Karja tak z těch krátkých vlasů jsem zatím velmi nenadšena, nejde z toho nic učesat, sponky z toho klouzou, už si stěžovala i paní učitelka ve školce, že pořád nandava sponky a že už se ostříhaly dvě další holčičky ze třídy ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa tak ještě zkrátit, na kluka ![]()
Potrefenáhusa trendsetterka![]()
My s tim Sonicare mame zkusenost hroznou, uz jsme jeden reklamovali a ted sel do haje i druhej, jakoby se vyviklá ta hlavice. Ale my mame jen jedno tělo a s mužem si měníme ty hlavice, což nejspíš neni uplne stastny řešení, nejspis to na to neni staveny.
Potrefenáhusa celenku nema rada? Vypadaji ty jeji vlasky moc pekne, ale na tom mnozstvi ty sponky asi fakt nedrzej. Adelka ma vlasu tak tretinu a stejne ji taky sponky klouzou.
MP Meri ja mam ten "falesny phillips" z DM drogerie, vyndavam tu hlavici po kazdym cisteni a po trech letech zadny problem. na tom principu jedno telo a hlavice pro celou rodinu to prave delany je, nebo by aspon melo
viktorka_od splavu Nám tu první reklamaci uznali, sle rovnou řekli, že na takovej provoz to neni dělaný. No, už bych do něj znovu asi nešla (dostali jsme ho k Vánocům).
A jelikož jsem po několika měsících opět dohnala zpoždění v tomto vlákně
, odměním se položením dotazu.
Máte prosím někdo zkušenost s individuálním vzdělávacím plánem v první, potažmo druhý třídě? O co jde - rozhodli jsme se tu už v zimě nebýt. Z různých důvodů to dlouhodobě nedáváme, plán je být mimo republiku leden-březen. A teď co se školním dítětem? Nastupuje na úplně obyčejnou sídlištní ZŠ, ničím speciální. Ve své naivní představě jsem přesvědčená, že bude bezproblémový student (to dostane befelem
), my někdy řekněme v říjnu požádáme o individuální plán a ten nám schválí a po dobu nepřítomnosti se bude učit nějak distančně/homeschooling? (moje nervy)
Budu ráda, když mě nekdo vyvedete z omylu, ať raději narazím teď, ne až na podzim ... Jaký by to mohlo mít zádrhel? Jasný, můžou asi tu žádost neschválit
? Můžou dělat problémy kvůli distanční výuce ... Mohli by ho, já nevím, třeba i vyloučit, nebo tak něco? Jak nejsme zatím ve školním systému, vlastně vůbec nevím, co čekat a do čeho jdeme. A nechci se na to jít ptát ještě před nástupem ... Díky za všechny zkušenosti!
viktorka_od splavu potvrzuji. My se o ten DM dělíme doma 4 už 2 roky a žádný problém.
MP Meri vyloučit ho nemůžou, homeschooling je uznaný zákonem. Myslím, že je potřeba posouzení z ppp. Víc nevím
Na fb určitě budou domškolácké skupiny.
Evaeva Tam se bojím
Ja jakoby nechci domškoláka, pro mě je to naprosto nevhodný koncept. Chci jen takový hybdridni režim, kdy bychom byli tři měsíce mimo republiku ... ![]()
Potrefenáhusa Sponky taky nenosí, bud dávám čelenku nebo jí z těch postraních vlasů učešu takové dva culíčky, nebo copánky, nebo mužeš jen ty přední vlasy jí nějak zaplést. Já mám děti nečesací, takže jestli mají kratší vlasy nebo delší je jedno, stejně si nechají upravit jen ty přední partie.
MP Meri Podle mě je jedno, jak mu to pujde ve škole s učením, zvlášt v první třídě. To my přijde, že je fakt lepší, když to s nimi někdo dělá zvlášt v jejich tempu. Podle mě je duležité, jak mu to jde s dětma, kolektiv, jak je tam zařazenej, jestli nějak sociálně nezaostává a to můžeš posoudit už teď;). Držím palce, taky bych se obrátila na FB, tam těch cestovatelských rodin je plno;)
MP Meri jako chápu, ale stejně asi bude následovat nějaké přezkoušení
zkus ten fb
MP Meri nedavno se o tom bavily v Buchtach, mam pocit, ze kvuli tomu prestupovali na jinou skolu, ale mozna jsem to jen blbe pochopila, kdyztak je to tady:
https://www.mujrozhlas.cz/buchty/jak-rajzovat-s-rodinou-kolem-sveta-potrebujete-malo-obleceni-hodne-trpelivosti
a reknes nam vic o vasi uvaze a planu?
MP Meri my taky máme jeden přístroj a střídáme jen hlavice, zatím žádný problém. Ale používáme ho tedy jen ráno, takže každý jen jednou denně.
Karja Nevyhánějte mě
(já se FB bojím, tam je to strašné toxický)
baltik Diky, poslechnu! Úvaha není nijak převratná ani tajná. Poprvý v životě mam práci, kterou můžu vykonávat odkudkoli a jelikož jsem velký teplomil, logicky v téhle republice asi tak 9 měsíců z 12 trpím jak zvíře
Řešila jsem si to několikrát na terapiích, vlastně celý život žiju v módu "musíš to vydržet, zvykni si na to" ... až mi letos došlo, že možná ... to vůbec vydržet nemusim. Treba ne teď. A jelikož nejhorší je leden, únor (Vánoce miluju) a muž má v tu dobu off-season (my naopak nikam nejezdíme v létě, kvůli jeho praci jsme od května do září prakticky nonstop v Praze) tak uz se zbytek jenom nějak poskládal. Takže plán je odstěhovat se na zimu pryč. Bali, Srí Lanka, Kostarika. Ale jakoze ne dovolená, ale opravdu ideálně odstehovat. Pronajmout krátkodobé byt v Praze, na místě najít dětem daycare, pracovat aspoň částečně remote.
Ja nejsem typ na domácí vzdělávání, ani nechci s detma vysloveně procestovat Asii. Chtela bych fakt vyslovene přesun, změnu lokality, ale jinak "všední život", být na jednom místě, poznat jiné mesto. V moji hlavě si představuju menší apartmán u moře, zahrádku o kterou se muzu starat, postarší chůvu Manuelu, která deti naučí základy španělštiny, nejake blízké bistro, kde by mohl muz pracovat a nabrat zahraniční zkusenosti ... no vymyšlený to mám krásně, ne ze ne ![]()
MP Meri Já jsem v nějaké skupině jakože výlety s dětmi nebo co, a tam mezi typy na výlety jsou tihleti "nomádi" a přijde mi, že každej napíše, jak je to skvělý, a super, ale jako nikdo už nenapíše, "ty kráso, tak ty vyjmenovaný slova, to jsme prosrali" (příklad) prostě každej si tam hrozně vychvaluje ten svůj styl života (at je jakejkoliv, od domácích porodů, homeschoolingu, vegetariánství pro děti) a nikdy nenapíše, udělala jsem tu a tu chybu. Jednu takovou i znám a prostě ten obraz sítě versus realita je hodně jinej. Takovej z toho mám pocit, že to není moc objektivní.
Ale co se týče těch formálních žádostí a záležitostí, to těm tam určitě navede.
MP Meri Vymyšlený to máš hezky, ještě bych jen zahrnula nějakou finanční rezervu, když manuela nebude, práce nebude a tak. Jakože jestli můžete přinejhorším žít takhle volně tři měsíce bez nějakého adekvátního příjmu, když se to třeba zrovna jeden rok nevyvede.
Takže mimino umí krásně smrkat, naučil se to, jak jinak, sám. Ale k čemu je to platný, když na frkni, říká Nene![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí