Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 14. května 2025 09:08

notna když se něco vylihne, tak to taky odletí, a když ne, tak to tam holt pomre a vyveze se to příště. Naše biopopelnice je taky poměrně čistá, zato kompost bují jedna radost:D

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 14. května 2025 09:09

notna

Pinot Noir 

Když nám ty zahradní kompostéry nonstop přetékají...No teď už si dávám pozor a vyhazuju do popelnice jen na větve a doprostřed

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 14. května 2025 09:30

Potrefenáhusa Tak jsem dceři dala vybrat batoh a chce jedině beckmann s kočičkou. Z toho mám teda radost...je dost dětskej motiv, to podle mě není moc na dlouho:D:D

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 14. května 2025 09:39

letfenixa to je dobrá zpráva

R. je podle Lukáška macek, ale s V. je to pořád blbé, ještě pořád to nedotáhl na 17 kilo, když si vezmu, že by s tím měl jít do školy...

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 14. května 2025 09:40

rasaNori No prave! Vyletí. Stačí mi, co nám lítá kolem domu normálně, další netřeba. Popelnice je pár metrů od domu. Co se líhne na kompostu je mi fuk, ten je daleko.

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 14. května 2025 10:56
Reakce na Karja:

Potrefenáhusa Tak jsem dceři dala vybrat batoh a chce jedině beckmann s kočičkou. Z toho mám teda radost...je dost dětskej motiv, to podle mě není moc na dlouho:D:D

​a kterej to je? 

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 14. května 2025 10:58

Pinot Noir tak L mal vlani na konci júna ako prvák po odklade pred operaciou 16,7 kg

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 14. května 2025 11:06

Potrefenáhusa

https://www.zdravybatoh.cz/predskolni-batohy

Tenhle, ale mně se tam nelíbí ten bederní pás, i u školní tašky říká, že je to navíc. Natož u batužku, kde bude mít tak kilo zátěž. Ale prostě chyba no, vždycky se dává vybrat až z předvýběru:D:D:D

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 14. května 2025 11:07

Ten "No backpack day" byl u neteře ve škole pojatý nejen jako happening (takže věci v tatrovkách, přepravkách na zvířata, odpadkových koších atd.), ale taky jako povídání ve třídách, že ne všude na světě maj děti peníze na aktovku a improvizují z donucení. A pak chystali starší batůžky naplněné věcmi jako pastelky, blok, lžíce,..., které pak některá humanitární organizace distribuuje do Afriky.

Přišlo mi to sympatické, že krom srandy to mělo i přesah.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 14. května 2025 11:07

Ten deň s neaktovkou navrhnem v škole. 

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 14. května 2025 11:11

Karja tak ji to zapneš pod batohem, to mi prijde jako malej detail. A to je ten s tim gepardem? Jinej kocici tam nevidim ? 
mne se ty beckmenny libej i ty školní aktovky, libi se mi, ze jdou kdyztak od tech obrazku očesat. Ale vyzkousenej ho nemam 

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 14. května 2025 11:13

notna nam vyvazej popelnici jen jednou za 14 dni....cas od casu ji v lete otevrem a vrabci se o to poperou 

Offline dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 14. května 2025 11:16

Rosťa je přijat na červenec do dvou různých školek. U obou se stravné a školkovné má přinést HOTOVĚ a PŘESNĚ (např. 1122 korun v jedné z nich) ve dvou dnech, samozřejmě v běžné pracovní době

Úhrada jinak a jindy NENÍ MOŽNÁ!

už 25 let je 21. sotletí, 25 let...

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 14. května 2025 11:16

Potrefenáhusa dítě si nosí vše, 3x aj, slabikář a prac.sesit cj, 2x velká matika, 6 malých sešitu, krabičku se svacou a velké pouzdro, a je to tam nacvakane a potřebovala by vetsia jo, ten obrázek se dá otočit a pak má světle modrou aktovku. 

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 14. května 2025 11:22

rasaNori a myslíš, že ty jiny srovnatelny (ergobag, step by step) by byly větší? Ja moc nechápu ty zanořeny kapsy, treba na lahev, proc to neni uplne  zvenku) 

jako tezko rict, co bude potřeba nosit, jestli bude chodit 10 m od auta a bude ji stačit igelitka, nebo to bude fakt nekam nosit a budou toho mít víc....

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 14. května 2025 11:32

Potrefenáhusa Jj asi je to gepard:D:D. Ale je jí 7, tak nevím, jak ji tyto motivy dlouho vydrzi

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 14. května 2025 11:37

Obracím se na CML s dotazem na Prahu s dětmi:

Jedeme tam od příštího čtvrtka do neděle ve složení tři dospělí a čtyři děti (8, 6 a 2x 2 roky). Bydlení máme domluvené v Bubenči. Nejstarší kousek má v pátek dopoledne soutěž v břevnovské ZUŠ, ulice Meziškolská (to je důvod cesty, vše ostatní je bonus). Představa je, že se zbytkem strávíme páteční dopoledne venku na hřišti, vyzvednem flétnistku po soutěži (cca v jednu) a chtěli bychom někam na oběd. Nemáte prosím nějaký tip na blízkou restauraci/bistro, kam se dá s dětmi? Dvojčata budou pravděpodobně tou dobou už spát v kočárku, většinou teď odpadnou od půl jedné do půl třetí. Pak bychom rádi nějaké muzeum/kulturu, dvě starší holky to vcelku baví. Koukám do mapy, co je poblíž nebo ne uplně daleko MHD. Letohrádek Hvězda? Archeopark Liboc? Břevnovský klášter? Napadá vás něco?

V sobotu nás čeká ZOO, v neděli kostel, Stromovka, přesun na nádraží a vlakem domů.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 14. května 2025 11:58

eM ta obora Hvězda je krásná, velký lesopark na procházku, několik hřišť. Ze strany od Vypichu (z toho Břevnova) je dětské dopravní hřiště, je tam i stánek s občerstvením na nanuka, malou svačinu (kafe nebrat, mají strašný).

Břevnovská zahrada je hezká, ale spíš menší. Malá procházka, v klášteře je pak restaurace (dražší, vaří moc dobře). 

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 14. května 2025 12:02

dzizisketa jj, nektery veci se proste nemeni. hlavne mam pocit, ze (krome me, zname potizistky;-) proti tomu nikdo nikdy neprotestoval - tedy realne v te instituci, remcali (jsme) samozrejme vsichni. takze proc by to menili

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 14. května 2025 12:02

Potrefenáhusa To je super nápad! Vyzkouším.Taky nám vyváží jednou za 14 dní. Psa krmíme barfem, obalů od masa je hodně a ač to vymýváme, něco se v popelnici občas urodí. Ale většinou je to na dně. To je asi moc hluboko pro ptactvo, ne?