Gatita neteř je ve třetí třídě, na vánoce prý většina dětí dostala mobil a už to jede - WA skupiny. Bohužel neteř je zrovna ta, se kterou zrovna teď ostatní holky nechtějí tak úplně kamarádit. Znáte to, takové to holčičí pošťuchování. Jenže dřív to bylo jen ve škole, teď to má i po škole, ví, že v některých těch skupinách není,... No prostě pitomá situace. Já se vyjádřila, že bych jí ten wa nedovolila. Prý by byla vyřazená. No teď mi to přijde ještě horší.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva To mi říkal soused, ten má kluka myslím asi cca ve čtvrté, že hrozně dlouho neměl mobil, že mu ho nechtěli dovolit, ale že byl uplně maximálně vyřazenej až šikanovanej. Takže ted ho má a a prostě mu to časově korigují. Jako máš pravdu, dřív se ten život po škole dal aspon oddělit trochu, ted se to víc prováže no. Já se na to netěšim, až to u nás přijde no:-/
Karja jenže tady nejde o čas na telefonu, ale o to, že jí ty holky vyřazují ze skupiny a to v reálném životě i v tom online. Ideální by bylo, kdyby ten wa neměl nikdo no. Do těch skupin se dostávají i děti, co nejsou ze třídy, zná je jen jeden třeba, to mi přijde nebezpečné. Snad radši dětem propůjčím moje číslo, aby si mohly domlouvat návštěvy, než toto. I když si myslím, že tohle jsou spíš holčičí záležitosti, tak by se nám to mohlo vyhnout ![]()
Evaeva Jj, já ti rozumim, reagovala jsem na to, že nemít ho, taky není řešení. Ale od druhé třídy mi to přijde moc. Neteř taky má myslím od druhé, ale u nás se to ve škole moc nenosí, tam ho mají asi od čtvrté většinou. I dcera se spíš kamarádí s holkama, kde ty rodiče jsou takoví zdrženlivější v tomhle, tak snad to aspon do té čtvrté doklepeme no.
Karja no právě mi přijde, že mít ho taky nic neřeší. Její psychická pohoda se tím nezlepšila. Je to hrozný, tahle doba ![]()
![]()
notna odpověděla mi moc hezky. Ze se mnou souhlasí a ze nemá v plánu používat tyto věci při výuce. Ze s internetem pracovat budou, ale na školních tabletech a podobně. To jsem docela rada, protože někde se to vyloženě podporuje, aby děti měly skupinku na úkoly, když všichni/skoro všichni ten mobil už stejně mají. Pak můžeš dítěti vykládat, že věkove omezení/doporuceni je u toho seriálu nebo hry či appky z nějakého důvodu, ale ve škole je v pohodě si v 9 stáhnout appku, kterou bys legálně měla mít až ve 13...
Tím se samozřejmě neřeší nějaké skupinkovani v soukromém životě Evaeva . Ale když vidím, jaký vliv na syna má to, co řekne paní učitelka, a jaká to je autorita (v nejlepším slova smyslu), tak si myslím, že kdyby zaujala postoj, děti by ho ještě nějaký rok zvládly respektovat.
edit - hrubka
Gatita To je výhra, rozumná učitelka ![]()
Gatita a každý ten rok dělá hodně ![]()
Ono by možná i pomohl nějaký celkový postoj školy, že to u menších dětí nepodporují, informování o případných rizicích. Protože spousta rodičů to neřeší a vůbec je to nenápadně.
Gatita ale úkoly u nás přes wa asi nefrčí ani ve vyšších ročnících. Na druhém stupni dostanou děti vlastní přístup do bakalářů a úkoly jim zadávají tam. Teď jim je říká paní učitelka přímo, což kvituju. Takhle to může být jejich povinnost, být to v bakalářích, stane se z toho povinnost moje.
My máme naplánovanou edukační schůzku ohledně rizik internetu, socsítí atd. hned v rámci úvodní schůzky rodičů budoucích prvňáků teď v červnu.
dzizisketa to je dobrý! Jsem zvědavá, co se dozvíš.
Evaeva Ach,tady mě napadá jen jedno. "Oh my sweet summer child!"
Skupiny na WA, Instáči, Discordu a já nevím kde frčí ve velkém. Učitel nemá jakoukoliv šanci se k nim dostat, tady musí působit leda rodič. Jinak to ovliv it moc nejde. No a když si někdo založí skupinu proti tvému dítěti, tak nevíš nic.
Evaeva jo, tak oni se podle mě jednak vyvíjej skokově a jednak je to taky neporovnavatelny, i proto by mě třeba zajímalo, jak probihaj ty přijímačky do 1.tridy a prave myslim, ze nejmladší dítě tam může bejt ve velky nevýhodě
Hele, než to celý dočtu, kamarádka učitelka v první třídě, mi říkala, že ty "příjímačky" aka zápis (dávám to do uvozovek, protože dítě na ně nemusí) je pro ně, aby věděly kdo co umí na jaké je to které dítě úrovni, aby se mohly pred začátkem školního roku co nejlépe připravit. Pokud tam dítě jde, i když je třeba slabší, je to naopak výhoda, protože učitelka na něj už bude připravená a ví, na co se případně zaměřit, případně to hned může říct rodičům a do září se to vyladí.
My máme třídní wa skupinu, ale bez učitelky. Slouží pro komunikaci mezi rodiči, paní učitelka akorát občas něco vzkáže po určeném rodiči.
To je přesně systém u nás ve škole.
Děti komunikují přes školní google účet, do konce páté třídy měly zakázané používat jiný kanál a všichni to dodržovali.
A přiznám se, že jsem netušila, že WA je až do třinácti! Možná jsem zaspala, ale dá se tam dělat něco jiného, než psát/volat? Vždyť jen nahrazuje sms. Chápu věková omezení, ale důležitější mi přijde u sociálních sítí.
brrr Přesně, když jsem kdysi na národce ve škole s třídní řešila, že všichni mají Tik-tok a co všechno tam zveřejňují, řekla mi, že oni ve škole dělají maximum, online bezpečnost do nich cpou do mrtva a že bohužel musí nějak zakročit i rodiče.
Chtěla bych se zeptat, kde kupujete plavky na hubené kluky? Zatím jsem to řešila tak, že jsem koupila menší velikost, ale pak jsou dost nízké přes zadek. Chtěla bych takové ty klasické z plavkoviny, střih jako trenýrky. A nejlépe kdyby byly někde z řetězce, abych si je mohla i prohlédnout a změřit v pase. Syn teď má velikost asi 122, ale plavky bych musela brát tak 110, aby mu nepadaly.
Garfie na tom wa právě jedou různé ty skupiny. Ty to vnímáš spíš jako praktickou věc, když tam máš skupinu jedněch rodičů, něco tam napíšeš a vidí to všichni. Ale jednak do těch skupin může někdo přidat někoho pro tebe cizího, který pak samozřejmě taky vidí tvoje zprávy, a pak vznikají různé skupiny typu Nesnáším xy. Je to trochu taková sociální síť.
Myrtila já kupuju nejvíc v pepcu, tak o číslo menší. Nebo v ca, taky o číslo menší. Nízké nejsou.
Na hubeneho jsme meli z Lindexu. Na fotce vidis 110-116 (4-6y). V pase jsou sirokanske (28 cm) a stahuji se na snurku. Mne to prislo docela blbe, padaly mu a musela jsem mu to porad zavazovat.
Vic se nam osvedcily plavky toho druheho typu. Na fotce jsou Arena (116, 6-7y), v pase maji 25 cm a v pase jdou utahnout zevnitr. Od pasu k rozkroku maji 16cm. Jsou takove dobre pruzne, ze nepadaji.
Evaeva Jo, máš pravdu, ty skupiny tam jsou asi problém. Mě by zajímalo, jestli-kdyby to škola doporučila (nařídit to asi nemůže), jestli by rodiče ten WA dětem zakázali.
Garfie Pochybuju.
Když vidím, jaký je tu problém vůbec ve škole mobily omezit (zakázat prý nelze). U nás je musí mít ve skříňce a stejně je tam nemají (aktuálně ověřeno).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí