Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 11. června 2025 14:19

brrr Evaeva No a mně to přijde docela v pohodě na prvnáka, který se to učí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2025 14:24

tenzie já jsem ráda, že má dobrou paní učitelku, i ta škola má dobrou atmosféru, ale bohužel v některých věcech staromódní (žádná commenie ani Hejný jako hlavní výukový směr). Paní učitelka to tolik neřeší, nosí z toho jedničky, akorát občas něco na víc. Bohužel dobrá škola s comenií někde poblíž nebyla v nabídce Ale tohle je naštěstí opravdu záležitost dvou let, pak už to bude víc fuk. Kdyby ho ta učitelka deptala, taky bych to viděla jinak.

brrr zatím nikdo nic neříkal, uvidíme teď na tripartitách. On něco napíše celkem pěkně, ale něco je fakt bolest takhle píše tak běžně, občas se mu něco povede líp.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. června 2025 14:28

Evaeva dcera psala takhle kličku u t celou první třídu, paní učitelku to nechávalo chladnou (na rozdíl ode mě). F si nepamatuju, asi jsem to raději vytěsnila. Nebo M vůbec nepsala jedním tahem, ale jakoby přimalovávala ty obroučky. Někdy v průběhu druhé třídy to prostě začala psát správně, to už dělala úkoly z češtiny sama, takže ani nevím, jak se to přihodilo. Tak jen že je naděje

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2025 14:29

Karja tohle psal doma, jednu stránku f a nějaká ta cvičení na tabulku už měl za sebou 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2025 14:36

Mohučanka naše paní učitelka to naštěstí taky moc neprožívá. A díky. Já věřím, že psát umět bude, úprava asi nebude slavná, ale co už.

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 11. června 2025 14:43

Evaeva Mně to přijde v pohodě, vůbec by mě osobně žádné uvahy o disgrafii nenapadaly...

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 11. června 2025 14:53

Evaeva Jo, tak to druhé, to už vypadá, jak kdyby to psal náš. Tak to asi jen to F bylo nějaké zapeklitější. Náš psal zase hlavně čísla opačně, odspodu nahoru, ale nikomu to nevadilo.

Karja Ježíš, já tomu vůbec nerozumím, jen mě to napadlo, když jsem viděla ta F. Ale očividně to byla nějaká drobnost, to bych na to taky kašlala.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 11. června 2025 15:08
Reakce na DruI:

Já teda přiznávám, že písanku vytahujeme jedině, když je v ní úkol. A trénovat doma diktáty by mě nenapadlo. My denně trénujeme jenom čtení. Si tady mezi váma začnu připadat jako ještě horší matka ;o)

​my sme doma nerobili nič v 1.triede, pokiaľ nebol chorý. Teraz v 2. príde z družiny za mnou do zborovne a samostatne si spraví úlohu za 5 minút. Takže stále neviem, čo sa učia, akurát občas mi dá matiku skontrolovať a mňa to ničí, to pocitanie do 100 a s prechodom cez 10.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 11. června 2025 15:13

Pinot Noir tak nasobenie a delenie bude u nás až v 3.triede.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2025 15:23

brrr jo, to taky dělá a vadí to asi jen mně (ale mlčím)

Online DruI
5593 příspěvků moje polička 11. června 2025 15:27

Evaeva Dcera taky píše čísla odspoda. Naše logopedka tvrdí, že to dělá hodně dětí, protože jim to přijde konstrukčně logičtější stavět to číslo odspodu :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2025 15:36

DruI zřejmě i pro písmena je to logičtější

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 11. června 2025 16:16

dzizisketa Díky, to zní opravdu dobře a vstup přes suvenýry je už taková klasika, přijde mi my se mu teď teda, kde to jde, vyhneme díky tomu, že dovnitř se obvykle nesmí s kočárkem, a nebo když smí, tak to zatajíme

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 11. června 2025 16:37

DruI No stress, my ani to cteni kazdy den nestihneme (taky mam prvnacku) ;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2025 16:50

Myrtila já myslela, že to bývá východ. Na tom Tutanchamonovi to vypadalo trochu jako expozice a kluci už si tak moc nechtěli nic prohlížet, že tím jen proběhli

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 11. června 2025 17:29

Evaeva No, nebo východ, nebo oboje v jednom Ale tam, kde jsme zatím byli, se dal ten východ obvykle obejít někde mimo, vchod ne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2025 17:56

Myrtila já s tím obvykle nemívám problém, stanovím nízký budget a oni nijak neremcají, že chtějí víc. Někdy není potřeba ani to.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 11. června 2025 18:30

Máme deviataka, ktorý bol domškolak v 6. a 7.ročníku, sám sa pýtal naspäť do školy a zaostáva vzťahovo, správa sa skôr ako mladší žiaci. 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 11. června 2025 18:51

Evaeva No, mě spíš tak nějak celkově dere, že by domů měl přibýt další krám, i kdyby za pár korun. Připadám si tu těma dětskýma věcma úplně zavalená

Offline Tabea
8164 příspěvků moje polička 11. června 2025 19:47

Zuzuli s nocí má ještě čas, ten den bych určitě řešila. Jak se k tomu staví to dítě? Určitě by měl pediatr udělat rozbor moči a pak ultrazvuk močového měchýře před a po vyprázdnění.