U nás bylo v mém dětství a pubertě všechno, jalovec, bužírky, prolévání ledovou vodou i voňavkama.
Ale až na tenhle zvyk mám Velikonoce ráda.
U nás bylo v mém dětství a pubertě všechno, jalovec, bužírky, prolévání ledovou vodou i voňavkama.
Ale až na tenhle zvyk mám Velikonoce ráda.
viktorka_od splavu
Jo, to zní docela logicky!!!
dzizisketaJojo, to přijde je jako moc. Teď ta pomlázka jak probíhá v našim kraji, to je s pomlázkou,to mi přijde v pohodě. Ono asi i tím jak jsem dospělá, prostě nikdo si nedovoli a myslím, že ty dnešní děti jsou v tomhle z velké části už jine i k těm svým vrstevnicim. Takže teď je takové hezké, jak přijdou ty sousedi, děti tvých kamarádů, řekneš nějakou srandu a aspoň je taky člověk někdy vidí. Já teda polovinu těch dětí neznám, což mi přijde vtipné, že sambo jo, že ví kterej teenager je čí, přitom já jsem tady s jejich rodiči vyrůstala, ale znám třeba každého čtvrtého:D. Když jsme byly malý, stydela jsem se za mámu, že všechny legitimuje, typu ,,kluci a či vy jste,, a tyhlety pindy a teď by se mi to taky hodilo:D. Teď jsem si z nejakejch kluků udělala srandu, jestli chtějí panáčka nebo cigaretku a prej ,, tak na to snad máme jeste dost času,, :D:D
Karja jak to popisuješ ty, jak se mi to líbí moc!
Aranel no hele musel jít 7x, vstávat... To je mnohem větší práce než obejít vesnici s pomlázkou.
My jsme párkrát chodili na chalupě a kromě naturálií jsme vždycky vydělali i minimálně měsíční kapesné každý.
Aranel 2,3 přesněji. Ale tohle není jeho práce, to si rozdělili a všichni mají stejně.
Ale jinak tohle je to dítě, co ve druhe třídě vyrábělo z lepicích pásek takové šaškovské boty a prodávalo je za pade. To mu museli zatrhnout, protože by družiny přišla zu grunt. V první třídě se na velikonočním jarmarku domluvil s deváťáčkama a za deset procent ze zisku jim dělal mezi lidma reklamu. V šesté třídě perníčky, co lide zdobili v dílničkách, prodával za pětikačku na chodbách školy (měly být samozřejmě zdarma). To taky hodilo skoro tři stovky než jsem ho přistihla.
Aranel U nás teda chodí všichni, třeba tak ti od 18 nechodí a pak od 30 zas. Buď se svýma malýma dětma nebo i dokonce pár sousedů chodí samo, navštívit sousedky. Ale jako jasně, určitě to ti výrostci taky dokážou přehnat, ale tak já otvírat budu taky, sambo taky docela otvírá a něco na ty kluky nahazuje, ten na koledu nechodí.
brrr aha, já si nějak pamatovala, že se chodí i ve čtvrtek 3x.
Mladej je teda podnikavej![]()
![]()
A teď tu byli dospělí koledníci a ti měli pro dospělé sešvihané bolestné, nějaky domácí třešnový likér.
Evaeva Jo, musíme ho trochu krotit, občas to už je tenký led.
Tak já odjela pryč, abych unikla těm frustrátům s pomlázkou, aby mě ,,omladil,, pingl,, v hotelu hned u snídaně? Strašný.
Kan soucítím
K hledání vajíček v trávě jsem slyšela verzi, že šlo historicky o způsob, jak dětem předat informaci, kde se po dlouhé zimě najde výživné jídlo. Smysl to dává.
Tak já odjela pryč, abych unikla těm frustrátům s pomlázkou, aby mě ,,omladil,, pingl,, v hotelu hned u snídaně? Strašný.
no ty kráso!
Na Slovensku (hlavně východním) se polévalo, šibanie je západoslovenský zvyk. Já jsem uprostřed, takže jsem si užila oboje.
Letos jsem koupila krabici nějakých lepších bonbónů na mixitu a jinak to planovala ignorovat, akorát děti zdobily vejce voskem. Ale jeden kamarád nám každé složil speciální koledu, tak to se ignoruje těžce.
Kdysi jsem docela utíkala, žádné nastrčené zadky nevedu (u nás se taky behalo, zejmena na vesnicích, kde bylo místa dost). Letos jsem bohužel zjistila, že úplně stačí, pokud nevstanu
( bolí mě po včerejším výletu koleno jak ďas).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.