Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 10:05

Vari a na tu bilingvní třídu dělají nějaký speciální přijímačky? Já bych to zkusila. I to adhd se dá korigovat (psycholog, léky, ..)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 10:23

Tabea Tak to je podle mého nejlepší řešení. Jasně daná pravidla a bez pardonu vyžadovat jejich dodržování, rodiče bezhlavě nakoupí mobil, ale už nedokaží zajistit a ohlidat jeho použivaní. A jaké církve ta škola je? 

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 10:25

Myrtila A R. má plavky nouzově koupené u Vietnamců na vsi a jsou super. 

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 10:42

Gatita Jo, to mi připomnělo, jak jeden spolužák od syna (byl to myslím Číňan) psal do nějaké skupiny (přitom té školní, oficiální přes školní google účet), že mu rodiče dovolili mít jen tři skupiny a že si musí vybrat (oni tam mají různé skupiny, jako svoji třídu, A+B třídu, kroužky, sporty atd.). Tak to je třeba taky možnost. 

brrr U nás myslím na elementary děti nesmí mít telefony vůbec, ale syn nosil a nechával ho ve skřínce. Jinak během dne je přísný zákaz, telefonu musí být ve skřínce a když to porušíš, jdeš na kobereček, myslím že za tři porušení může přijít vyhazov. Ale to je výhoda té soukromé školy, že tě prostě nemusí držet. A že ty vyhazovy přicházejí, jen z mého okolí si na první dobrou vzpomenu na tři děti (každý za něco jiného a všichni už byli na High school) a myslím, že v Česku by ty jejich prohřešky smrtelné nebyly (protože na střední tě asi můžou vyrazit i u nás?).

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 10:47

Myrtila my máme z Decathlonu, naše už v nabídce nemají, ale nové barvy jsou už nafocené úzké, na produktovce dělají muffinek. Pro hubeňoury ideál :)

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 10:48

Kan

škola je pod katolickou církví, což je hlavní náboženství v Bavorsku. Povinný předmět je náboženství, tam je možno vybrat si mezi katolickým a evangelickým. Ve státních školách je na výběr katolické, evangelické, etika a islám. 
Ta jiná, co ty mobily ráno vybírá, je taky katolická.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 10:52

Evaeva někdy jsou nesoudní i ti rodiče. Měli jsme třídní schůzku k ŠVP, v pokynech psaný zákaz jakékoliv elektroniky, paní učitelka to znovu zdůraznila. Mobil v žádném případě nedávejte. A jedna maminka: no ale tak volací hodinky snad mít může, ne? Jak si jinak zavoláme?

Druhá třída, jedou na čtyři noci.

Některý děti nosí ty volací hodinky už teď do školy a RODIČE jim volají během vyučování

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 10:57

Tabea Fakt katolíci? Já teda nemám vůbec představu, ale myslela jsem, že v Německu vedou Luteráni, vlastně jsem tam i v některém Luteránském kostele byla. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 11:01

Kan Ale Tabea je Bavorsko, tam převládají katolíci, pokud se nepletu.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 11:03

Garfie No, u nás maji být taky ve skříňce, ale nikdo nekontroluje batohy. Za nedodržení bývá poznámka.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 11:11

Tabea Vyloženě přijímačky ne, je to státní škola, ale do těch bilingvních tříd se chce dostat půlka Prahy pomocí fiktivního bydliště, takže pochybuju, že si u zápisu vyberou zrovna chlapečka, co jim bude ječet někde na okně. Zkusit bych to klidně zkusila, ale když jim změním bydliště do Prahy, tak mi je zase nevezmou k nám. No je to dilema, co ti mám povídat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. dubna 2025 11:11

žluťásek u nás volací hodinky pár dětí nosí, syn je taky má. Ale během vyučování je vůbec nesmí používat, v družině si můžou zavolat, když se zeptají. Syn je teda nosí jen, když je nějaká nestandardní situace, když jdeme po škole k doktorovi nebo hrozí, že budeme čekat na hřišti, jinak je nosit nechce.

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 11:12

Kan jj, Bavorsko je katolíků hnízdo . Evangelíci jsou spíš na severu. Od Augšpurskýho míru je tu teda ta náboženská svoboda.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. dubna 2025 11:12

Vari správně by měli losovat, ale nedělám si iluze 

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 11:15

Tabea Ta pravidla jsou super. Ony si jsou ty naše školy vůbec trochu podobný, že jo? Naše je teda taky katolická....

Vari Já bych se asi na bilingvní třídu s klidným srdcem vyprdla, jestli to máte hodinu cesty, zvlášť jestli je místní základka dobrá. Oni ti místní kamarádi v ranném věku jsou k nezaplacení, zvlášť u kluka. 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 11:35

Garfie Teoreticky půl hodiny jedna cesta, ale známe prazskej provoz. Sockou je to přes hodinu se dvěma přestupy. Mne ti místní kamarádi taky přijdou důležiti, u nás venku furt lítají skupinky dětí, o tohle by oba přišli.

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 13:37

žluťásek Díky, to mám taky v dosahu

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 18:45

Moje nervy! Za hodinu odjíždíme na letiště. Děti jsou celej den jak smyslů zbavený, tak jsem je vyhnala na hřiště. Zvoní mobil, cizí číslo. Paní se ptá, jestli jsem máma dětí x a y. Že x se zranil. Ptám se jak moc, prý spadl a lehá si na zem. Tak tam jedu na koloběžce, děti už stojí před hřištěm, x si kope s míčem. Že balancoval na kovovým plote metr nad zemi a spadl na něj ramenem a musel si lehnout, aby vykompenzoval bolest.
Je odřenej a naraženej pod klíční kostí, vypadá to dobře.

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 20:27

Tabea tie vaše pravidlá som si skopirovala pre prípadne úpravy šk.poriadku. Ja napr zadavam deviatakom taký viideoprojekt, natacaju krátke video a nie vždy to prejde cez EduPage, tak to mi zvyknú aj cez msg poslať. 

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 20:28

Tabea

Tak snáď to nebude nič vážne!