Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2025 21:53

Gatita žluťásek díky za tipy

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. června 2025 23:18

Evaevaprosimtě, projela jsem poličku a prakticky máme doma asi všechny komiksy ze žlutého oddělení pro mladší děti a pár červených pro starší. Tak nevím, jak moc ti pomůžu

Dogman a Čtyřlístek jsou top, to čte furt dokola. Pak má hodně rád Super komiks Kačera Donalda, Sponge Boba, Asterixe, Garfielda. Četl i nějakého Luckyho Luka, to mi zatím přijde, že se ještě moc nepotkalo.

Z těch žlutých pro menší se mu hodně líbí Morgavsa a Morgana, Minecraft komiks. Bavil taky Mimoni komiks, Anča a Pepík, Cat Ninja, Kočičí válečníci, Ujda a případ U.

Moc nezaujalo, ale přečetl taky: série Hubert a Hugo, ze série Můj první komiks Spidey, Srdíčka, Morčata v akci, 

Co bych přidala ještě já, ale asi to nebude ještě na samostatné čtení: Kudy kam s kapačkou (road trip vlka a zajíce s rakovinou, dojemný a laskavý), Píseň moře (krásná severská legenda)

A má fakt hodně rád komiksové gamebooky: Rytíři, Káťa a poděs, Koťata a draci, Pan Klapík

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. června 2025 23:32

žluťásek Morgavsa a Morgana jsou úplně boží, můj muž (!) se mě dnes ptal, jestli už jsem objednala chybějící díl čte to holkám na dobrou noc.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 02. června 2025 23:56

Kroužky už? Synek chce najednou taky na fotbal, místní FC máme přes silnici, tak pokud mu to vydrží, tak to zkusíme, alespoň bude mít sambo záminku sedět na hřišti na zahrádce u piva a dohlížet

Dcera bude pokračovat v atletice pokud to půjde v současném stylu, ze jsou větší závody jen 2x za rok. Byly jsme na závodech včera, jako vše odběhla, skočila, hodila atd, ale motivace 0, na poslední 800m se domluvila s kamarádkou, že budou spolu poslední

Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 03. června 2025 07:47

DruI snad jo

Evaeva nam staci jeden a stejne doufam, ze to odchodi. Staci mi ten opet kazdodenni rev, ze nechce do skolky, ale byt jen se mnou. Takze doufam, ze krouzek, kam rodic nemuze, zvladne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 07:51

Zuzuli uvidíš. U nás už chce sám od sebe chodit i mladší, přijde mi, že u těch předškoláků se to láme.

Ale já to psala spíš kvůli té rychlosti, ale tábory jsou ještě horšíJá hlásím tři děti a sebe, takže na jednoho těch kroužků nepřipadá zase tolik. 

Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 03. června 2025 08:10

Evaeva ta rychlost mi prijde ujeta. Celkove ten system, ze jak nekdo neni v 18:00 prihlasen, tak ma s krouzky na cely rok smulu.

Ja ji hlasila akorat na balet, to je jeji velky sen. Tak snad bude motivovana hlavne to byl jeden z mala krouzku, co zacinal az po pul pate.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 08:13

Zuzuli jenže jak jinak to chceš udělat? Zájem prostě převyšuje nabídku. Záleží taky jaký kroužek, některé jsou volné i v září.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 03. června 2025 08:20

Malý dítě začalo teď chodit na sportovní gymnastiku. Byla tam krom náboru přesně 2x, a trenérka si mě odchytila se slovy, že je na tom rozsahem a silou lépe, než některé co tam chodí celý rok. To bude doma ještě mrzeni se starší, která kvůli hypermobilite nemůže. A navíc si ještě nic nevybrala, co by ji takhle bavilo jako malou.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 03. června 2025 08:22

Zuzuli Tak ono některé kroužky berou náhradníky a v září se dostaneš, někdy se uvolní místo v pololetí a jiné instituce vypisují kroužky přímo až v září. No a popravdě mám stejně dojem, že předškolákům nic extra neuteče, když nebudou mít hromadu kroužků ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 08:25

DruI jo, tady je nějaký počet náhradníků a pokud jseš na tom seznamu už před začátkem v září, je velká pravděpodobnost, že se dostaneš. Aspoň já mám takovou zkušenost. Ty tábory jsou větší fičák.

Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 03. června 2025 08:48

Evaevatreba na ten zajem reagovat a kapacitu zvysit?

Tohle je stejne blby system, jako kdyz jsem uz zaplatila letni skolku na cervenec, zitra tam nesu osobne prihlasku a oni pak az podle tech donesenych prihlasek (protoze hlaseni se do dubna v kmenove skolce na seznam a zaplaceni skolneho asi neni dostatecny podklad) budou zjistovat, kolik deti se hlasi a pak pripadne o mista losovat. Po lonskem roce, kdy kapacita letni skolky od mestske casti odpovidala poctu prohlasenych deti (jako ze prvni tyden v cervenci jedna trida,  zatimco prvni srpnu ctyri tridy), tenhle naraz dost boli. Takze me ani nedostacujici kapacita krouzku vlastne neprekvapuje

Offline dzizisketa
8997 příspěvků moje polička 03. června 2025 08:53

DruI 

Já si taky myslím. Rostík má judo, už tři roky teda, a tento školní rok ve školce atletiku a plavání - kdyby je školka nenabízela, tak tam nechodí. Příští rok, v první třídě, bude pokračovat v judu a pak si vybere jeden další z nabídky školy. On potřebuje hodně času na volnou hru, běhání po hřišti a různé stavění a hraní s autíčky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 08:54

Zuzuli nejsou učitelé, málokdo to chce dělat, shání pořád.

Ta školka je určitě větší problém. Já vůbec nevěděla, že losují. Myslela jsem, že zjistí kolik dětí tam chce, jestli rodiče pracují a podle toho otevřou.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 03. června 2025 09:44

Zuzuli Tak ono je to asi i složitý vyvážit. Protože třeba u nás ve školce vypisovali na žádosti rodičů nějaký kroužky a stejně je neotevřeli, protože se nenaplnily. Já myslím, že ddm se snaží držet kapacitu těsně pod hranicí zájemců, aby se jim kroužky prostě naplnily a vyplatily. A jako někde na malém městě to asi může být problém, ale v Praze si myslím, že kdo fakt chce dát dítě do kroužku, tak nějaké rozumné místo sežene. To ta školka je samozřejmě horší. Ale teda u nás mají děti alespoň v kmenové školce místo jisté. Akorát kmenová školka jede jen dva týdny z prázdnin.

Online Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 03. června 2025 09:50

Jak me čeká návrat do práce, furt to přemílám, jak to budem pytlikovat my, tady je školka zavřen taky asi 5 týdnu, jina tu neni a ani nevim, ze by deti odsud jezdily v lete jinam, tady fakt chodi 3/4 deti domu po o nebo ve 2, ani nevim, jestli by o to byl zájem. A az bude dite ve škole s prazdninama i behem roku, to vubec nevim, jak zvladnem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 09:54

DruI jo, DDM je prostě levné, to je důvod, proč je to hned pryč. Nevím, jak jinde, tady je i hodně široká ta nabídka, jsou tu modeláři, rybáři, elektro, stavění ze stavebnic... to asi komerčně tolik nebývá. Ale zrovna tyhle kroužky bývají volné, narozdíl od sportů 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. června 2025 09:57

Evaeva jestli rodiče pracují je irelevantní

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 03. června 2025 10:06

Potrefenáhusa přiměšťáky někde u práce 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 03. června 2025 10:15

Potrefenáhusa Ty máš holky ve skautu, ne? Ty budou o prázdninách jezdit na výpravy ;o) Ale jinak u nás třeba ddm dělá o všech prázdninách příměšťáky.