Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. dubna 2025 08:15

Garfie záleží, o jakém věku se bavíme. Třeba by to odložili na druhý stupeň. Nevím, jak v Japonsku, ale tady docela jedou ty volací hodinky, takže spojení s dítětem máš. Odpadá ten argument, že to potřebuješ jako rodič (tomu argumentu rozumím). Takže by ten telefon třeba většinově nedostávali ve třetí třídě, ale až v páté 

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 08:22

Evaeva Díky, to mám oboje v dosahu. 

Gatita Díky, právě taky sháním něco jako ty vaše černé. Z těch z Lindexu by vypadl, ten rovnou škrtám kdybych nesehnala nic v obchodech, zkusím ty Arena, na netu vypadají dobře.

Zatím měl z HM, ale naposled velikost snad 104, a bylo to jen tak tak v tom pase, že mu nepadaly. 

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 08:22

Garfie ja bych to asi respektovala. Nevim jestli striktne az do tech 13, ale u tech malych jo. Zrovna jsem nad tim premyslela. K desatym narozeninam uz diteti mobil dame a bylo by hezke, kdyby mohlo byt v nasi celorodinne WA skupine. Ale zaroven moc nechci, aby si na tom jeste zil vlastnim zivotem, on je straslive citlivy a nedal by nejake urazky 24/7 po chatu. V realu kamaradi se 2-3 klukama hodne (ted zrovna u jednoho ma prespavacku), obcas rika, ze ho/je nekdo otravuje (nekdo z vedlejsi tridy), ale nejak se tam postekaji v satnach a neresi to dal. V te skupine si predstavuju, ze tam nebudou jen kamaradi a ze to pak dostane jine grady a placas se v tom. 

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 08:23

Myrtila podobne jako Arena jsem kupovala mladsimu loni ve slevach v c&a asi za 80 kc. 

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 08:25

brrr my máme v skolskom poriadku, už roky, odovzdávanie telefónov ráno pred vyučovanim, do na to určenej skrinky, tá sa zamkne a odomkne na konci vyučovania. A keďže za porušenie tohto sú postihy, tak nejak nebýva problém. Avšak, ako sa dozvedám od L, napr u nich v triede to tak nie je. My na 2.stupni to vyžadujeme tvrdo, na 1. si očividne triedne učiteľky robia ako chcú

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 08:26

Gatita Díky, podívám se tam

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 08:28
Reakce na Garfie:

​Hele, než to celý dočtu, kamarádka učitelka v první třídě, mi říkala, že ty "příjímačky" aka zápis (dávám to do uvozovek, protože dítě na ně nemusí) je pro ně, aby věděly kdo co umí na jaké je to které dítě úrovni, aby se mohly pred začátkem školního roku co nejlépe připravit. Pokud tam dítě jde, i když je třeba slabší, je to naopak výhoda, protože učitelka na něj už bude připravená a ví, na co se případně zaměřit, případně to hned může říct rodičům a do září se to vyladí. 

​Jasne, ja to myslela hlavně na malou rasaNori , ktera je delala na soukromou školu jako fakt prijimacky a ty narozeniny az na konci srpna mi prijdou jako velká nevýhoda, protoze je delala jako uplne nejmladší v 5,5 letech, kdy tam muzou byt i děti skoro o 2 roky starší. Ze co třeba jeste nejde uplne ted, za ten pul roku do nástupu uz tam treba klidně bude 

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 08:34

Potrefenáhusa Jo, promiň, jak to čtu vždycky s tím velkým odskokem, tak se mi to nespojilo. Jasně, tam je to velká nevýhoda, to je pravda. :-(

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 08:45

Myrtilahelr v tom C&A to je marny, byla sem tam vcera. Pokud nechces tlapkovou patrolu, spidermana nebo minecraft. Pak uz zbyvali jen hnusny s dinosaurama a ty zas mely misto gumy v pase pevnou snurku, takze nepruzily, ackoliv to byl ten obtazenej strih. 

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 08:57

711990 Tak tlapková patrola i spiderman u nás budou zrovna úplná trefa

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 09:14

Myrtila neporadím, už nemám hubené dítě

Teda mladší jo, ten má teď plavky 86/92 (), ale starší už mezi hubené nepatří.

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 09:22

Pinot Noir A mladší je má po starším, co? Tak gratuluju, že jste se vyjedli k normálu

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 09:29
Reakce na Myrtila:

Chtěla bych se zeptat, kde kupujete plavky na hubené kluky? Zatím jsem to řešila tak, že jsem koupila menší velikost, ale pak jsou dost nízké přes zadek. Chtěla bych takové ty klasické z plavkoviny, střih jako trenýrky. A nejlépe kdyby byly někde z řetězce, abych si je mohla i prohlédnout a změřit v pase. Syn teď má velikost asi 122, ale plavky bych musela brát tak 110, aby mu nepadaly. 

​syn měl vždycky menší velikost, klidně i o dvě velikosti. Zadek mu teda naštěstí nelezl.
Úplně u všech značek, ať Adidas, Arena nebo noname. Nosí teda ty upnutý plavky po kolena, ty krátký pod zadek nechce. Ted jsem se šla kouknout a má Speedo ve svojí velikosti a sedí. Každopádně koukám, jak ty plavky podražily. Kupuju na Amazonu. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 09:32

Myrtila tak to bude u vas trefa:D Tonda ma ted ruzovou fazi a chce vsechno ruzovy....

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 09:40

Potrefenáhusa no hele, 2 učitelky se normálně ptaly, jestli ji teda nechceme dát odklad, ale kdo to zaručí, že se to opakovat nebude i příští rok a pak co, že?

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 09:49

Koukám na dokumenty, co nám poslala synova škola (soukromá, církevní), kam bude chodit od 5. třídy. 

* mobily jsou ve škole komplet zakázané a musí být vypnuté. Kdo poruší, dostane písemnou výtku (nevím, jak se to správně jmenuje česky)

* je zákaz komunikace mezi studenty a učitele přes sociální platformy (WA, FB, TW, Insta, ...). Výjimky jsou možné během třídních výjezdů.

* jediná povolená forma je email, případně školní platforma. Učiteli je možno psát kdykoliv, ten odpoví brzy. O víkendu a o prázdninách nemůže být očekávaná odpověď. Učitelé píšou e-maily dětem (domácí úkol apod) jen po předchozím upozornění a maximálně do 15:30. 
* kdo se v třídním chatu nebude chovat slušně, musí počítat s následky. V závažných případech bude informována policie. 
* přihlášeni ve WA je až od 16 let, FB nebo insta od 13 let. Kdo tyhle platformy používá, musí počítat s následky pro sebe nebo rodiče, pokud dojde k přečinům. 
* v případě cybermobbingu se děti můžou obrátit na ...

To mi zní dobře. V jiné škole říkali, že všichni na začátku vyučovaní odevzdají mobily a ty se pak zamknout. Jako následek toho opatření začala především dospívající děvčata míň chodit na wc během vyučování.

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 09:53

711990 Růžová fáze je teď i u nás, spolu s fialovou. Momentálně je nejoblíbenější růžové tričko s kočičkou z těch obracecích flitrů

Tabea Našemu právě ten zadek trochu leze, asi jak je takový dlouhý. I právě proto bych radši ty plavky viděla naživo. Zatím jsem kromě jedněch všechny vracela (vloni a předloni). Každopádně děkuju za tip na Amazon, tam by mě asi nenapadlo hledat plavky. Když neuspěju v obchodě, budu muset něco zkusit objednat. 

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 09:59

Tabea To mi zní jako velice rozumně nastavený pravidla

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 09:59

rasaNori Muj srpnovej adhd chlapeček asi nebude mít šanci se dostat do bilingvní třídy, takže se přikláním k tomu, že je dam na místní vesnickou školu. Do Prahy bych je byla ochotna vozit jen v případě ty bilingvní třídy, vzhledem k tomu, že místní škola má dobrou pověst, přijde mi zbytečný, aby denně trávili přes hodinu v autě kvůli obyc výuce. Debilni zrušení odkladu, fakt.

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 10:03

rasaNori tak snad to není jediná použitelna škola v okolí.

zas kdoví, jak to bude příští rok, jestli budou ty odklady zrušený, vic dětí, víc potenciálně problematických dětí, zralých na odklad, co ho nedostanou...