Victoria ale tu nasilie nikto neschvaluje, cely cas piseme o lahkom dotknuti korbacom a dobrovolnosti. Ze su vyprasky a ozieracky uplne no go, je tu myslim kazdemu jasne. Ale kvoli tomu, ze to niekde existuje, nemusime plosne odsudit vsetko.
Vše o těhotenství a dětech
Gatita
Tak to vidíš!
Muži je taky volný, ale sveřepě ho nosí vlevo. Uz ho minimálně třikrát ztratil (na přestupním letišti v USA, na písčitý pláži a ve školce). V prvních dvou případech si ho teda sundal a odložil, v posledním mu spadl z ruky, když zvedal dceru. Volal mi učitel, jestli muž nepostrádá snubák, že je v něm moje jméno. ![]()
letfenixa Tabea já toho o Velikonocích a celém tom smyslu hodně pochopila z filmu Poslední pokušení Krista. Ale Halík je výbornej, to každopádně.
Mrakoplas Ano, já netvrdím, že tu někdo schvaluje násilí. Já píšu o symbolice toho zvyku, o tom, jaký skrývá podtext, jakou má symbolika z hlediska vnímání gendru a gendrových rolí.
Já mám po dětech naopak problém přetáhnout ho přes ten poslední kloub. Prsty mám kostnaté, prsten mám v podstatě dětskou velikost, ale ten kloub se mi nějak zvětšil nebo co. Budu si ho muset nechat zvětšit. Teď ho vůbec nenosím, žádné šperky, v domácím provozu mi to nevyhovuje.
Victoria ve všem souhlasím. Udivuje mě údiv nad tím, že se o tom diskutuje, přitom je to téma už minimálně poslední tři roky. A podle mě se toho ve vnímání téhle divné tradice za ty tři roky i dost změnilo.
Potrefenáhusa To jsme se úplně nepochopily, já měla na mysli tolerovanost zvyku, nikoliv násilí.
Ale v tom zvyku to násilí v podtextu je, je to úplatnění dominance s rákoskou v ruce. Dnes se řeší plácnutí dítěte na zadek, třeba i mírne (!) s vařečkou. Anebo výchovná "hrozba" dítěti s vařečkou v ruce. To násilí také není, ale nějakou informaci v podtextu to nese...
V tom zvyku povodne ziadne uplatnovanie dominancie s rakoskou v ruke prave nie je, preto som tu davala aj tu citaciu. Ze uz sa to dostalo kamsi inam, je bohuzial smutne. Ale nie je to povodny zamer a ani ho tu nikto neschvaluje. Ako som pisala, u nas sa malo z prutika preniest zdravie. Na tom mi nic zavadneho nepride.
Victoria tak jeste jednou - puvodni tradice a myslenka byla jina, nez v co se to NEKDY a NEKDE zvrhne. Nebo budeme brat jako fakt, ze dnesni Velikonoce jsou VZDY a VSUDE o nasili na zenach?
Uz koncim, v tomhle si zjevne nerozumime.
Evaeva Zvyky a myšlení okolo svátků se přirozeně proměňují, rozruch okolo nám svým způsobem říká, co se změnilo, jaký pohled je teď nově důležitý...
Karja U vás doma člověk může být sám sebou prostě ![]()
Jitka77Naštěstí jo;-)
Potrefenáhusastarý vděčný zásadní téma...jsou nějaké sandály sportovní užší než Keen? Já ji objednala prostě classicky ty Seakampy nebo jak se to jmenuje,ale zřejmě ta větší čísla jsou dost volná, takže v tom plandala jako blázen ač na délku ji to je. Je jiný model užší nebo jako takový subtilnější? Do kamenného obchodu určitě nepojedeme, tak ať objednám trošku víc najist
Jitka77 mas pravdu, je fajn videt a vnimat co aktualne ve spolecnosti rezonuje, jake nazory a postoje maji ostatni lide, ktere hodnoty moje okoli vnima jako dulezite... jen teda jsem dost ostrazita, kdyz se mi nekdo snazi vnutit ne at nad tim premyslim, ale co si o tom mam myslet
Karja ty moxie jsou snad užší, ale jsou na jiné podrážce, asi ještě míň bf.
Karja keen Moxie
Karja v úzkých botách se neorientuju, ty moxie uzky jsou, ale nijak je neznám
ja se dlouhodobě divím, ze jsou ty seacampy tak rozšířeny, protože volnější jsou i našim dětem se širokýma prstama
Potrefenáhusa to nechápu, kluci je mají jen tak tak a já bych u malíčku taky snesla širší (ale ty dospělé jsou užší, mi přijde). Možná teda spíš nemají ideální tvar
Evaeva starsiemu som teraz na leto kupovala myslim 34 alebo 35 a tie maju spicku uzsiu oproti mensim cislam.
Evaeva ja kvituju, ze narozdil od jiných dospělých modelu jim nekončí pasek presne na rozhraní myho nehtu a neamputujou mi tak malíček, ale rada je vubec nemam (dite je miluje)
Evaeva No byly v pohodě, až ted u té velikosti 32+ se to dost láme, to jsou fakt robustnější. MPLee Potrefenáhusa Díky moc, naštěstí ty fashion na které se holky tak těšily, tak ty seděj, ty se blejskaj, že jsem dceři říkala, že musí mít i sportovní, že tyhle do lesa fakt nejsou, že to by vyplašilo i divočáka ta záře:D:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí