Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 18. května 2025 20:15

Nám se oslava nakonec taky vyvedla. Dorazila většina pozvaných, včetně jedné bývalé spolužačky, která s kluky chodila do školky dva roky a pořád se spolu kamarádí. Vzhledem k počasí jsem očekávala max. dvouhodinové setkání, ale nakonec jsme v parku strávili skoro čtyři. A když jsme začali sklízet, spustil se hustý déšť, sice jen na pět minut, ale i tak jsem byla durch a zmokly nám zbylé křupky a ubrousky

Je fajn mít dítě narozené takhle na jaře a oslavu dělat takovou samospádovou

Na fotce stojí netrpěliví hosté s oslavencem kolem manžela otevírajícího Rychlé špunty.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2025 20:19

Gatita jo, oni se chytnou taky jen někdy. Tenhle víkend to zrovna vyšlo. Ale už mi odmítli tolik věcí, třeba dětskou komentovanou prohlídku výstavy v kunsthalle. To mně moc mrzelo, i jsem přemýšlela, jestli mně nenapadne nějaké jiné dítě

Příroda u nich taky boduje, ale mladší je dost kavárenský povaleč, u něj začínám mít trochu strach, že na nějaké treky to nikdy nebude. Ale jak jsou větší, je to lepší, lyže milují, do alp chtějí i v létě, baví je lezení, tvoření, ale na výstavy parťáci asi nikdy nebudou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2025 20:20

dzizisketa venkovní oslavy jsou nejlepší! Gratuluju oslavenci

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 18. května 2025 20:50

Evaeva ja stejne na vystavy nejradsi chodim sama. Vylozene nemam rada, kdyz jdu s nekym. Deti chapu, ze nechteji. Byli jsme jen nahodne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2025 20:57

Gatita jo, to já asi taky. Ale tohle byla dětská komentovka, říkala jsem si, že by to mohli zkusit, vlastně nikdy v galerii nebyli. A mně by to taky zajímalo. Ale jít bez dítěte se mi fakt nechtělo

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 19. května 2025 10:04

dzizisketa super oslava!

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 19. května 2025 11:21

letfenixa Asi jsme starý už nebo nevim.. Ted jsem se bavila s kamarádkou, jejiž holčička jde do šesté třídy, o tom přecházení do jiných kolektivu. Že já jsem taky přešla z malotřídky do nové základky do zajetého kolektivu, bylo to v pohodě, dokonce bych bývala ani neřekla, že je to třída, co je spolu už 5 let, ale že je tam pulka dětí také nová. Takže zažila jsme si to, bylo to v pohodě, moji spolužáci, co šli do jiných tříd to taky měli v pohodě, ale říkala jsem jí, stejně budu u dcery nervozní až se jí to bude týkat. 

Ti přispívám do jiného vlákna asi:D

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 19. května 2025 13:46

Prosim vás, nechystáte se někdo posílat dál dětské spacáky?

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 19. května 2025 14:00

Karja a asi aj Candance

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 19. května 2025 14:16

letfenixa Nene, mělo to být v souvislosti s nervozitou z běžných lékařských prohlídek . Ale možná je to nějakej příspěvek z roku razdva, neboť ho nikde ani teď nevidím;-):D

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 19. května 2025 14:19

Karja jaaaj, aha, v priznani som to dala.

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 19. května 2025 17:58
Reakce na Karja:

notnaMně to překvapuje zrovna u tebe, od tebe mám heslo, ,,snažit se u těch důležitých věcí, nedůležité pustit,,:D 

​To platí pořád. Akorát mám ty důležitý věci poskládaný asi jinak než většina. Ale předat dítěti nějaká pravidla slušného chování,  /jsem tu onehdy psala o údivu nad nezdravením paní učitelek/ má u mě velkou prioritu. Naopak já zase tak moc neřeším, co si dělá s vlasama, sabotuje matematickou olympiádu, nechtěla si dát přihlášku na osmiletý gymnázium, v devítce zase chtěla přihlášku na učňák apod.  Raději dítě cukrář, který umí pozdravit než dítě buran s diplomem :-) A ironií osudu to zatím vypadá na toho burana s diplomem :-D  Na gymnáziu má vyznamenání a mluví jako kanál, když si myslí, že ji neslyším

edit: Sakra, já tu pár dní nebyla, reaguju a debata je mimo. Sorry, už to tu nechám.

Offline Muslik
568 příspěvků moje polička 19. května 2025 18:41

Ja jsem zase celkem nadšená z Dětského muzea ve Federálním shromáždění, včera jsme zkusili s naší 3.5 letou, se kterou jsou zatím výpravy tohoto typu utrpením, protoze u niceho nevydrzi, a dobrý zazitek

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2025 19:24

notna tady ale nikdo nepsal o tom, že dětem nemáme ta pravidla předávat. Já s tím souhlasím a dělám to. Ale myslím si, že když dítě přes jeho odpor "narvu" do košile, že mu to akorát znechutím, ne že mu cokoliv předám. Vždyť v deseti letech to není hotový dospělý člověk, který se chová vždy správně. Tak jednou udělá přešlap a příště už to třeba udělá správně, třeba proto, že slušně oblečená přijde většina třídy.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 19. května 2025 19:41

Mňa vyčerpavala nočn des, separačna úzkosť, selektivny mutizmus, odmietanie kakania, málo jedenia, potom mi bolo jedno, že nosí leginy. Sám počas 1.ročnika prešiel z legín na rifle a občas menčestraky.

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 19. května 2025 19:57

Evaeva Nepsala jsem narvat přes odpor do košile. A šla bych od toho. Napsala jsem svůj názor a asi špatně, když je vnímán  takto. Líp to nevysvětlím. 

Akorát podotknu k tomu věku, že podle mého názoru, co do dítěte člověk "nenaleje" do puberty, to už tam nenaleje nikdy. Těch deset let už začíná být hraniční. Říkaly mi to kamarádky, které mají starší děti a děkuju jim za to, protože u nás to tak taky bylo. S pubertou ve 12 přišla revolta a cokoliv člověk řekl, bylo špatně. Po tom nejhorším máme zpět naši chytrou komunikativní holku, která si povídá a zájímá jí, co si myslíme my rodiče, ale už je to skoro dospělý člověk s vlastní hlavou. Ona teda tu vlastní hlavu měla od narození, ale tak snad chápete, jak to myslím. To už na nějakou výchovu není.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2025 20:25

notna já si myslím, že to nalévání probíhá tím, že to žijeme. Takže když dítě vidí, že do divadla se oblékám jinak než na procházku a při příležitosti, nevím, předávání vysvědčení třeba mu nabídnu tu košili s tím, že mi to přijde vhodné oblečení, tak to je ta výchova. Když se i přes to všechno zasekne a nevezme si jí, nemyslím si, že je to nějaké selhání výchovy a věřím, že ve dvaceti už to neudělá.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 19. května 2025 20:45

Evaeva súhlasím s tebou. 

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 19. května 2025 20:58

Mámy těch prvostupňových kluků, nevíte, v kterém obchodě mají na tyhle kluky široké kalhoty, nejlépe střih baggy? V H&M jsou všechny střihy ve velikosti 134 vyprodané.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 19. května 2025 21:04

Pinot Noir Zara urcite ma tyhle moderni strihy.