Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 13:00

Zuzuli praha 6 má 104 tis. obyvatel a rozpočet 1,6 mld, Praha 13 má 68 tis. a rozpočet 500 mil. 

Ale já jsem ten poslední, kdo by chtěl obhajovat zdejší školský odbor, určitě by lecos šlo dělat líp. Vždyť už jen ten elektronický systém přihlášek se dělal roky a stejně tam musíš v určený čas osobně.

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 03. června 2025 13:35

dzizisketa Jo, tu potřebu pro hru mají i naše děti. Ony dorazí většinou mezi 4-5 hodinou bud od babičky nebo volným krokem s tatínkem ze školy a školky a prostě už si chtějí hrát, tvořit nějaké svoje věci a projekty ,být s náma. Ani třeba neotravujou že chtějí nějaké kamarády, hřiště nebo tak, asi jak jsou spolu stejně staré a už vyhrané z té družiny a tak. Ted teda začaly chodit na fotbal, nevim, jak dlouho jim to vydrží. Narazily totiž na trenéra, co je takovej volnomyšlenkářskej co ony, hlavně at je sranda a všichni se s radostí hejbou, ale žádnej hec....,trenuje jejich tatínek:D, Trochu se to teda rozchází s ostatními trenéry, tak třeba tentokrát nevyloučí jako první děti, ale jeho:D:D:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 13:41

Karja jo, tomu věřím, té volné hře. Kluci právě chodí brzy, nějaký ten čas doma nebo venku mají každý den. Ale teda mladší si vůbec neumí hrát sám, ten je adept na tři kroužky denně (nebude jich mít ani omylem tolik) 

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 03. června 2025 14:09

Evaeva Naše mladší taky ne, to je pořád "co mám dělat", ale tak společnici doma většinou má, co jí to vymýšlí:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 14:20

Karja kluci si teď spolu hrají nějak míň. Respektive teď za poslední týden si hráli několik hodin spolu, ale před tím ani nepamatuju. Tak snad se to zase v dobré obrací, ještě loni se od sebe nevzdálili.

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 03. června 2025 14:53

Pinot Noir oni uz nekontrolujou na konecny, jestli nekdo ve vlaku nezustal?

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 03. června 2025 14:58

Kokoska myslím, že se to kontroluje jen u souprav, které tam zůstávají déle. Ale ty, co obratem jedou zpět, neřeší.

Online dzizisketa
8997 příspěvků moje polička 03. června 2025 15:06

Pinot Noir 

Hustý, láká mě to někdy taky zkusit

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 03. června 2025 15:29

Pinot Noir aha. No asi bych se lekla

Offline Tabea
8163 příspěvků moje polička 03. června 2025 16:52

Zuzuli a která Praha jste teď? 10?

Už vidím, 13..

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. června 2025 17:32

Evaeva Karja to je nejaky syndrom mladsieho surodenca? :D Nas mladsi sa tiez vobec nevie zahrat sam. 

Offline Tak Betty
6161 příspěvků moje polička 03. června 2025 17:56

Mrakoplas já myslím , že je to jenom u stejnopohlavních. U smíšených jsou ty zájmy přece jenom trošku rozdílné.

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 03. června 2025 18:01

Tyjo, logopedie a talentovky do zusky v jeden den, pro matku extrémně stydlivého dítě energeticky velmi náročný.....potřebujeme kroužek bez talentovek

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. června 2025 18:06

Mrakoplas naše mladší si umí hrát sama hezky, na svůj věk. Hlavně si maluje, prohlíží knížky nebo si hraje s legem. Naopak starší to neuměla, dokud se nenaučila rozjet fantazii. 

Offline Muslik
570 příspěvků moje polička 03. června 2025 18:19

Evaeva me by hlavně zajímalo jak běžný smrtelnici, kteří chodí do práce, mají šanci jakkoli absolvovat casove jakékoli kroužky. kdyz jsem se pro zajimavost dívala tady na nějaký ddm na Praze 2 nebo 3, tak jako všechno v 13.30, 14, pokud něco bylo 14.30, byl to zázrak (to tedy ani nemluvím o tom, že by někde byla šance se kapacitně dostat). Holt se spokojim s těmi mini krouzky, co mají každý den přímo ve skolce.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 03. června 2025 18:24

Muslik já jsem byla ráda, že mají holky všechny kroužky v družině. Takže mala má od srpna 3x týdne gymnastiku,  v úterý lezeni, starší odpo zus klavir a lezeni. Atletiku jim asi zruším, prostě nevím jak to budeme stíhat už aby začaly jezdit samý, ale prvňáčků a druhacku proste samotné ještě nepustim. Hodinky dostane starší v listopadu k narozkam, a pak začnem trénovat samodopravu...

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 03. června 2025 18:43

Muslik No jak, dávají pracovní příležitost lidem, kteří se živí tím, že vodí cizí děti na kroužky a z kroužků :o) Anebo holt vodí prarodiče/starší sourozenci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 19:14

Muslik u nás takhle brzy nezačínají, nejdřív v 15, aspoň co chodily moje děti. Nicméně ve školce po obědě kolikrát nezůstává ani půlka dětí, po čtvrté už vyloženě zlomek. Já si myslím, že pro tyhle děti, co jsou dlouho ve školce to stejně moc není, že většina po celém dni mimo domov chce spíš domů nebo na hřiště.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 19:16

Mrakoplas jojo, taky si myslím, první tři roky jeho života byli skoro pořád spolu. U nás je to ještě vyšperkované tím, že mladší si chce hrát právě s jedním kamarádem, ve třech si hraje jen, když má fakt dobrý den a jsou to nějací opravdu blízcí kamarádi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 19:18

Potrefenáhusa to teda! Na co by malá chodila? U ségry ty talentovky mají hodně osekané, ale nějakou spolupráci to chce. Zjišťují prý hlavně zájem dítěte, to taky není nic moc pro dítě, co se musí rozkoukat. V DDM nějaké nástroje nemáte?