EvaevaMně to v první třídě přijde takové očekávatelné;)
Vše o těhotenství a dětech
Myrtila asi v polovině prázdnin.
Mne ty známky docela štvou. Dcera má rozumnou učitelku takže má víceméně samé jedničky. My doma známky moc neřešíme. Ale stejně přišla domů s obavou, že bude mít špatné vysvědčení.
Karja prosím tě, pociťuješ nějak, že je tvoje dítě ve třídě jedno z nejmladších?
Potrefenáhusařekla bych že ne nijak významně, protože jsou tam kluci a ti jsou jakoby mnohem jalovější, ti jsou prostě "mladší" všichni. Trochu to pocituju na nějakých těch sociálních věcech, kamarádské vztahy, emoce hlavně, ale nakolik je to povaha a nakolik věk? Těžko říct. Plus ta naše škola je hrozně easy jakoby co do chodu, nejsou tam žádné takové stresové věci, co si pamatuju, že plašily mě, typu jídelna, organizace, zvonění, plná chodba dětí... takovej ten stres, nestihnu, nezvládnu, všude plno dětí. Kdo ještě potřebuje, dostane tam tu školkovou péči ještě, se všim jim pomůžou
Ale jak jsem psala, veliký skok byl v 5,5 letech, ten předškolní rok ti ukáže, v zimě to budeš vědět na 99%. Ona by ted ve školce reálně neměla fakt co dělat, tam nepatří. Ve větší škole by se třeba trochu víc natrápila, ale ve školce mnohem víc. Plus by zas byla nejstarší a jí by teda pasování do nějaké dominantnější role v kolektivu neprospělo.
Vari No, popravdě ani nevím, jak moc ho vláčky zajímají
jako nějak ho zajímají, jinak bych o tom neuvažovala, on se s nimi spíš zatím moc nesetkal, nemáme k tomu moc příležitost. Tak uvidíme, kolik bude času a energie, jestli tam půjdeme.
Každopádně všem děkuji za rady ![]()
Karja právě u nás tomu pripadnymu odkladu zatím jakoby nic nenasvedcuje, ptala jsem se na logopedii, tam říkali, ze z jejich pohledu urcite ne, dneska mi řeknou ve školce, ale cervenyho prý taky nevyslo nic (ale zároveň je porad v ty mladší třídě, z lonska jich tam zbylo asi 5 a k nim nastoupili noví triletaci, takže třeba co jsem ted koukala na nástěnce, jak kreslili postavu, tak je logicky pred nima hodne napřed, takze se uvidí prave až za rok v ty předškolní třídě se stejne starýma detma)
je to na hlavu, ten zápis v lednu, kdy našemu dítěti bude do 6 zbývat ještě skoro půl roku a tam už musíš mít ty doporučení, takže začít ted v září nejpozdejc...
(V plánu to nemam, pokud nic nevyleze v ty školce)
Potrefenáhusa něco jsem asi přehlídla, ale kde je zápis v lednu?
Pinot Noir no já to nemůžu kloudně vygooglit, ale v tom návrhu novely školského zákona by mělo být i přesunutí zápisu z dubna na leden-únor
Potrefenáhusa Vy máte zápis v lednu? My do obou škol v okolí někdy začátkem dubna nebo května. Ale tak můžeš se objednat do PPP někdy na začátek prosince nám tam hodně pomohli, ale když to takhle popisuješ, tak ti řeknou, že má nastoupit v termínu.
Karja no nejen my, všichni, melo by to byt v ty novele, včetně zpřísnění podmínek pro odklady (ale ona by se datem narození ještě vlezla)
žluťásek my občas něco procvičit musíme. Češtinu, AJ a psaní vůbec, ale R. má velkou slabinu v matematice a obecně logice. Má příklad "Franta se narodil 4. 5. 2018 a Jenda je o rok a 6 dní starší - kdy má Jenda narozeniny" a on napíše 10. 6. 2019. Nebo vůbec nechápal, co má dělat, když je něčeho 3x víc a něčeho 3x míň. V testu to vypadá, že neumí dělit třemi, ale pak z něj vylezlo, že vlastně neví, kdy má dělit a kdy násobit a čím vlastně. To poznáš, jestli je potřeba doma něco dělat. Buď ráda, že nemusíte, protože u nás to obnáší psycho scény s obviňováním nás, učitelky, spolužáků, a nakonec sebe a vždycky to skončí řečmi, že by radši nežil. Vůbec nevím, jak na tohle reagovat.
Jojo, zápisy by se měly vrátit na leden, za tím je podle mě tlak škol a školek, aby měli víc času. Jinak si to neumím vysvětlit. Posunou se i zápisy do MŠ.
Jo já jsem nechtěla, aby vyznělo, že tu domácí přípravu shazuju, naopak! Já jsem na to dosud ani nepomyslela že bychom měli a na těch konzultacích jsem se trochu zastydela ![]()
Pinot Noir mně se osvědčilo reagovat, co nejmíň.
Mně se v Lužné tedy nekriticky líbilo. Hlavně část od vstupu vpravo, vlevo je to trochu bordel, ale ta stará výtopna a jiné budovy a jejich okolí mi přišlo vysloveně malebné. A ta mašinka, která jezdí ten mikrookruh, je roztomilá, ta by se mu mohla líbit. Myslím, že pokud si nejsi jistá láskou k vlakům, tohle je na zkoušku ideální, jak je to venku a dá se to zkrátit podle potřeby. Ještě dodám, že vstupuje se přes prodejnu suvenýrů, naše děti si samozřejmě navybíraly spoustu blbinek, než pokladní obsloužila lidi, co přišli před námi.
Přiznávám, že my jsme taky žádnou přípravu doma nedělali. Úkoly byly na 20 minut keců a 5 minut dělání, ale nebyly každy den. Ostatně myslím, že u ukolu, hlavně ze začátku, jde o navyk. Že je potřeba se naučit něco do skoly dělat.
Krasopis jsem nikdy po dětech nevyžadovala, ani učitelky ho nechtěly(ani v první třídě), takže když to bylo čitelné a gramaticky spravně, tak za mě ok. Ale kamarádka a tuším, že nebyla jediná, nutila děti přepisovat stránky.
brrr neteř nosila opravené i rovná se v matice, když nebylo úplně rovné
U nás je to naštěstí lepší, ale syn na to fakt nemá buňky. Tady třeba vůbec nedává tu vlnku. Stránky nepřepisujeme, to mi přijde opravdu šílené.

Evaeva Nemůže být disgrafik nebo něco podobného? Myslela jsem, že mladší je na psaní levý, ale tohle je víc.
Evaeva ja jsem tak rada, ze jsem mohla synovi vybrat tu comenii. Psaní z duše nenávidí. Pisanka na comenii je strašně jednoduchá, taky samozřejmě opisuje řádky, ale v mnohem menší míře. Jak se nemusí řešit napojovani dalších pismen, tak si parkrat zkusi pismeno, slabiku a maji hotovo... pro nás je to spása, nechci si představovat, jak by trpěl u klicek (a my s nim)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí