Já teda nikdy netoužila chodit koledovat, nevnímala jsem to jako nespravedlnost. Úplně nejradši bych byla, kdyby nechodil nikdo. Žádnou újmu jsem nezažila, ale připadala mi odjakživa celá ta akce strašně trapná. Pocit trapnosti je pro mě větší utrpení než bolest. Naštěstí i našim připadala tahle tradice trapná, takže jsme šli vždycky na túru po Jeseníkách a téhle debilitě se vyhnuli.
Vše o těhotenství a dětech
Mně na tom teda začíná pomalu vadit to chystání. Jakože tady na vsi je to milé, tak nějak všechny lidi znasz prohodis nějaké slovo, přijdou kolikrát lidi, co fakt nevídas, co sem jezdí za rodiči třeba a tak. Ale už přesně ten nákup, myslet na to, letos mám 50 ks sladkosti a nemyslím si, že je to hodně, pak ta vajíčka nějak udělat, ještě něco upéct na zakousnutí pro dospele. No to mě nějak už nebaví:D:D
Myrtilakluci koledují jen doma, jak nejsme z vesnice, není koho obcházet. Ani k nám nikdo nikdy nechodil, možná párkrát přišel nějaký kamarád, který se ještě musel předem zeptat, jestli budeme doma, protože Pražáci jezdí zhusta pryč
Takže je to symbolická akce. Já nemám vztah k těm hledáčkám, i když to nezní špatně.
V dospívání mě na celé mrskačce nejvíc prudilo, že musím o volném dni brzo vstávat ![]()
Mezi dnešními cca dvacetiletými jsem zaslechla vážně míněné přání "hezkých svátků bez nekonsenzuálního jednání", takže osvěta asi pokročila.
Viktor říká místo bohužel pomužel a mně se nechce ho opravovat, protože se mi to hrozně líbí. ![]()
Viktor říká místo bohužel pomužel a mně se nechce ho opravovat, protože se mi to hrozně líbí.
Tiež sa mi to páči
Já jsem nikdy žádné koledovani a věci s tím spojené vlastně nezažila. Ani ve městě ani tady na vsi. Já beru Velikonoce jako svátky jara a krasne čtyři dny volna. Upečeme berana, spíš berany, a tím to hasne.
Pochadzam z jednej strany zo silne veriacej rodiny, z druhej zas vôbec. Takže sme to mali také, že mama ten kostol a sviatky viac duchovnej stránky, otec tie korbáče, daval pozor, aby to mládenci neprehnali. A byvalo to super. Teraz je to uz fskt o sladkostiach a peniazoch a to je pre mna hrozné. My už sa tomu vyhýbame, rada si vyzdobim dom, upečieme baranka, stretneme sa ,ako vždy, s rodinou a inak nič. Skysili sme s mužom aj odist preč, ale to zas bolo ľúto deckam, ti to viac prežívajú ako my, tak zas sme doma a cakame ich.
Ráno se probudil v nejrůžovější náladě, tak jsme si troufli i na výlet.
dzizisketa my jsme doma, Viki má teplotu, příšerný kašel, z nosu jak z kohoutku...
. Užijte si výlet.
Karja K nám naštěstí už nikdo nechodí, protože bych jim neměla co dát. Takže mám jen pár cokoládových zajíčku pro strýčka příhodu.
Karja jo, tomu rozumím. Jsem nikdo nepřijde, máme pár čokoládek, kdyby náhodou a tím to hasne.
Evaeva To byl můj sen kdysi, aby k nám nikdo nechodil - ne nepřišel, ale aby ani nebyli zvyklí k nám chodit.
To hledání jsme začali dělat až se synem, z dětství to vůbec neznám, a jemu se to strašně líbí, že kouzelný zajíček schová vajíčka, a jemu pak pomlázka pomůže je najít. A rád tvoří, takže dneska jsme zdobili perníčky a malovali vajíčka (6 ks). Toť naše pojetí Velikonoc ![]()
Myrtila v Praze nikdo nechodí a na chalupě k cizím taky nepřijdou. My tvoříme taky dost, třeba ty jidáše motají jen děti. Zítra tu budou bojovat s pomlázkou a dostanou za to koledu ![]()
Raduza asi už a Google prekladač zblbnul ![]()
To je mi líto. Doufala jsem, že náš zdárný průběh bude nakažlivý.
Ale teda s našima děckama se hodí chodit akorát na takové (polo)zříceniny, kde můžou volně běhat (doslova), do všeho strkat hlavu, na všechno sahat... hlavně teda Šárka. I když, pokud se nad tím zamyslím, Točník se jim libil a nakonec jsme tam strávili čtyři hodiny, déle než jsem čekala. A mají tam pískoviště a hodné přítulné kočičky.
Janulik03 asi no. Ale fakt a ani jsem.nic nepila.
Google překladač někdy překládá strašně, ale ty jsi psala naprosto skvěle česky. Škoda, že jsem si to nevyfotila.
Raduza tak aspoň raz som pisala skvelo ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí