Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 03. června 2025 19:34

Muslik deti techto rodicu na krouzky nechodi, jsou rady, kdyz je rodic vyzvedne v 16:59 ze skolky...(pokud nemaji aktivni prarodice nebo spolehlivou chuvu).Je to nas pripad. Mrzi me, ze skolka nic moc nenabizi, libilo by se mi, kdyby tam odpoledne meli treba nejaky sport, ale takhle tam proste drepi a pak jde nevylitany domu. Se starsim ditetem jsem zkusila Gymnathlon, tam meli lekce od 18h, ale syn uz byl proste unaveny a bez nalady po celem dni ve skolce. S mladsim jsem se na to uz vykaslala. 

Ale byli jsme dnes zkusit fotbal. Nechtelo se mi.Ale neni to daleko a v case, co se da plus minus stihat. Dite sice kope rado, ale moc se mu tam nechtelo, takze jsem si rikala, ze to bude dalsi zbytecna akce "na silu".  No ale jeho to hrozne bavilo, nadsene behal, nebyl nijak mimo a pak mi vykladal, co vsechno tam delali a ze chce chodit! Tak to vypada, ze jeden krouzek bude od zari mit i mensi dite. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 19:42

Gatita to zní pěkně! Nakonec nejdůležitější je, aby je to bavilo.

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 03. června 2025 19:48

Evaeva no prave! Ja tam sla jen pro forma, ze to je tak jedine, co casove s odrenyma usima zvladame. Starsi dite se tam kdysi vubec nechytlo, je to dril, bere se to tu dost vazne, trener vypada prisne.... ale dite tam nadsene pobihalo, ani nechtelo domu, narazil tam na kluky ze skolky. Tak to bych byla rada, kdybych pro nej neco mela...

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 03. června 2025 19:48

Evaeva no prave! Ja tam sla jen pro forma, ze to je tak jedine, co casove s odrenyma usima zvladame. Starsi dite se tam kdysi vubec nechytlo, je to dril, bere se to tu dost vazne, trener vypada prisne.... ale dite tam nadsene pobihalo, ani nechtelo domu, narazil tam na kluky ze skolky. Tak to bych byla rada, kdybych pro nej neco mela...

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. června 2025 20:01

Muslik

My jsme ve školce kroužky vůbec nehrotili, měli tam dost zábavy a dcera chodila jen ze zdravotních důvodů na miniatletiku, ale blbý je, že ty brzké časy kroužků jsou i po přechodu do školy. Jako ZUŠ ve 13:30...to kdyby bylo v den, kdy má 5 hodin, tak by to ani nestíhala. Další kroužek byl 14:30...My si s mužem můžeme pracovní dobu posouvat a pracovat vzdáleně, takže i bez babičky, která doprovází do té ZUŠ, bychom to nějak slepili, ale je mi jasné, že máme prostě akorát štěstí. Taky se to musí kompenzovat, muž byl dneska s dcerou na kroužku 15:45-17:15, takže sedí u kompu teď. 

Ale já si pamatuju, že za mého dětství to muselo být úplně stejné, protože do hudebky i na basket mě vodila babička.

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 03. června 2025 20:05

Evaeva mame, ale ne pro skolkovy deti. Jedinej kroužek pro předškoláky jsou tanečky. 
ona jak se stydí, tak je úplně paralyzovaná, přitom se tam i tesila, ale vzdycky ty prvni kontakty s někým cizím v novy situaci jsou uplne zoufalý, vypada, ze vubec nerozumí, co se po ni chce a podle me to k ni vazne vubec nepronika 

po nejaky chvilce je pak uz uplne v pohode, sama se zapojuje, mluvi, takze nemam strach, ze by tam pak nekde koukala do zdi, ale tohle pro ty stydlivý deti vůbec neni

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 20:10

Potrefenáhusa aha, u nás je i flétna právě. Samozřejmě Zuška to není, ale zase vezmou každýho, kdo v 18:00 kliká na přihlášku A ona tam chce? Třeba překvapí a rozkouká se při čekání než přijde na řadu.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 03. června 2025 20:12

Evaeva tak moje dite ke ve skolce sice do peti, ale pak stejne jdeme jeste minimalne na hodinu na hriste a nebo jedeme do mesta na nejaky sraz. Domu chodime klidne az na osmou, ona stejne pred desatou, posledni dobou spis jedenactou, neusina. Takze i deti, co jsou cely den ve skolce by krouzky ocenily. Stejne tak ta jeji kamaradka chodi na krouzek od peti, aby se po skolce jeste vybehala.

Krouzky od dvou jsou totalni peklo i kvuli tomu, ze to bych ji musela vyzvedavat ze skolky uz ve dvanact po obede, po spani odemykaji az v pul treti. Takze vlastne cele pracovni odpoledne v haji kvuli jednomu krouzku na hodinu. Nastesti je uz petileta a neco od nejakeho rozumneho casu se naslo.

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 03. června 2025 20:22

Evaeva Nn, my tam byly dneska, takže mám cerstvej zazitek. A vedet to budeme až v září. 
I výtvarku maj az pro školáky, rikali, ze chodit by mohla, jestli vydrzi hodinu a pul...a to ja zas nechci tlačit maly dite mezi školáky, kde na to uplne nejsou zařízeny. Plus jsem teda chtěla já nejakej pohyb, dala jsem ji vybrat, jestli kreslení nebo tancování a vybrala tancování 
nezbejva nez doufat, ze z ty půlky skolky, co jsme tam dneska potkaly, jich pak moc nenastoupí 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 20:40

Zuzuli já vím, jenže kolik takových dětí je, co zvládnou kroužek od půl šesté třeba ve čtyřech letech? U nás se odemyká až ve tři, na kroužky od tří bysme to taky nestihli. Ale já i kvůli odpolednímu spánku kroužky dávala spíš až od čtyř. Od dvou vůbec nevím, jestli tady něco mají, to taky nestíháme.

Mně právě přijde o dost jiné jít pak na hřiště, kde si může dělat, co chce nebo jít na kroužek, který ho sice baví, ale je to zase další řízená činnost.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 20:43

Potrefenáhusa aha, já myslela, že chce na něco hrát. To mi teda přijde drsný, talentovky na tanečky pro předškoláky 

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 03. června 2025 20:52

Evaeva no ale jakoby tezky to nebylo vubec, jen proste ne pro zamrzly deti (mne to prijde asi spravedlivější než to klikání v 18:00, ale nesmíš mít znevýhodněný dítě

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 21:11

Potrefenáhusa jo, zuška si prostě vybírá, ale u tanečků pro předškoláky to moc nechápu 

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 03. června 2025 21:22

Evaeva tak evidentně i z těch musi nějak vybrat, když jich má moc 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2025 21:28

Potrefenáhusa asi jo. Ještě že kluci o ZUŠ nejeví zájem. Když jsem mladšímu prozradila, že je tu i kroužek vaření, kam by mohl chodit (až za rok teda), tak takové nadšení z kroužku jsem u něj nikdy neviděla. Konečně něco užitečného

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 03. června 2025 21:39

Potrefenáhusa U nás taky byly talentovou na ZuS, byla tam spousta dětí, menší ze všech nejmenší. Byly to zkoušky na balet. Nakonec je vzaly, myslím totiž, že tam přijde hodně dětí a pak se jim něco kryje, vezmou něco jiného. No a první hodinu ji starší řekla, že to ani dělat nebude a bylo:D. 

Takže neves hlavu, stejně max zkoušely, jestli není úplně jalová něco slyší, neslyší a jak se stydí neřešily.  

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 03. června 2025 21:56

Potrefenáhusa potesi te, ze nase dite dneska cele odpoedne prudilo, ze chce jit na zahradu k sousedum  z ulice (protoze nase zahrada je ted bahno po kolena a zmar a cumet na bagr 5. den v rade uz ji nebavi), ale kdyz jsme prisli, tak mi visela na noze, mlcela a po pul hodine se rozfnukala ze je unavena a chce domu? Aby mi jeste driv, nez jsme prisli zpet, tak vypravela jak to tam maj krasny a jak rada by si zaskakala na teampoline, kdyby tu holcicku viz znala? Tu holcicku zna, kamaradi s ni syn a u nas byli uz aspon 10x, loni spolu chodily na cviceni... taky zacinam pochybovat, ze da od zari krouzky sama. 

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 03. června 2025 22:20
Reakce na Karja:

Takže neves hlavu, stejně max zkoušely, jestli není úplně jalová něco slyší, neslyší a jak se stydí neřešily.  

​jenže ona právě byla úplně jalová 

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 03. června 2025 22:31

Ale mam z ni radost, dneska se na logopedii odvazila rict jiny slova nez se po ni chtělo, nastesti ne ty, co mi rika doma, tak odvážná zase nebyla

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 03. června 2025 23:05

Potrefenáhusa Tak třeba to není úplně koníček pro ní, třeba by si to tím pádem ani neužila.