Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 17. května 2025 16:09

continuity Jj určitě, to si myslím taky. Ta matika na na středních na gymplech je těžká, na to má ,,ty buňky,,  o kterých se často mluví prostě minimální část. Mně to prave nebavilo, protože humanitní předměty jsem si přečetla v autobusu a pak něco vymyslela, ale tu matiku jsem musela doma před seminářem dvě hodiny pocitat:D:D

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 17. května 2025 16:27
Reakce na Evaeva:

Karja první stupeň je spíš o těch pedagogických schopnostech. Ale u nás na gymplu (i malém) bylo dost poznat, kdo tomu rozumí a kdo je dvě kapitoly před námi

Marně přemýšlím, jestli znám někoho z peďáku (jako nějakého vrstevníka) vyjma ségry

​my máme z 50 spolužáků v ročníku asi 7 absolventů pedaku, z nich o 4 vím, že to stále dělají, jeden skončil po 5 letech a dva další nevím do jakého oboru šli pracovat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2025 17:12

Karja já jsem se hodně zamyslela a ze třídy podle mě na peďák nešel nikdo. Vlastně mi to přijde jako nějaká anomálie u nás

Online brrr
12371 příspěvků moje polička 17. května 2025 17:24

Karja Já mám tři. Jedna učí, jeden má jen bc a dělá kameníka a třetí šla rovnou učit na pajdák. Pak si udělala ještě psychologii a teď dělá v pp.

Edit: A jeden učí, ač to nevystudoval, resp.dodělával potom.

Online brrr
12371 příspěvků moje polička 17. května 2025 17:29

Jinak teď odchází staršímu češtinář, asi nejlepší široko daleko. Ale tam to jde bohužel na vrub vedení.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 17. května 2025 17:45

EvaevaZ našej triedy na gympli sme išli študovať učiteľstvo dve, ale nie na pedagogickú fakultu, ale na filozofickú a prírodovedeckú. Ja som pri učiteľstve ostala, aj keď učím na VŠ, kamarátka učila istý čas (študovala matematiku, informatiku), teraz pracuje mimo školstva. 

Za našich čias išli študovať učiteľstvo aj premianti triedy, nie iba tí, ktorí sa nedostali na iné VŠ. Aspoň moji spolužiaci na VŠ boli väčšinou premianti aj na gympli, neboli to trojkári. Nie všetci však učia, niektorí robia inde.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 17. května 2025 18:22

dorota u nas šly na fildu dvě holky, co měly celý gympl  max. 2 dvojky. Po univerzite byly pár let v soukromé sféře, ale pak šly učit, neb je to jednodušší, volný čas, prázdniny.... Na pajdak šly tři, co patřily k těm slabším. Učí jedna. 

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 17. května 2025 19:40

Lenže nestačí matike a fyzike rozumieť, vedieť ich naučiť je vyšší level, čo ani každý absolvent ped.VŠ nedokáže. Viem, s kým som študovala. 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 17. května 2025 19:46

letfenixa Já to tady už vzpomínala jednou. Ale měli jsme nějaký seminář v tom pedagogickem oboru a někdo si připravil nějaký referát o biodpadech nebo byla prostě nějaká diskuze co souvisela s výukou. A jedna holka, pozor už měla Bc. řekla na téma, že se biodpad použije v zemědělství řekla, že je to nechutný, že nechápe proč by měl někdo jist potraviny, co vyrostly na polích v odpadcích. A ona jako nebyla tázána, že by jako nedávala pozor nebo tak, ona se přihlásila o slovo....podívaly jsme se na sebe s kamarádkou s výrazem ,, a tohle bude jednou učit naše děti,, 

Offline Sweet Potato
40504 příspěvků moje polička 17. května 2025 20:09

Karja To bolí.

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 17. května 2025 20:39

Dobrému učiteli se kromě znalostí také hodí mít respekt a dar umět látku vysvětlit. To rozhodně nemá každý vystudovany pedagog. Já mám vystudovanou chemii na přírodovědě, i jsem po 20 letech v laboratoři o možnosti dodělat si pedagogické minimum uvažovala, ale bohužel tuším, že nemám dar předat srozumitelně znalostí dál. To člověk musí mít v sobě, aby byl dobrý pedagog. 

Proto bych nebránila odborníkům učit, pokud by to uměli. Prostě je zbytečně neblokovat byrokracii a nutnosti mít papír.

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 17. května 2025 20:59

dupali

Se mnou chodil na ten pedagogický obor jeden kluk, co měl PhD. Snad i nějakou ekonomickou matematiku či co, a ucil na VS a spis si to chtel udelat jakoby sam pro sebe nez pro budoucnost, proste dydaktika, psychologie, aby mu to trochu pomohlo třeba i v té výuce na VŠ. Byl se mnou na praxich a ten se tedy s těmi dětmi nepotkaval vůbec, ač se snažil. To byly dva úplně odlišný vysílací kanály...

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 17. května 2025 21:03

Kan no je videt, ze ti chybi schopnost cteni s porozumenim.

Nikdo (krome me asi) nechce, aby vzniklo spoustu novych mist na gymnaziich. V Praze je ted 20% deti ktery se nedostaly na ZADNOU stredni skolu. Takze ne, neni ani spousta skvelych strednich odbornych skol zejicich prazdnotou, zatimco se vsechny prazsky deti hromadej pred gymnaziama. Proste 20% deti by melo po zakladce koncit bez moznosti pokracovat v dalsim vzdelavani, aniz by si to zaslouzili (meli nedostatek bodu). A to doufam nechces obhajovat ani ty. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 17. května 2025 21:06

dorota z nasi tridy vystudovaly pedak 3 holky, vsechny 3 zacaly ucit, 2 porad ucej, jedna prestala kvuli penezum a rodicum.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 18. května 2025 03:09

Ty jo, to je zajímavý, já si uvědomila, že od nás z gymplu nešel na peďák nikdo! Jedna holka šla teda na fildu a ta teď učí. A pak máme holku, která učí odborné předměty na zdravce. Zato máme deset právníků, prakticky třetina třídy!

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 18. května 2025 05:32

Mám kolegu, politologia-historia, plus má štátnice z NEJ, ANJ, plus si spravil PhD, žiaci ho majú radi, ale učí vysokoškolským štýlom. Žiaci ho majú radi, lebo si s nimi tľapká na chodbe a nechá sa ukecať. Ale na ZŠ nepatrí. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 18. května 2025 07:58

711990 Za to ty seš v chápání hvězda. Jasně píšu, že není gympl jediná škola. A pokud vím, je vyhlášené druhé kolo přijímacího řízení a na Dipsy jen tak zběžně, je v Praze několik škol a oborů, kteří nabízejí i 30 volných míst. Tak se uklidni. A letos 12% žáků neodmaturovalo, nevím teda z jakých škol, ale asi měli zvolit učiliště. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 18. května 2025 08:15

Kan to vis, jsem inzenyrka

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 18. května 2025 08:53

711990 Jj, všimla jsem si absence zdravého úsudku a určité posedlosti mou osobou. 

Online Potrefenáhusa
38920 příspěvků moje polička 18. května 2025 08:55

Kan dáš prosím odkaz?