Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 03. června 2025 23:10

Karja ale ona pravé jalová vubec není, jen se hodni stydí 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. června 2025 23:14

Potrefenáhusa taky je aj mladsi. Uplne zamrzne, pripadne sa mi schova za nohu. Ale ked sa okuka, je to dabel :D

Som si este spomenula na sportovu pripravku, kam chodil. Prve hodiny sedel v kute a pozoroval. Postupne sa osmelil.

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 04. června 2025 01:24

Potrefenáhusa Tak to asi poznali, že se jen stydí, boji. Ale je otázka, zda to pro takové děti je, ten náš vyhlédnutý taneční kroužek casto někde vystupuje. Ale u nás ty talentovky byly bez přítomnosti rodičů, asi aby se ty děti neměly kde schovat. Prvně jim přišly ty starší holčičky, co už tam chodí ukázat oč jde, pak tam prý něco cvičily a pouštěly si hudbu, a my jsme čekali celou hodinu venku. Taky tam byla holčička, co nechtěla ani vejít do vnitr, ale pak ji vzali;-). 

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 04. června 2025 04:38

Karja

jo, to tam taky padlo, ze bez maminky by to bylo lepsi

ona kupodivu na těch skolkovych besídkách pri vystoupeních docela funguje, asi jak tam jsou ostatní děti. 
tak kdyztak ta výtvarka za rok, tam snad nějaký veřejný exhibice nehrozí, nejak jsem si vzpomnela. na sebe a ledovým potem zalepeny dírky na flétně při závěrečným vystoupení

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 04. června 2025 08:08

Potrefenáhusa jo aha, to bylo i jednotlivě jo? že tam nebyl chumel děti? No ale to je hrozně těžké!

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 04. června 2025 08:17

Potrefenáhusa Ema chodi na tanecky asi od tri let, je to skolkovy krouzek, ale vede to nekdo ze ZUS. Pri prvnim vystoupeni po tom prvnim roce s ni musela tancovat maminka a stejne se Emicka po druhem tanecku sekla a uz se ani nehnula.  Letos meli dve vystoupeni v divadle, byly tam skupiny z ruznych skolek i skol. Tak to uz tancovala, ale poprve jeste trochu rozpacite, ted v nedeli uz vypadala v pohode. 

Je to legrace, ta mrnata treba 3-4 leta obcas neco napadne a zustanou stat, koukaji do publika, jestli neuvidi rodice, nebo si vytahujou puncochace, ty starsi se obcas navzajem sprdnou, ze nestoji tam, kde maji, no gaudium veliky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2025 08:28

Kokoska jo, je to velká sranda. To je jak u ségry. Mně to teda i vždycky hrozně dojme, ty prťata, i když jí už je dávno -náct. Ona vystupuje od pěti let, přitom do deseti nepromluvila pomalu ani s vlastní babičkou v tom kolektivu jí to nějak vyhovuje 

Offline Muslik
570 příspěvků moje polička 04. června 2025 08:32

Gatita no ja jsem samozřejmě také ten rodic, co vyzvedava s jazykem na veste v 16.59 (ale u nas se takto vyzvedava 99% deti, holt soukroma skolka, kdyz uz si to platim, nebudu vyzvedavat ve tri), ale dcera by klidně na kroužky treba od 5 chodila, protoze je typická sova a začíná hýřit aktivitami až v podvečer. To bylo jen povzdechnuti, holt jsme výjimka no.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 04. června 2025 09:45

Muslik nejste vyjimka! Jsme minimalne dve

(tri, kdyz pocitam dcerinu nejku ze skolky) 

Offline dzizisketa
8997 příspěvků moje polička 04. června 2025 09:50

Zuzuli 

Já taky včera v 16.40 vyzvedávala jako poslední.

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 04. června 2025 11:18

Zuzuli Muslik ja taky. A ten mladsi syn by jeste energii na krouzek mel, ale uz to moc nejde, protoze pospichame domu za starsim. Vcera po tom "zapisu" na fotbal jeste skakal pul hodiny u hriste na trampolinach a doma si na zahrade cvicil slalom, ten ze skolky fyzicky unaveny neni. Ale prvni syn to mel jinak. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 04. června 2025 11:34

Syn není unavený fyzicky, ale je typickej introvert po mně. Mě vyčerpává už přemíra zvuků, vjemů, jsem unavená psychicky. Vyzvednu ho ve tři a klidně jdeme domů si odpočinout, každej do jiný místnosti. On hraje Minecraft, já v ložnici piju kafe u knížky. Každej máme 45 minut jen pro sebe. Potřebuju se vypnout a vidím to na něm, že i on to často potřebuje.

Jsem moc vděčná za kroužky ve škole, že to vyřeší všechny ty přesuny a kapacity DDM. I když jsou výrazně dražší než v tom DDM, za ten komfort a čas mi to stojí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2025 11:40

žluťásek jo, kluci taky nejsou unavení fyzicky, ale psychicky. Teď už je to lepší, jak jsou starší, ale vyjma jednoho dne jsou doma nejpozději ve dvě, před kroužky nebo hřištětem máme za sebou úkoly a hodinku tabletu. Ten sedmiletý by to dál, jít rovnou po škole někam na kroužek, ale ty úkoly už pak stojí za to, každý den bych to absolvovat nechtěla. Ve škole ty kroužky bohužel mají pozdě (kromě keramiky), končí až v 16:30, tak to ho radši vyzvednu dřív, když můžu, a na ten kroužek odvedu.

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 04. června 2025 14:00

žluťásek ja vůbec nemuzu chodit domu mezi akcema, vzdycky jsem i zůstávala dyl v praci, kdyz jsem nemusela vyvenčit psa, uz by se mi z domova nikam nechtělo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2025 14:06

Potrefenáhusa to jsem mívala taky

Já už bych děti asi taky nedonutila někam vyrazit, kdyby dorazily domů v pět. Ale ani jít na ten kroužek, určitě ne v předškolním věku.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 04. června 2025 16:56

Odnesla jsem ted odpoledne osobne prihlasku na letni provoz do nam pridelene skolky (na zaklade seznamu, kam jsme psali, ze mame zajem v cervenci o skolku), ke ktere jsme dostali papiry v nasi skolce a ja to v pulce kvetna platila. A jak tam stojim ve fronte s ostatnimi rodici, tak slysim asi reditelku z kancelare, jak si tam stezuje te druhe pani, asi hospodarce, ze maji previs 20 deti a ze to musi resit s zrizovatelem, co s tema detma navic udelaji, ze sem k nim rozhodne chodit nebudou... coz pak zopakovala i nam vsem, kdyz jsme tu prihlasku predavali. Neni nad to nevedet jeste v cervnu, jestli mam vubec kam dat v cervenci dite.

Otevreli si skolku a prihlasili se jim tam deti

Hlavne, ze v srpnu skolky nejedou s argumentem, ze neni zajem ze strany rodicu

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. června 2025 18:13

Potrefenáhusa jezis presne! Ja uz ked som doma, tazko sa donutim niekam este vyrazit. Preto som aj prestala chodit na jogu :( S detmi musime ist von hned po skole, inak sa uz nikomu nechce. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2025 18:17

Zuzuli to je hustý! Já to nikdy nepotřebovala (ani nemám nárok), ale myslela jsem, že zařídí kapacity podle zájmu. Už jen proto, že loni se ze synovi třídy přihlásili jen dvě děti, což vychází třeba na deset dětí ze školky, to není moc. Švagrová dávala děti, když jela zrovna jejich školka, a nebyl problém.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 04. června 2025 18:21

Evaeva narok ma kazde dite, ktere chodi do skolky. V te fronte se nam pod nohama batolilo tak rocni dite a nikdo neresil, jestli jeho matka je s nim doma a muze si tak starsi nechat. 

Ale ze to, ze maji previs 20 deti, vlastne celou jednu tridu, zjistili az ted, je fakt wtf. O to vetsi, ze nas tam primo zaradili podle toho seznamu, co se vyplnoval v breznu v kmenove skolce. 

Jen z nasi tridy se hlasilo 7 deti, takze zajem celkem je.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2025 18:28

Zuzuli no jedna školka má kapacitu sto dětí (to není tak málo, někdo to chce třeba jen na týden) a hlásí se to v dubnu, tak bych čekala, že si to spočítají V těch podmínkách je napsáno, že je to pro děti pracujících rodičů, ale jestli to kontrolují, to nevím. Ta paní může klidně pracovat z domova a taky nemusí, že jo. Pro moje děti by tohle střídání školek nebylo, uvidíme, co mimino, ale jednou za dva roky bývá naše školka, tak využiju aspoň to.