 zápise nemal logickú postupnosť deja. Ale dopĺňal taký ten rad synbolov, že čo nasleduje.
Cestujeme do Tatier a včera počas balenia, Lukáško a) sa balil; b) robil pokusy z vedeckého krúžku?
letfenixa Balil si potřeby na vědecké pokusy, aby je mohl dělat i na dovolené? ;o)
ucitelka behem schuzky nekolikrat zminila ten WA, (detem je 8-9), tak jsem se vyjadrila nejak v tom smyslu, ze by bylo super, kdyby skola vytvorila prostredi, kde by nebylo normou mit WA, kdyz je az od 13. A ze by jakoby skola mela jit prikladem pri dodrzovani vekovych omezeni a nemotivovat deti, aby to chtely (ne teda v nasi tride, ale jinde maji deti vlastni skupinu, kde se resi skolni veci, ukoly, projekty), coz mi prijde na prvnim stupni zbytecny.
Gatita Nooo, pěkně ty!Jako máš pravdu.
Jsem měla zápis za společenskou akci pro to dítě. Ať předvede cokoliv, stejně ho vezmou. Podle mě jsou zápisy fajn. Kdyby to nebylo povinné, některý děti ani doma neseznámí s tím, že mají do nějaké školy jít, natož do které. Na těch menších školách z toho zápisu asi mají i takový malý povrchní náhled, jaké to dítě je.
Tabea Mrakoplas Jestli dítěti stačí se jen vykecat, tak u toho může člověk i vypnout. Dcera teda vyžadovala dialog. A ani nemlela nesmysly, že by jí člověk mohl říct, ať toho nechá. Pořád se o něčem disktovalo, rozebíralo. Ale s pubertou to přešlo. Už mlčí často ![]()
Pinot Noir Nápodobně. U dcery měli i slovní hodnocení, na druhém stupni pak bylo vždycky z toho textu poznat, kterému učiteli ta její komunikativnost vyhovuje a koho tím irituje.
Karja jenze jsem ji to nerekla do oci, ale napsala pres aplikaci
. A asi to vyznelo dost blbe. Ucitelka se prave snazi a nebere to na lehkou vahu.
Pinot Noir
ti keby sa stretli! Ked som volala s ucitelkou zo skolky, ako vidia mladsieho, ci je pripraveny do skoly, tak mi rozpravala, ze je viac utiahnuty, oproti starsiemu nie je velmi ukecany, nepresadzuje sa tak atd.A dodala: no, asi je zvyknuty z domu. Pri starsom asi nema sancu! Tak som jej dala za pravdu ![]()
Karja
ucitelka behem schuzky nekolikrat zminila ten WA, (detem je 8-9), tak jsem se vyjadrila nejak v tom smyslu, ze by bylo super, kdyby skola vytvorila prostredi, kde by nebylo normou mit WA, kdyz je az od 13. A ze by jakoby skola mela jit prikladem pri dodrzovani vekovych omezeni a nemotivovat deti, aby to chtely (ne teda v nasi tride, ale jinde maji deti vlastni skupinu, kde se resi skolni veci, ukoly, projekty), coz mi prijde na prvnim stupni zbytecny.
Tos jí to hezky řekla. Jak na to reagovala? U nás škola komunikovala jen přes edookit celých 9 let. Vlastně 8, v první třídě měli jen deníček. Ani skupinu rodiče s učitelkou jsme neměli. Ale sociální sítě měla většina dětí od první třídy. Dceři jsem tyto vymoženosti a ještě s family linkem dovolili od cca 12 a byla ve třídě poslední.
U nás trieda nemusí mať WA ani msg, môžu komunikovať výlučne cez EduPage, je tam predvolena skupina len žiakov a potom aj s triednym, a teda písať si môže každý s každým v rámci školy.
My máme třídní wa skupinu, ale bez učitelky. Slouží pro komunikaci mezi rodiči, paní učitelka akorát občas něco vzkáže po určeném rodiči.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí