Malvin jj to je fakt;). Takže po večerech záznamy z výuky:D:D:D. No já myslím, že takhle při tom krátkodobějším stačí ta příprava před, oni toho prvnáčci za tři měsíce nic nového neproberou, je to pořád ten stejný systém, jen se přidávají písmenka, že;). Ve vyšších ročnících, tam bych asi video občas sjela no:D:D
Vše o těhotenství a dětech
baltik Portugalsko na zimu nebrat, je tam tak 14 stupňů, věčný vlhko, jednoduchý okna a žádný topení!! (Ségra tam byla na Erasmu)
MP Meri Ještě k tomu vycestování - ve školách je toto zcela běžná situace, je dost dětí,co plní povinnou školní docházku v zahraničí - chodí tam do školy nebo se individuálně vzdělávají doma. Nežádá se o žádný individuální plán. Školu vůbec nezajímá, z jakého důvodu dítě odcestuje. Rodiče to ale musí ve škole nahlásit - doporučuji spojit se školou a o všem se informovat tam. Určitě se na vás nikdo nebude koukat divně. Online výuka je zbytečná, u prvňáčka stačí být v nějakém kontaktu s paní učitelkou a denně max. 2 hodiny věnovat "učení".
Syn dlouho nejde ze školy, tak vykouknu z okna a on sedí na stromě a trhá páťačkám třešně ![]()
Dneska jsem viděla něco, co mi doslova vzalo dech, jak to ta matka zvládá. Matka, jedno dítě tak rok a čtvrt, maximálně rok a půl na skejtu u kočáru a v kočárku dvojčata, ty bych odhadla tak na půl roku. Přišla s nimi do parku a ty dvočata začala ještě kojit. Už jenom ta sestava počtu a věku dětí byla pro mě dost obdivuhodná, a ještě že zvládá kojit! Ta matka byla dobná a maličká, madla kočárku měla kousek pod ramena, jako když musíš, tak musíš, ale fakt ji obdivuju.
Přízemnější téma. Nemáte někdo tip na nějaké barvy na vlasy, co by držely i na tmavých vlasech? spíš nějaké křídy než stříkací sprej...Děkuju!
Evaeva Náušnice z třešní, třešňové náušnice... ![]()
MP Meriurčitě do toho jdi.
Vůbec neřeš žádné FB a kdesi cosi. normálně zajdi v září do školy a řekni, že máte takové a makové plány. Na pár měsíců to určitě jde. Mladší měla spolužáka, co chodil půl roku do školy u nás a půl roku v Egyptě. 5 let, co tam chodila. Nikdo vás odnikud nevyrazi,školy jsou fakt zvyklé. Možná bych to řešila ještě před nástupem, třeba vás dají k vhodne paní učitelce.
Měli jsme projektaka, co strávil na Bali za covidu dva roky, nemohli si to vynachválit, děti chodily do nějaké džungle school. Jediný problém nastal při návratu, když zjistily, že budou muset nosit boty.
Teď tam byly zas na zimu a obě dítka jsou školní.
Jak moc ti bude vyhovovat ten poloviční homeschooling uvidíte, to je stejně nepřenosné. Každopádně online výuku z Bali považuji za dost vtipnou myšlenku. ![]()
Myrtila hustý! Ta představa, že neplánovaně otěhotníš takhle brzy a ještě dostaneš dvojčata ![]()
Ale třeba to tak chtěla. Řekla bych, že opravdová výzva to bude tak za rok, až začnou chodit ![]()
Evaeva já jsem potkala maminku dvojčat asi rok a pul a byla těhotná a taky jsem z toho měla rozporuplné pocity. Ale někdo to prostě zvládá no. Byla jsem v herně, byla tam rodina, kde měli 4 kluky cca od 2 do 6 let, pozorovala jsem je celý odpoledne jestli jsou jejich, normálně jsem se jich chtěla i zeptat, a slovo brácha tam padlo hodněkrát, jako nevím to jistě, ale vypadali, že jsou fakt sourozenci. Ta máma si neodpočinula ani na 10s, jako opravdu, ale byla absolutně v klidu, ani nevypadala, že je servaná jak koště, a to byla docela při těle, žádná fit mamka to nebylo, ale ze mě by už lilo, už už bych si sedala, kde můžu, nervy by tekly po podlaze. A ona se normálně i tvářila spokojeně:D:D:D
Karja moje kamarádka se čtyřma tvrdí, ze po třetím přichází ten zen, ale nevim ![]()
Potrefenáhusa jj u mě by taky přišel, někde v Bohnicích na hodině malování
Karja někdo to tak má. Moje spolužačka má čtyři děti pod pět a půl (teď už je teda nejmladší skoro rok) a taky vypadá velmi spokojeně. Jestli už končí, nevím.
Potrefenáhusa jako i se třetím už dost věcí neřešíš. Řve, řve, jednou přestane ![]()
Zrovna teď mi jedna maminka říkala, že na tři děti nevypadám, to mně potěšilo. Ale já nemám žádný brutální rozestup.
Karja u mne nejspis ty bohnice i driv nez pri čtvrtým ![]()
Ja tu uz myslim psala o jedné matce, co ma dvakrat dvojčata s rozdílem 8 měsíců a k tomu dvě starší děti. Ja bych skončila v blázinci
.
Ale já teď viděla taky něco, co mi vyrazilo dech. Ale opačně teda. Holka predskolačka, ještě poměrně velká, a nedokázala vylézt tři šprušle na klouzačku
(mimino to tam.s dopomocí zvládá.) Jak kdyby v životě nevylezla na žebřík, to jsem opravdu nikdy neviděla.
MP Meri ty jo držím palce. Starší si umí udělat kamarádky ihned, ale udržet si je tak to zatím nedává. Malý dítě by bylo ultra spoko klidně někde na Bali, ale já je učit doma, tak mě mrskne. Zvaž ještě, že si syn udělá kamarády a místo ve třídě, a pak se vrátí do zajeteho kolektivu.
Vari to se podle mě nedá bez nepřetržité pomoci zvládat, jakože i ty nejhodnější děti musí jíst, přebalovat se... Že ani časově to prostě nevychází, nechápu
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí