Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 04. května 2025 12:20

Tabea Pinot Noir tak verim, ze školák už gumovy kalhoty nebo i softshell moc neuzije, ale outdoorovejsi boty (vaši maj ty decathlonovy, ne?) a aspon trochu odolnější bundu nebo pláštěnku? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2025 12:36

Potrefenáhusa náš školák využije softshelky a gumáky určitě, mít zahradu, tak si to neumím představit ani bez těch gumových věcí. Co chodí starší do školy, tak vůbec neuznává něco jako zůstat odpoledne doma, ať je, jak chce. My máme teda oblečení do deště celá rodina, jsem tak zvyklá z domova. Doma bych bez dětí ven (s dětmi chodíme za každého počasí) v dešti úplně nechodila, ale když prší na dovolené, tak přece nebudu furt vevnitř. 

Offline dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 04. května 2025 12:44

Od čtvrtka, kdy jel muž na kola, jsem s dětmi sama a tyjo mám dost

Za hodinu jdeme na hřiště s kamarády a až přijdu domů, doufám že už tu bude muž a pak nehnu ani prstem!

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 04. května 2025 12:49

Ja mam model ditete, co potrebuje denne vencit, bez ohledu na pocasi. Takze holinky a nepromokave bundy mame obe, ona i ty kalhoty. Kdyz prsi, tak chodi i do skolky od hlavy k pate nepromokava, zatimco polovina tridy prijde ve strevickach a dzisce s destnickem a pak cely den tvrdnou zavreni vevnitr. To pro me byl celkem sok, stara skolka chodila ven denne. Tak aspon vsechny louze projdeme spolu cestou do skolky a pak i cestou domu. A i kdyz ji ve skolce vyzvedavam az pred patou, stejne jeste temer denne jdeme nekam na hriste,  at se vybeha. Takze si zivot bez obleceni na kazde pocasi nedovedu predstavit.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2025 13:04

dzizisketa tak to úplně chápu! Všední den se dá, ale ty víkendové jsou dlouhé 

Offline Pinot Noir
29936 příspěvků moje polička 04. května 2025 13:25

Zuzuli tak u nás ve školce musí být všichni vybavení do deště povinně. 

Potrefenáhusa decathlonové nepromokavé pohorky jsme koupili jen kvůli té ŠvP, já do toho R. jinak nedostanu. Do školy i za deště chodí v teniskách, tu ŠvP odchodil taky celou v teniskách. Bundu nepromokavou má, ale nepromokavé kalhoty ne. My to nevyužijeme, kvůli oslavě narozenin bych je nekupovala. 

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 04. května 2025 13:59

Pinot Noir TabeaPotrefenáhusa ja taky vzdycky vsechnu vybavu nakupuju akorat pro ucely ŠvP, kterou syn stejne odchodi v milovanych sesmajdanych teniskach a kratasech fc Barcelona, a to za jakehokoli pocasi. Vyhozene penize. Je fakt, ze jakoby uplne nemam potrebu s detmi vyrazet na prochazky, kdyz leje, tak nejsou na to gumove obleceni zvykle. Pritom ven chodime dost, i do prirody, ale berem jen vetrovky do batohu. Ale na druhou stranu kluci nejsou nijak rozhozeni, kdyz nas nekde chyti dest, oni jsou takovi, ze jim to je jedno. Ale nespime nikde pod stanem nebo tak, tak na tom tak nezalezi, jako kdyz v tom ma clovek vydrzet cely vikend. 

Offline Tabea
8154 příspěvků moje polička 04. května 2025 14:03

Pinot Noir asi jsem to blbě napsala, ale nepromokavý kalhoty jsem neočekávala. I když jsem vzala nějaký navíc s sebou na půjčení. Bundy teda jo. 
To jsou přesně ty skupiny, co se neprotnou. Jako když já dřív jezdila s detma v dešti venku na kole (loužema) a kamarádka nechápala. A já nechápala, že oni vydrží celý den doma a její dítě klidně  poslouchá audio a kouká si u toho do stropu.

Online brrr
12371 příspěvků moje polička 04. května 2025 14:09

Já hlavně nechápu nošení těch pogumovaných věcí. Koupila jsem kdysi klukům z Tchiba naštěstí jen bundu a byli mokří stejně, tak moc se v tom potili. Vůbec to nevětralo. Ale možná to za ty roky vylepšili.

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 04. května 2025 14:12

Tabea no a nejhorsi je, kdyz ty patris do jedne skupiny, ale tvoje deti do druhe skupiny, takze k pruniku nedochazi ani ve vlastni rodine. Ja potrebuji vypadnout, na vzduch, hybat se (v praci sedim jako pecka), potrebuji mit v patek vecer jasno, co se bude dit v sobotu. Ale v sobotu v deset je tu mrtvo, muz ma pulnoc a detem se nikam nechce, protoze maji rozdelane lego a tise doufaji, ze budou doma. Ted se prevlekli z pyzam, zatimco ja byla behat, na nakupu, uvarila obed, vyprala 3 pracky a jsem v nervu, ze nikdo se mnou nechce na vylet

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2025 14:12

Gatita v těch gumových věcech stejně větší děti celý den nevydrží, přecejen to vůbec nevětrá a ne každý chodí skákat do kaluží. Ale softshellky a nějaké ty trochu outdoorové boty bych čekala, že má každé dítě, vždyť vlhko je i v Praze skoro celý podzim a zimu a úplně furt se doma být nedá. (A to nemluvím o tom, že i družina chodí ven, syn má ve škole šusťáky a jsou kolikrát celé od bahna). Ale to jsou asi úplně jiné typy lidí. V zimě, jak nasněžilo, mně překvapilo, že dost dětí nemá rukavice do sněhu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2025 14:15

brrr ty gumové věci jsou fakt vyloženě na chvíli do kaluží, na výlet, kde se potíš, to není. Ale zase si v tom můžou do té louže i sednout Nebo dávám miminu (to se ještě moc nepotí) ty lacláče a k tomu normální bundu, když je po dešti, aby mohl na klouzačku nebo do písku. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2025 14:18

Gatita tak jestli si hezky hrají s legem, tak bych šla klidně sama běhat. U nás mladší občas ven nechce, ale starší vždycky, za jakéhokoliv počasí, teploty,... vždycky má takový překvapený výraz, když někdy navrhnu, že bysme třeba odpoledne zůstali doma

Offline Tabea
8154 příspěvků moje polička 04. května 2025 14:19

brrr já pogumovaný věci koupila jen jednou. Jinak jen šusťák, ten mi nijak potivej nepřipadá. Nebo nemam dost potivý děti.
Softshellky jsem tu snad v životě na nikom, ani dětech ve školce, neviděla. 

Offline Tabea
8154 příspěvků moje polička 04. května 2025 14:21

Gatita přemýšlím, jaká kombinace je horší, aktivní rodič(e) & pohodlný děti nebo aktivní děti, co mají pohodlný rodiče.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2025 14:26

Tabea no u tý druhý varianty dost záleží, co ti rodiče snesou

Jinak softshell větrá mnohem víc než ta guma, to je prostě pláštěnka.

Online brrr
12371 příspěvků moje polička 04. května 2025 14:49

Tabea Jo, tak šusťákovky právě mají. Jako malí měli v tom předškolním věku softshellky kahloty, ale jinak nic. Přežili i v normálním oděvu, ale je fakt, že je kaluže nějak extra nebraly.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 04. května 2025 14:57

brrr Pinot Noir Tabea nase deti zase nemaji moc "normalnich" odevu
Ty gumovy veci nestasim, davam jim to fakt jen do ultra mokra a bahneni na zahrade, jinak membranove nebo softshellove veci. 

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 04. května 2025 14:57

Ja ty gumovy kalhoty myslela v návaznosti na skolku, to fakt počítám školáci uz nenosej, tady totiž měli naplánovanou akci mimo školku, kdy dost vydatně pršelo, naše měla softshellky dole durch nez jsme ušly 500 m ke skolce (nateklo vrchem holinkama ) a jak jsem byla rada, ze ji tam ty gumovy kalhoty z Lidlu defaultne visej 
no a nektery deti, co jezdej autem, mely treba jen deštníček a na ten to uplne nebylo 

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 04. května 2025 15:00

brrr a vony ty z tchiba nejsou úplně gumový, je to takový spis k šusťáku 

jinak stejne jako MPLee to dávám na to rochneni....ale to je u nas bohužel celkem častý 

Evaeva u tech mimin mi prijdou ty gumovy kalhoty prakticky v zime, presne ze jim to clovek mize natáhnout pres bundu a kalhoty jen na hriste a pak je zas z toho snadno svliknout do auta nebo kocaru