Raduza zajímavé
Vše o těhotenství a dětech
dzizisketa u nás taky frčí jen zříceniny. Ve Zvířeticích jste byli? Když jsme tam byli, tak se dala v informacích vyzvednout pátrací hra. Sice to bylo celkem složité, ale dětem se to i tak líbilo.
dzizisketaOrlík u Humpolce asi znáte? Je to navíc tak asi 5 minut cesty od sjezdu z dálnice, kdybyste si cestou na Moravu chtěli udělat přestávku. Oni to tam ted dávají docela dohromady, nevím jaká je otevírací doba, my jsme tam byly jen na nějakých speciálních akcích pro děti a přesně je to takové tam objevitelské.
Raduzanemáš náhodou omylem zapnutý překlad stránky do češtiny?
continuity nemám, ale teď už ten příspěvek vidím celý v češtině.
Udělali jsme si s dětmi náš tradiční výšlap na horskou chatu. Dneska poprvé jsme ale šli až z města a bez kočáru, jen s jednou krosnou. A vetšinu času jsem tu krosnu nesla prázdnou? Dcera to ve 4 letech vyšlápla uplně sama, 600 výškových metrů a celkem pak i s cestou zpět 12km
to jsem fakt nečekala. A ještě si celou dobu vesele zpívala a tančila. Nesla se 500m dolu z kopce a jen proto, že jsme jí doma slíbili, že může kousek taky do krosny. Mladší teda nebyl vůbec pozadu a až na 3km nejprudšího kopce nahoru to ušel taky.
Měli jsme s sebou vytištěnou velikonoční bojovku a byl to prostě super den! Z toho budu čerpat ještě dlouho ![]()
Boli sme od štvrtka do nedele v Tatrách, dnes trochu šibačky, zajtra plánujeme Luhačovice. Čo zaujíma Lukáška? Kedy pôjde na záhradku, on tam má veľa roboty. A on chce taký prestrety stôl ako na Vianoce! Porodila som domaseda a tradicionalistu!
Myrtila Já myslím, že to hledání je nějaký západní zvyk, pamatuju si, že jsem o tom poprvé četla v Dětech z Bullerbynu, nikdy dřív jsem o tom neslyšela. A dodnes mě to vlastně překvapí, když o tom tady v Japonsku někdo mluví, když organizujeme velikonoční oslavy.
A vůbec, ten mrskut je asi jen český a možná slovenský zvyk, nebo se to dělá ještě jinde? Já si vždycky myslela, že je to i v Maďarsku, protože kdysi jsem tam byla na Velikonoce a potkávala ty skupiny s obrovskými tatary....ale Japonka, která tam 20 let žila mě teď vyvedla z omylu, prý je to jen dekorace (mimochodem pořád se tam chodí na šmigrust v bílé košili
), byla dost překvapená, když jsem jí ličila, k čemu se nosí pruty u nás. ![]()
Garfie vajicka na zahrade, co tam nechal zajíček, jsme hledali uz my jako maly deti u babičky v jižních Čechách v 80´
jeste tu nikdo nezmínil novy oblečení, aby ho nepokakal beránek ![]()
Potrefenáhusa to vždycky držela naše babička, co umřela, nikdo v tom nepokračuje.
Garfie V Maďarsku se ženy polejvaji voňavkami. Sice to nebolí, ale dost smrdí :-D.
Vari Ano, to je pravda, to mi říkala. Ale ten zvyk znám taky, nedělá se to i někde na Slovensku?
Potrefenáhusa No ale to je od nás na západ! ![]()
Kakající beránek je povinnost! I když se přiznám, že v posledních letech ho spíš vynechávám, ale dětem koupím něco vždycky, aspoň ponožky.
jeste tu nikdo nezmínil novy oblečení, aby ho nepokakal beránek
O tom jsem v životě neslyšela.
Pinot Noir tak to znám od dětství. A hlavně to splním v jakékoliv roční době. ![]()
Potrefenáhusa Známe a máme nové leginky s tučnáčkem:D:D. U nás pohoda 9 hodin a 15 koledníčků už přišlo, holky se teda učastní především tím, že ječí jako blázni a hrají si na pomlázku mezi sebou.
A myslím, že nejlepší dnešní pomlázku vyhrává s přehledem šest vajec (syrových) od paní sousedky. Ideál
Karja Tak o ječení jde v první řadě, to k tomu přeci patří. Čím víc, tím líp
Pinot Noir Fakt? U nás se to taky říkalo co pamatuju a to jsme prakticky stejný kraj!
Mně to přijde i hezká a vlastně logická tradice, koupit si na jaře něco nového...:-)
Garfie ja to taky od babicky/maminky znam! ale je to ta mestska" vetev rodiny, tak treba proto? mozna na vsi by byly kazdorocne nove saty rozmarilost![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí