Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline notna
9461 příspěvků moje polička 23. dubna 2025 13:55

Karja Vubec nemam mysli HO nebo nějaký extrémní výkon. Klasika, dělás 8 hodin, nemůžeš si vzít na starosti ani jednu agendu/klienta/zakázku navíc, je toho akorát nebo dokonce moc. ale pak se za čas dozvíš, že tu práci dá klidně za 6hod Někteří i za 4 hod.A nejlépe, když se ještě u šéfa přimluvíš. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 23. dubna 2025 13:56

DruI no ale me ten hoch vyblokoval full time jednoho instruktora. Coz kdyz vidim primestaky, kde s detmi sportuji a na 40 kousku tam maji 2-3 lidi by byl mega prusvih a ohrozilo by to bezpecnost vsech. Nas je nastesti 8-10 a mam v zaloze dalsi 2 na telefonu, co jsou pripraveni v nouzi zaskocit. Ale samozfejme, kdyby to melo nejak ohrozit chod tabor, tak zakrocim razne. Treba na me jednou zkouseli, ze mi dovedli dite s vysokou sadrou na ruce a ze prece nas je tam dost a muze s nim nekdo hrat deskovky Tak to neproslo. 
Ale uplne v zacatcich tabora, pred 15 lety nam dali holcicku a v patek pri louceni mi rekli, ze jsou radi, ze nemela zadny Epilepticky zachvat, ze ma nove diagnostikovanou epi... No od te doby vyzaduju potvrzeni od lekare, i kdyz legislativne to nutne neni. Sle kdyz mi pak takovy rodice daji papir bez jedine poznamky, budu mit aspon cistejsi svedomi sama pred sebou. A zase to spouste lidem vadi, protoze jejich lekari chteji za potvrzeni stakorunove castky...

Nejde se zavdecit

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 23. dubna 2025 14:02

notna Aha, jakože to předtím třeba tři roky hraje jak je vytížen/přetížen? No tak to je takový blbý no. Ale zase na druhou stranu, takovej "senior na juniorním místě" ten ten čas fakt stahuje rokama:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. dubna 2025 14:14

MPLee to potvrzení platí asi dva roky a můžeš dávat kopie, stejně ho potřebuješ na školu v přírodě. Takže tohle mi přijde fakt jako výmluva. Vůbec se ti nedivím, že to požaduješ. Přitom je to v zájmu těch dětí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. dubna 2025 14:16

notna já myslím, že ty zkušenosti spousta lidí takové má. Že sice papírově mají zkrácený úvazek, ale práce na ně nahrnou jako by měli klasický. Což je samozřejmě zase chyba zaměstnance, že se nechá.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 23. dubna 2025 14:17

Karja jo presne, me mnohem vic sere to, ze  u pohovoru padne otazka, jak to mam se skolkou a hlidanim (kterou memu muzi nikdo nikdy nepolozil) nez to, ze se na mne bude cisnik v kavarne mracit...

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 23. dubna 2025 14:17

Evaeva akorat z nas ho rodice standardně sháněj v dobe, kdy ma doktorka dovolenou a zastup ty potvrzeni nevydává

Vzdycky ma na dveřích upozornění iks týdnu dopředu, i na webu 

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 23. dubna 2025 14:22

MPLee No, já upřímně obdivuju každého, kdo je schopen pracovat s větším množstvím dětí, takže jakékoli rozumné požadavky, které vznese, mi připadají v pohodě :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. dubna 2025 14:23

Potrefenáhusa noo, mám pro ně trochu pochopení Vlastně musím zjistit, jestli to synovo ještě platí. (Mám na to teda ještě měsíc)

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 23. dubna 2025 14:28
Reakce na monis:

Karja ko presne, me mnohem vic sere to, ze  u pohovoru padne otazka, jak to mam se skolkou a hlidanim (kterou memu muzi nikdo nikdy nepolozil) nez to, ze se na mne bude cisnik v kavarne mracit...

​No prosím tě, mě se na pohovoru zeptali, jestli dítě bude procházet ve školce adaptací:D Myslim, že muž by čuměl jak kdyby spadl z větve, vůbec by netušil, o čem je řeč.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 23. dubna 2025 14:37

notna ja ty stesky, ze lidi nechteji na zkraceny uvazek spis chapu tak, ze jim zamestnavatel nesnizi objem prace. Priklad, jdes z 8 na 6 h, ale zustane ti stejny pocet zakazniku, zakazek a porad si. Tak by to dopadlo u meho zamestnavatele.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 23. dubna 2025 14:41

Evaeva jo, my ani nechceme originaly! Ja chci kopii mailem nebo tistenou, idealne platnou, ale kdyz je mesic propadle je mi to fuk. Jen vsem rikam, at mi nelzou a i kdyz maji 2 roky stare potvrzeni a neco uz neplati, at daji vedet... mame tam i treba dite s cystickou fibrozou a i kdyz je to prace na vic, rada to udelam a s rodici je fantasticka domluva. Maminka od diabeticky ji dokonce vari jidla aby byla "stejna" jako ma zbytek deti No a pak to stejne v pameti zustane tech par nezodpovednych. Ale za 16 let organizace jsou to fakt prkotiny a uz se tesim na letosek. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. dubna 2025 14:47

MPLee no prkotiny, naštěstí se nic nestalo. Ale máš za ty děti zodpovědnost. Ty rodiče nechápu.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 23. dubna 2025 14:50

Evaeva jasne, ale tu zodpovednost mam s papirem i bez. Samozrejme se ze zkusenosti ucime a uz se pri nastupu jak blbecek vsech pram jestli maj Epipen a podobne... Ale stejne musim ja zajistit, ze vsichni vedi jak poskytnout prvni pomoc a co delat v pripade prusvihu, papir nepapir... Myslela jsem to tak, ze na organizaci taboru pro 180 deti je to ta min zabavna cast, ale i pres obcasny nepochopitelny jednani nekterych rodicu, mi to za to stoji a delam to rada

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. dubna 2025 15:06

MPLee ano, ale právě, že tu zodpovědnost máš, tak chápu, že chceš informace 

Offline Muslik
568 příspěvků moje polička 23. dubna 2025 15:54
Reakce na Pinot Noir:

​Jo, to padne občas i u nás, takové jako nenápadné šťouchnutí, jestli se jako dost věnujeme. Tak ne asi. Jeden syn premiant na náročné škole a druhého asi zavíráme ráno do klece a vypouštíme ho jen aby snědl svůj příděl křupek.

​určitě nemusis odpovídat, pokud nechceš, možná ses už tady toho dotkla - uplne jsem nesledovala detaily, o onemocnění jsem se dočetla až od tebe, a mas muj obdiv jak to zvladas (ale co taky cliveku zbyva, ze), ale jen by me zajimalo - jak se to vlastně projevuje v chování mezi tvými syny, ve smyslu jeden premiant, druhý takto....uvědomují si nějak ty rozdíly atd? Pokud jsem formulovala nejak zjednodušeně, tak se rovnou omlouvám...

Offline Myrtila
5362 příspěvků moje polička 23. dubna 2025 16:09

MPLee Obdivuju vás i každého, kdo organizuje něco pro děti, mně přijde, že to je pořád jednou nohou v kriminále. 
Manžel jezdil roky jako vedoucí na 14denní pobytový tábor v přírodě, a ty jeho historky byly taky výživný. Dodnes vzpomíná třeba na dítě, co se sebralo se slovy, že si to jde hodit, a oni ho pak do noci hledali v lese. Když volali rodičům, ať si pro něj přijedou, z nich vylezlo, že dítě má nějakou psychiatrickou diagnózu (už nevím jakou), má brát léky, a oni se báli, že s tím dítě na tábor nevezmou, tak nic neřekli, ani tomu dítěti nepřibalili ty léky, takže je už nějakou dobu nebral. 
Jako... já bych na to nervy neměla

Offline Suya
příspěvků moje polička 23. dubna 2025 16:23

Pinot Noir Aha, diky za objasneni. Byli tam resit odklad, tak jim mozna ta ppp jen vystrelila diagnozu od boku, tahle konkretni ma u nas dost spatnou povest, ale muzu se samozrejme mylit

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 23. dubna 2025 16:23

Evaeva Možná je nějaká změna, letos paní učitelka potvrzení od doktorky na školu v přírodě nepotřebuje, přímo na to upozorňovala va schůzkách. 

Offline Suya
příspěvků moje polička 23. dubna 2025 16:45