Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2025 09:27

Zuzuli v motole se na to nějak specializují, koukni na nocvsuchu.cz (aspoň myslím, že to byl Motol) Noc bych neřešila, starší syn potřeboval plenu do šesti, dozrál sám, mladší jí pořád má, ale ten den by mně teda znepokojoval.

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 11. června 2025 09:28

DruI To je pravda, že by přišel vlastně o to nejzábavnější. No, ale ani "jenom" na prázdniny bychom se přesunout nemohli, takže ono je to nakonec jedno

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2025 09:28

Myrtila je to plán na důchod!

DruI tohle je pravda, červen je taková odměna za ty hodiny v lavici

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 11. června 2025 09:29

Evaeva Mně se docela líbí systém, kterým se učila dcera, že nejdřív probrali všechna písmena jenom jako velká tiskací a teprve potom přešli k psacímu písmu. Mně se zdá, že když se dítě učí najednou číst a psát všechny čtyři podoby jednoho písmene tak z toho zákonitě musí mít maglajz.

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 11. června 2025 09:30

Evaeva my tady vedle ve vsi jednu domškoláckou skupinu máme. Chodí tam 10 dětí v rozmezí první a osmá třída. Četla jsem o nich asi na idnes, krásný článek s učitelkou co tam vyučuje, jako fakt působové, šla bys tam hned. Ale realita byla taková, že když ta stejná učitelka působila na naší malotřídce, tak v těch letech do naší vesnické základky nastoupily do ročníku třeba dvě děti, protože je rodiče radši dali do města, pak už jí nějak starosta asi řekl, že takhle ne, že musí odejít. Bylo to fakt hrozný, i co říkali ti rodiče, že děti reálně jako nic moc neuměly, nedělaly. Takže ten článek versus ta pro mě zprostředkovaná realita ohledně stejné paní byly dost v rozporu  Segra učí na základce vedle je taky nějaká taková ta škola někde na loukách nebo jak to popsat, říkala, že jí během druhého stupně občas nějaké dítě přejde, většinou nějakou vlastní motivací, že mu to už nevyhovuje, chce být víc s vrstevníky nebo pochybuje o té kvalitě výuky a že má fakt co dohánět aby se dostalo na nějakou pořádnou střední. 

Takže ono je těžký získat nějakou představu, musela bys tam fakt ty děti nahnat no:D:D:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2025 09:32

DruI to je asi pravda číst je zvládá, ale podle mě vůbec nechápe, že nemůže psát malé VesMÍr, že prostě to slovo takhle vypadat nemůže, že je to důležité. Z jeho pohledu tam jsou všechna písmena, každý ví, co napsal, tak o co jde?

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 11. června 2025 09:33

Evaeva prave, ze tu plenu na noc neresi. Berou, ze je fyziologicka u nekterych deti do sesti. Ale aby se klidne dvakrat za dopoledne ve skolce pocural, je uz celkem znepokojive. Spis ve smyslu, jestli nema nejaky resiteny zdravotni problem.

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 11. června 2025 09:33
Reakce na Evaeva:

Karja jo, já netvrdím, že nemá vůbec psát. Ale přijde mi, že se tomu věnuje až moc pozornosti. A to my máme fajn paní učitelku, neteř tím byla "týraná" mnohem víc.

​No jo, jako vždycky je to prostě o lidech no:D:D:D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2025 09:34

Karja no jasně. My tu taky teď máme novou domškoláckou skupinu, při DDM. Ale právě, jak píšeš, to by člověk musel zkusitJá si prostě myslím, že by jinak mělo vypadat státní školství.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2025 09:36

Zuzuli právě, ten den by mně taky znepokojoval. Zvlášť pokud jinak je v pořádku, myslím třeba, že nemá poruchu autistického spektra nebo tak.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 11. června 2025 09:45

Evaeva No hele, ale má vlastně recht, pokud je zřejmé, co chtěl napsat, tak o co jde, že jo? ;o)

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 11. června 2025 09:57
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusaplus teda nevím, jak bych přesvědčila muže, že je to dobrý nápad. Loni četl nějaký rozhovor, kde bylo psáno přesně to, jak škola bere vnitřní motivaci, jak jsou známky špatně... A tvářil se, že je to objev století, jak kdybych o tom nemluvila dva roky a ještě byl překvapený, že se v první třídě známkuje (on měl slovní hodnocení)

​panebože, tohle je u nás úplně stejný (to, že já o něčem mluvím dva roky a muz to pak odněkud přinese jako velkou novinku)

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 11. června 2025 10:02

Evaeva jakože se stridaj v rozvozu deti, ne v učení, ona zas je tam vyhoda, ze se vsichni znaj napříč rocnikama, takze tohle vetsinou funguje skvele

Online brrr
12371 příspěvků moje polička 11. června 2025 10:04

Evaeva No, aby si dítě mohlo zvolit, co je pro něj lepší, musí umět psát tiskacím i paacím, ne? Z moji zkušenosti, se min.od druhého stupně typ písma nevyžaduje a záleží to opravdu na dítěti.

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 11. června 2025 10:07

Potrefenáhusa jj, přesně tak. Ale u nás je to i o kravinách nebo i věcech co zajímají primárně jeho. Já jsem mu třeba několikrát říkala, že ty česnekový výhonky česneku, kterej pěstuje on, a mluví o něm skoro víc než o dětech, že se jí a že jsme to i několikrát jedli spolu, že jsem to i kupovala od kamarádky, že si to může otrhat, dává se to do mrazáku, co se z toho vaří, hele uplný příběhy. Asi sedmkrát jsem to vloni na jaře řekla. A to je mi to uplně jedno, at to třeba shnije, chtěla jsem spíš mít teda to jeho téma taky někdy, at si nejsme tak vzdálený:D:D:D A jeden den přijel z práce, představ si, že lukáš říkal, že ty česnekový výhonky se jí....Ty vole.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2025 10:12

brrr no ale celou první třídu je tím moří a proč vlastně. Klidně by v písance mohlo být obojí a nemusela by se řešit kde jaká klička a do sešitů by mohli psát, jak chtějí. Jasně, v šesté třídě to už nikdo neřešit nebude, ale to je za dlouho. Syn se mi tu fakt kolikrát totálně zhroutí v naprostém hysteráku pod stůl, když píše tři řádky v písance. Ne, že nechce dělat úkoly, ale že to nedokáže, je to písmeno pitomý,... ty kličky vůbec nechápe, stojí ho to fakt hodně sil. Přitom by potřeboval trénovat spíš diktáty, čárky a háčky, ale k tomu se kolikrát vůbec nedostaneme. A to naše paní učitelka mu pořád píše povzbuzující věty, jak se zlepšuje... Kdyby měl nějakou úču, tak ho snad do školy ani nedostanu. To psací písmo je taková místní anomálie, mám pocit, a věnuje se tomu hrozně moc času, klade se na to velký důraz. A proč vlastně, když v šesté třídě půlka dětí začne psát tiskace nebo ty dvě písma spojí.

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 11. června 2025 10:13

Karja stejny, no 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2025 10:14
Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 11. června 2025 10:21

Evaeva A vy máte písanku jako ukol? My ukoly nedostáváme, ale kladou nám na srdce, že se prostě musí s dětmi procvičovat, denně. Občas když to ve škole vázne, přijde takové vyčítavější upozornění, že to procvičování asi neprobíhá, jak má a na co zaměřit, to je tak všeobecně všem, pak to řeší konkrétně s rodiči dětí, kde něco vázne nějak výrazněji. 

Takže já jí napíšu pár příkladů, na psaní diktát, nebo přepis z tiskacího a čtení. Tu písanku taky nemá ráda a to jí to spíš jde, ale když je nemocná ani to nedopisujeme všechno, toho je moc. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 11. června 2025 10:28

Já teda přiznávám, že písanku vytahujeme jedině, když je v ní úkol. A trénovat doma diktáty by mě nenapadlo. My denně trénujeme jenom čtení. Si tady mezi váma začnu připadat jako ještě horší matka ;o)