Potrefenáhusa nekdy v zime jsem rikala kamaradce, ze se dceri fekalni obdobi nejspis vyhlo, uz ji je skoro pet a nikdy ho nemela a je uz skoro dva roky ve skolce, tak uz to snad neprijde... mylila jsem se ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Zuzuli tomu se nedá vyhnout!
Jak jsme byli v neděli na Točníku, tak kus cesty byl dost podělaný od koz a ovcí, a Šárinka si ten úsek cesty prozpěvovala: hovno, hovno, všude hovnaaaa!
Cestou nahoru i pak dolů. Turistů kolem plno.
Zuzuli nekteri zamrznuti se tomu smeji pekne dlouho. I v 10, 11 letech
Aranel to by me zajimalo, jaky deti (pokud vubec) mela Klimova-Fügnerova, ze chodila spat brzo a spala 8 hodin! Ja mela celkem spavy deti, ale v noci jsem k nim vstavat musela a prerusovany spanek nepovazuju za "nejmene 8 hodin".
Kokoska tak vzhledem k tomu, ze v te knize se pise, ze nemas na to v noci placici dite nijak reagovat, aby si na to nezvyklo, tak spunty do usi a osm hodin spanku je zarucenych.
Taky tu knihu doma po babicce mam
Zuzuli ona prubezne vychazela i v dalsich letech, mela ji mama a trochu inovovanou mi koupila nez se narodilo moje prvni dite. Moc jsem ji teda nevyuzila ![]()
Ale mela jsem knizku, psal to myslim nejaky detsky doktor, jmeno uz nevim, a ta byla delana formou otazek a odpovedi a ta byla dobra, nekolikrat mi to u toho prvniho pomohlo, kdyz jsem si nebyla jista a nebylo koho se zeptat.
Aranel ono se propagovalo leccos. Jeste za me se skoro narizovala postylka, nejlip ve zvlastnim pokoji, zadny spani ditete s rodici v posteli. A kdyz jsem byla ja mimino, nosily se dost dlouho pri peci o dite rousky. Mam fotky asi 14 dni po prichodu z porodnice, jak me opecovava mama a babicka a obe maji nahubek.
Kokoska Jo, to je v tý knížce taky, ale moje babička, která poprvé rodila v tom roce 1958 a ještě pracovala jako dětská sestra, tak říkala, že roušky nenosily. A že to s tím chováním stejně nejde vydržet ![]()
tak jde o míru a souhlas, ne?
Jako že se nechám mlátit jenom symbolicky? Anebo jenom trochu? Tak je to myšleno? Ptám se, abychom se pochopily.
Jako že se nechám mlátit jenom symbolicky? Anebo jenom trochu? Tak je to myšleno? Ptám se, abychom se pochopily.
a tebe někdo nutí, aby jsi byla doma a čekala, až tě přijdou "zmlátit"?
olte tak s ohledem na to, ze stiznosti zde byly na cisnika v hotelu a partu v nedeli na prochazce, je tohle asi trochu strela mimo, ne? Takze kdyz mi tenhle zvyk prijde blby a ucastnit se ho nehodlam, tak mam sedet cele velikonocni dny zavrena doma, protoze kdyz vystrcim nos ven, nemam si co stezovat? Nebo naopak doma cekat nemam a mam nekam utect?
Victoria Já jsem otevřela včera asi 50 koledníkům, z toho 15 teda řeklo mi jen koledu a ten zbytek to bylo fakt jen symbolické pošimrání po zadku za znění koledy plus prohození pár slov. Trapně jsem se necítila ani vteřinu (no možná když jsem přemýšlela, že mi dojde občertsvení:D), primárně k nám chodí, protože mám dcery, jinak by to bylo tak 5 lidí asi. Všechny zučastněné považuji za osoby se mnou nějak spřízněné, místem, jsou to spolužáci dětí, děti mých sousedů, děti mých kamarádů, přátelé. Takže vlastně já bych to normálně přirovnala k halloweenu. Jako kdyby na mě vyběhl někdo cizí na procházce nebo na výletě, tak řeknu, co si to dovoluje, ale to, že přijde ke mně domů, kde já mám otevřeno, já ho vítám, tak bych řekla, že je to v pořádku. To, že je to někde zvrhlé a drží se to jak v roce raz dva je smutné, ale tohleto kategorické škatulkování asi není potřeba.
olte Ne, v žádném případě.
Podle me to neni blby zvyk, blba je jeho interpretace a podani.
Kokoska Jj, to máš stejné jako chození čertů s Mikulášem. Dá se to udělat hezky a je fakt, že se to trochu posunulo, naštěstí.
Karja Ano, rozumím, takhle je to asi u většiny lidí. Ale to nic nemění na tom principu, v kterém já vidím problém. Vlastně jste to napsala i sama - "primárně k nám chodí, protože mám dcery" ...
olte tak s ohledem na to, ze stiznosti zde byly na cisnika v hotelu a partu v nedeli na prochazce, je tohle asi trochu strela mimo, ne? Takze kdyz mi tenhle zvyk prijde blby a ucastnit se ho nehodlam, tak mam sedet cele velikonocni dny zavrena doma, protoze kdyz vystrcim nos ven, nemam si co stezovat? Nebo naopak doma cekat nemam a mam nekam utect?
nepostřehla jsem, že by Victoria mlátil číšník nebo nějaká parta.... komu se ten blbý zvyk nelíbí, účastnit se ho nemusí, ale asi se netřeba podivovat, že někdo se ho naopak účastní
Dostala se mi do ruky ta slavná kniha Naše dítě od MUDr. Klímové-Fügnerové z roku 1958. No, některý věci tak jako přirozeně zastaraly, z některých mi je smutno a naštěstí vymřely (nechovat!!! na každý druhý stránce), některý jsou legrační (třeba že má tatínek na dvoře stlouct přístřešek pro kočárek), ale s některýma se dá klidně souhlasit i dnes!
no u pokeru. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí