JankaM myslím, že změnili počet dní od kolika to potřebují
Vše o těhotenství a dětech
MuslikR. ví, že Viktor má poruchu řeči, ale asi úplně neví, na jaké úrovni by řeč u pětiletého měla být, takže je to prostě mladší brácha a mluví s ním, jakoby mu byly třeba 3. Občas je pokus vysmát se Viktorovi za nějaké komolení nebo popletená slova, to vždycky utneme v zárodku. Jinak je R. ve vztahu k okolí vyloženě ochranitelský starší brácha a V. ho zase bere jako vzor. Prostě tak, jak to má být. ![]()
Shodou okolností má Ríšův nejlepší kamarád, se kterým se znají od 4 let, silně opožděný vývoj řeči, takže mu to nepřipadá nijak nezvyklé.
.
Raz som robila vedúcu v tábore a boli tam 2 chlapci so psychiatrickymi diagnozami. Vedúca tábora o tom vedela, ale nepodelila sa. Boli extrémne agresivni. Takže na 2 chlapcov dozerali dvaja vedúci a na ostatné deti boli ostatní, tuším 3. (Vedúci boli dobrovoľníci a bolo tam okolo 20-22 detí).
Pinot Noir jeste k tomu cteni a dysfazii, nase logopedka presne tohle rikala. Ze podle ni se Tondovi ulevi, az se nauci cist, protoze to pro zacnou bejt nektery veci srozumitelnejsi. Tonda vicemene problemy nema, ta logopedka to vubec nezminovala jako diagnozu v jeho pripade, jen ze by to tipovala na uplne mirnou formu, ale na tohle si pamatuju, tak me pri tom popisu hned u Viktora napadlo, jestli se nahodou nenaucil cist...
711990 co tak pozoruju v té VD skupině na FB, tak čtení a čísla většinou velký průser, i třeba barvy, ale on je každý dysfatik jiný, tak těžko říct, jak časté to je. Možná se ti "lehčí" tam moc nevyjadřují, ostatně já taky ne, jen čtu. Ale zní to logicky, jestliže jsou typ, kterým tyhle abstraktní znaky nedělají problém, tak ten dvojí vjem určitě pomůže, vlastně jako každému, taky si líp pamatuju a rozumím tomu, co slyším a zároveň vidím.
Pinot Noir to je taky mozny, ze proste neni videt cely spektrum. Ono to jenpochopitelny, kdyz mas uplne supertezkou variantu, tak si proste nezapamatujes slovo cervena a nepriradis ho k vjemu ty barvy:D to samy s cislama. Ale pokud jsou schopny aspon nejak ty informace tridit, tak jim podle me tahle schopnost fakt otevre dvere k porozumeni.
MuslikR. ví, že Viktor má poruchu řeči, ale asi úplně neví, na jaké úrovni by řeč u pětiletého měla být, takže je to prostě mladší brácha a mluví s ním, jakoby mu byly třeba 3. Občas je pokus vysmát se Viktorovi za nějaké komolení nebo popletená slova, to vždycky utneme v zárodku. Jinak je R. ve vztahu k okolí vyloženě ochranitelský starší brácha a V. ho zase bere jako vzor. Prostě tak, jak to má být.
Shodou okolností má Ríšův nejlepší kamarád, se kterým se znají od 4 let, silně opožděný vývoj řeči, takže mu to nepřipadá nijak nezvyklé.
tak to rada čtu ❤️
Tady je to fakt zakleté. Když jsme odcházeli z hřiště, děti se pohádaly o nesení balónu a Šárka pak chvíli ječela. A zrovna musely jít kolem nějaké dvě babky a mít na ni i mě nějaké komentáře "ta ječí, a že ji tak nechá ječet..."![]()
dzizisketa a že je tak nechaj pindat!![]()
dzizisketa to za nás nebylo tohleto![]()
Jsem včera nestihla zareagovat, tak si tu ještě zaprudím k těm zkráceným úvazkům. Mě to toiž děsně štve, jak se velmi často zmiňuje to malé množství zkrácenýc úvazků. Je pravda, že na trhu práce se jich nabízí málo, s tím souhlasím. Ale podle mého názoru je to jen odraz poptávky, která není aktivně utvářená, protože se o něj málo zaměstnavatelé žádají. Ale zkrácený úvazek je potencionálně každý pracovní úvazek rodiče dítěte do 15 let.
Ze zákona je nárok na zkrácený pracovní úvazek a není snadné ho zaměstnanci odmítnout a to jen za zdokladovaných a výjimečných podmínek. Takže každý zaměstnanec si ten zkrácený úvazek vyrobí tím, že se stane rodičem. Pokud teda váš zaměstnavatel je takový, že vám jej neumožní, buď patříte v tu menšinu, kdy to opravdu nejde a to vás moc nebude, nebo váš zaměstnavatel porušuje zákoník práce. A jestli porušuje zákoník práce v tomto, pravděpodobně ho bude porušovat i v jiných oblastech včetně bezpečnosti práce, měla bych i pochybnosti o povinných pojištěních, odvodech z mezd atd. Takové zaměstnavatele doporučuju rychle opustit. Z praxe ale vím, že většina zaměstnavatelů ty předpisy dodržuje, nevěřte tomu omýlanému JPP zkrácený u nás nejde a tu žádost si prostě písemně podejte.
Obdobné je to s tou mzdou za zkrácený, ale výkonem za plný úvazek. Je na zaměstnanci se vymezit. Za plný úvazek si taky nenechá naložit práci za 1,5 úvazku. Nebo možná ano a uznávám, děje se to. Ale tady si to zaměstnanec musí vyjednat, pokud ho zaměstnavatel přetěžuje a vůbec to nesouvisí s délkou úvazku, ale nesoudným zaměstnavatelem, který pravděpodobně bude přetěžovat všechny úvazky.
Tady se tohle všechno asi ví, ale když tu ty argumenty padly, nedalo se mi k tomu nevyjádřit, protože s tím bojuju v praxi. jsem si ulevila a dám pokoj ![]()
notna já s tebou souhlasím. Ale dokládá to trochu tu náladu společnosti nebo jak to říct. Je to samé musíte se vymezit, musíte podat oficiální žádost, musíte bojovat... Pořád to není brané jako automatický nárok. Že když se stane člověk rodičem, automaticky všichni počítají, že si zkrátí úvazek, rovnou si s ním sednou, upraví agendu a další věci. Spousta lidí se nechce nějak vymezovat, aby nebyly bráni jako potížisti.
notna neměly jsme s kolegyněmi nikdy problém zkrácený úvazek mít (někdo dělá na 4,někdo 6, 7), ale jsme státní správa.
Spíš byl pak trochu problém při vracení na plný úvazek - z těch odebraných hodin (a peněz) se poskládal další krátký úvazek třeba pro člověka ve fotodílně a ten se pak musel kvůli navýšení ženských úvazků zase rušit.
Archivářka Když mě přijde, že státní a soukromá to jsou dva hodně rozdílné světy, v předchozím státním zaměstnání se max tak vedoucí mohl trochu kroutit, když o to někdo zažádal, ale to bylo tak jediné, co mu zbylo. :D
Ale souhlasim s tebou jak v bodě jedna, tak v bodě dva:D:D. Ty změny šly, ale nešlo to pak moc operativně zpět nebo nějak měnit.
Archivářka Jo, to je problém i u nás. Ne dostat zkrácený úvazek, ale pak se vrátit na celý. Protože z těch zkrácených se třeba poskladá jeden celý, který někdo dostane.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí