Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
8989 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 09:44

U nás bylo v mém dětství a pubertě všechno, jalovec, bužírky, prolévání ledovou vodou i voňavkama.

Ale až na tenhle zvyk mám Velikonoce ráda.

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 10:07

viktorka_od splavu Jo, to zní docela logicky!!! 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 10:20

dzizisketaJojo, to přijde je jako moc. Teď ta pomlázka jak probíhá v našim kraji, to je s pomlázkou,to mi přijde v pohodě. Ono asi i tím jak jsem dospělá, prostě nikdo si nedovoli a myslím, že ty dnešní děti jsou v tomhle z velké části už jine i k těm svým vrstevnicim. Takže teď je takové hezké, jak přijdou ty sousedi, děti tvých kamarádů, řekneš nějakou srandu a aspoň je taky člověk někdy vidí. Já teda polovinu těch dětí neznám, což mi přijde vtipné, že sambo jo, že ví kterej teenager je čí, přitom já jsem tady s jejich rodiči vyrůstala, ale znám třeba každého čtvrtého:D. Když jsme byly malý, stydela jsem se za mámu, že všechny legitimuje, typu ,,kluci a či vy jste,, a tyhlety pindy a teď by se mi to taky hodilo:D. Teď jsem si z nejakejch kluků udělala srandu, jestli chtějí panáčka nebo cigaretku a prej ,, tak na to snad máme jeste dost času,, :D:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2025 10:41

Karja jak to popisuješ ty, jak se mi to líbí moc!

Offline Aranel
6628 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 10:48

Karja U našich na vesnici to taky tak je, chodí jenom děti třeba do 10 let (i holky) a pomlázkou se kolikrát bojí i dotknout. Tak to mi přijde fajn.

brrr 2,5 tisíce za řehtání?? Ten se neztratí v tlačenici teda

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2025 10:54

Aranel no hele musel jít 7x, vstávat... To je mnohem větší práce než obejít vesnici s pomlázkou. 

My jsme párkrát chodili na chalupě a kromě naturálií jsme vždycky vydělali i minimálně měsíční kapesné každý.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 10:55

Aranel 2,3 přesněji. Ale tohle není jeho práce, to si rozdělili a všichni mají stejně.

Ale jinak tohle je to dítě, co ve druhe třídě vyrábělo z lepicích pásek takové šaškovské boty a prodávalo je za pade. To mu museli zatrhnout, protože by družiny přišla zu grunt. V první třídě se na velikonočním jarmarku domluvil s deváťáčkama a za deset procent ze zisku jim dělal mezi lidma reklamu. V šesté třídě perníčky, co lide zdobili v dílničkách, prodával za pětikačku na chodbách školy (měly být samozřejmě zdarma). To taky hodilo skoro tři stovky než jsem ho přistihla. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 10:59

Evaeva Aranel To je fakt, jeden ten okruh má myslím šest kiláků a jdou ho v pátek třikrát plus obcházení kostela. Ráno mají sraz v šest, kolikrát chodí v dešti/sněhu (ještě jsem nezažila, že by aspoň jedno ráno nelilo). A samotné vybírání trvá tak šest hodin.

Offline Aranel
6628 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 11:14

brrr Evaeva Jo, tak to je teda větší práce. U nás chodí podle mě čtvrtek večer, v pátek 3x, v sobotu ráno a pak dopoledne vybírat. A vesnice má na dýlku spíš třeba kilometr.

Letos počasí dobrý, ale někdy jsou fakt ráno třeba dva nad nulou, déšť...

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 11:15
Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 11:15

Aranel U nás teda chodí všichni, třeba tak ti od 18 nechodí a pak od 30 zas. Buď se svýma malýma dětma nebo i dokonce pár sousedů chodí samo, navštívit sousedky. Ale jako jasně, určitě to ti výrostci taky dokážou přehnat, ale tak já otvírat budu taky, sambo taky docela otvírá a něco na ty kluky nahazuje, ten na koledu nechodí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2025 11:20

brrr aha, já si nějak pamatovala, že se chodí i ve čtvrtek 3x.

Mladej je teda podnikavej

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 11:40

A teď tu byli dospělí koledníci a ti měli pro dospělé sešvihané bolestné, nějaky domácí třešnový likér.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 11:40

Evaeva Jo, musíme ho trochu krotit, občas to už je tenký led.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 11:49

Tak já odjela pryč, abych unikla těm frustrátům s pomlázkou, aby mě ,,omladil,, pingl,, v hotelu hned u snídaně? Strašný.

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 11:55

Kan soucítím 

Offline Jitka77
1944 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 13:25

K hledání vajíček v trávě jsem slyšela verzi, že šlo historicky o způsob, jak dětem předat informaci, kde se po dlouhé zimě najde výživné jídlo. Smysl to dává. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 16:59
Reakce na Pinot Noir:

​O tom jsem v životě neslyšela.

​To je jediné, z čoho nepopustím!!!

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 19:23
Reakce na Kan:

Tak já odjela pryč, abych unikla těm frustrátům s pomlázkou, aby mě ,,omladil,, pingl,, v hotelu hned u snídaně? Strašný.

​no ty kráso!

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 21. dubna 2025 19:53

Na Slovensku (hlavně východním) se polévalo, šibanie je západoslovenský zvyk. Já jsem uprostřed, takže jsem si užila oboje. 

Letos jsem koupila krabici nějakých lepších bonbónů na mixitu a jinak to planovala ignorovat, akorát děti zdobily vejce voskem. Ale jeden kamarád nám každé složil speciální koledu, tak to se ignoruje těžce. 

Kdysi jsem docela utíkala, žádné nastrčené zadky nevedu (u nás se taky behalo, zejmena na vesnicích, kde bylo místa dost). Letos jsem bohužel zjistila, že úplně stačí, pokud nevstanu ( bolí mě po včerejším výletu koleno jak ďas).