Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 03. června 2025 10:19

Evaeva Já mám popravdě dokonce dojem, že teď už se ty kroužky neplní ani zdaleka tak rychle jako třeba ještě před dvěma lety. Ale fakt je, že sporty se asi plní nejrychleji. I když myslím, že kroužek cyklistiky měl  u nás volná místa i v září :o)

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 03. června 2025 10:21

DruI U nás ve školce je jenom angličtina a docela mě překvapilo, že z celé školky chodí 11 dětí. A to jsou ještě rozdělení do asi dvou skupin podle věku a znalostí, takže syn chodí na jazyk v naprosto luxusním počtu 5 dětí. 

Jinak jsem zvědavá, jak to tu bude se ZUŠ, asi zkusíme příští rok nějakou přípravku, hudebku nebo výtvarku, zatím se mi nepovedlo proniknout k jakýmkoli informacím zevnitř, jak to funguje, a jestli to je k něčemu, neznám nikoho, čí děti by tam chodily. 

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 03. června 2025 10:26

Potrefenáhusa zrovna tu teď váhám, jestli zaplatit 8 500 za týdenní "soustředění" pro V. ve Škole papání, 5 x 4 hodiny, je to u Bulovky, takže to se tak stihnu akorát otočit doma a můžu jet zase pro něj, ale vychází to zrovna na ten týden, kdy má R. příměšťák, tak by se mi snáz vysvětlovalo, že i V. někam "musí". No, nemusím asi říkat, že i kdybych i přes ty přesuny dokázala odpracovat svou běžnou pracovní dobu, finančně jsem pořád v minusu. Školku má Viktor o prázdninách jen dva týdny, R. jen ten jeden příměšťák, po zbytek prázdnin tu asi všichni zmagoříme.

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 03. června 2025 10:29

Sakra, teď jsem se tak do toho psaní ponořila, že jsem skončila v Letňanech v depu a teď tu čekám než přijde souprava zase na řadu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 10:31

Mohučanka pro tu školku přes léto ne. Jinak ano 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 10:32

DruI u nás je to pořád stejný fičák. Už vím, kterým kroužkem začít a který klidně nechat na později.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 10:33

Potrefenáhusa já jsem taky zvědavá. Zatím mám domluvený den tam, den z domova (ne nutně v kuse). Dítě budu mít v ds dvě dopoledne od října do konce května

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 03. června 2025 10:41

Spratelena maminka ze skolky mi prave rikala, ze nejvetsi zajem je o ty krouzky, co zacinaji pozdeji, takze jestli chci atletiku od peti, jako maji oni, tak musim byt rychla. Ja jsem strasne stastna, ze jsem tu konecne potkala nekoho, kdo jako ja vyzvedava dite ze skolky v pet, protoze oba rodice jsou v praci, a stejne tak jejich dite chodi do skolky i o prazdninach. Ze si spolu zanadavame na zdejsi k pracujicim rodicum dost nevlidny system (treba doneseni prihlasky na letni skolku osobne behem dopoledne v jeden urceny den, tam jim zavolala, ze si na to nebude brat dovolenou a posila to postou). A ze to je dcerina nejka, na kterou se da namotivovat, ze budou ve skolce spolu, je dalsi bonus.

Ale k te letni skolce ma plno historek. Treba ze loni byly deti v jedne vedlejsi skolce, kde se ucitelky tech deti snazily vsemi zpusoby zbavit. Volaly rodicum, ze deti maj horecku, kdyz treba dopoledne behaly v teple venku a zahraly se. Vykladaly detem, jak jsou prazdniny a ony by nemely byt ve skolce a dalsi podobne lahudky. A ji jednou pri predavani dcery odpoledne rikaly, ze by mela chapat, ze i ucitelky chteji mit dovolenou a ne byt v lete v praci. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 03. června 2025 10:56

Zuzuli nase skolka ma v lete luxusni primestaky, kazdy tyden jinak tematicky zamereny, kdyz objednas 3 tydny, tak ten treti je zdarma atd. Maly dite si vyprosilo posledni tyden ve skolce, jde i jeji nej kamaradka, se kterou mela nastupovat na zs, a seslo se to terminove s primestakem starsi. A gymnastika male bude probihat uz od srpna, takze se tam taky upichne, kdyz tu behem srpna budeme.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 03. června 2025 11:19

rasaNori nase stara skolka (tez obycejna statni mezi panelaky, 4 tridy, takze stejne velka jako soucasna) mela nabidku asi sedmi krouzku primo v budove, na ktere chodili externi lektori. Od anglictiny, pres keramiku a vareni po tanecky a sportacek s trenery od sparty. V pet sis ve skolce vyzvedla dite po krouzku. A mestka cast organizovala letni skolku pro vsechny deti z jejich skolek, vsechno prihlasovani bylo elektronicky a kapacita odpovidala poptavce. Prihlasovani na primestsky od mestske casti taky nebyl problem, kapacita byla. Takze ja vim, ze nekde to muze fungovat uplne skvele, takze o to vic me sokovalo, ze v sousedni mestske casti je to takovy boj.

Offline dzizisketa
8997 příspěvků moje polička 03. června 2025 11:24
Reakce na Pinot Noir:

Sakra, teď jsem se tak do toho psaní ponořila, že jsem skončila v Letňanech v depu a teď tu čekám než přijde souprava zase na řadu.

​To mě vždycky zajímalo, jaké to je? 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 03. června 2025 11:47

Potrefenáhusa No co, přes rok budeš šetřit na to, abys mohla platit v létě příměšťáky dětem a mohla dál chodit do práce :-D. Jako je to tragédie, mně by se v létě vyplatilo bejt doma na neplaceným volnu než chodit do práce a platit jim tábory. 

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 03. června 2025 12:08
Reakce na Vari:

Potrefenáhusa No co, přes rok budeš šetřit na to, abys mohla platit v létě příměšťáky dětem a mohla dál chodit do práce :-D. Jako je to tragédie, mně by se v létě vyplatilo bejt doma na neplaceným volnu než chodit do práce a platit jim tábory. 

​tak to mne 100% taky 

tady nejaky primestaky teda taky jsou, ale i tady tisícovky jen litaj 

a ve skauta doufam, ale zrovna jsem si dneska rikala, ze musim dite nacpat do skoly do sousedního města, aby mela stejne jarňáky se skautem, je to v sousedním okrese a maj jindy

Pinot Noir suma moc strasna, ale jinak to zní jako super nápad 

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 03. června 2025 12:13
Reakce na Malvin:

Potrefenáhusa přiměšťáky někde u práce 

​jo, ale stoji to miliardu 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 12:27

Potrefenáhusa no právě proto je zájem o to ddm, kde týden stojí míň jak půlku jinde.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 12:33

Zuzuli píšťalka? Tam má děti švagrová a snaží se jich zbavit i během roku Ale zase tam mají tu sparťanskou školičku a jiné kroužky. To, co mi ona občas vypráví, tak to by se u nás stát nemohlo. O tom, že mám zítra nechat doma dítě s nudlí, se zmínili jednou, u nich je to furt. A samozřejmě, když vyzvedává švagr, tak nic neřeknou. Je to ta školka, kam děti chodily moc brzy ráno, jak jsem tu psala. Paradoxně to jinak není blbá školka, učitelky se k dětem chovají hezky, mají hodně výletů, ale evidentně tam ty děti moc nechtějí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 12:34

Zuzuli ono šestka je bohatší městská část. Ale jako tady se vedení dvacet let nezměnilo a rozhodně by to bylo potřeba, nejen na školském odboru.

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 03. června 2025 12:39

dzizisketazačne se ozývat hlášení "Nevystupuje a neotvírejte dveře, souprava se brzy vrátí do stanice", což tě konečně probere. Pár minut tam stojíš, usměje se na tebe řidič, který jde kolem na opačný konec a pak jedeš. Když se otevřou dveře, hlavně děti se hlasitě diví, co tam děláš. Jinak je to furt stejný tunel, jen rozšířený a souprav tam stojí víc vedle sebe. Byla jsem tam už několikrát.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 03. června 2025 12:44

Evaeva jo, pistalka. I kdyz mozna paletka. Ja si ty skolky, co jsou vedle sebe a maji nazvy od p, porad pletu. 

Ale uplne si nemyslim, ze to je tim, ze je sestka bohatsi ctvrt. Spis to je tim vedenim, tam to vzdelavani maji mezi prioritami. Je to o nejake koncepci, vedeni, od zrizovatele po reditele. Muj tata roky delal vedouciho odboru skolstvi na magistratu krajskeho mesta a byl tak zrizovatel skolek a zakladek, tak se ho vzdycky ptam na nazor, kdyz mi neco nesedi.

No nic. Ja se jen priznavam ke sve naivite, kdyz jsem si myslela, ze v ramci prahy je to vsude plus minus stejne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 12:55

Pinot Noir náš mladší by ti záviděl