Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. června 2025 22:52

Diky za tuto komunitu a zdielanie "nezdarov" a uzkych miest v skole vasich deti. Cloveku je hned lahsie, ze v tom nie je sam :) Pisanie je u nas tiez porod. Slucky aice zvlada, ale je to skrabopis, nadpajanie mu absolutne nejde. Dlzne a makcene nechape uz vobec :D  Takze uz prebehli aj trojky z diktatu. Aspon, ze ta matematika mu ide. 

Inak sa musim priznat, ked pisal velke Q, tak som si myslela, ze to ma zle. A vysvitlo, ze si uz vobec nepamatam ako sa pise

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2025 23:17

Myrtila nezahodí, tomu nevěř

Online Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 12. června 2025 05:15
Reakce na monis:

Potrefenáhusa ja budu mit taky asi nejmladsi dite ve tride a uz jsem si zakazala se tim mentalne zaobirat. Moje zkusenost je takova, ze ti kazdy rekne neco jineho (ucitelky ms, ucitele na zapise, skolni psycholozka, logoped, pani v ppp) na spektru absolutne ne do skoly az po je uplne skvela, co proboha resite a stejne si to musite rozhodnout sami. Ja si myslim, ze pokud se dite bude dostatecne dlouho rozebirat, tak nejaka dilci nezralost se najde asi skoro u kazdeho z te mladsi poloviny rocniku

​u nas to zatim vubec neni tema, my se soustředíme na hledání zakladky ona je teda fakt hodne stydlivá, ale tomu myslim rok navíc nepomuze, navrch po rozkoukáni se funguje v kolektivu dobre 

Ja se trochu bojím, co udělá to zrušení odkladu se skladbou tridy, kolik deti tam bude, co by jim ten rok v ms fakt jeste prospěl, k tomu tam ten prvni rok porad bude jeste dost odkladovych deti z lonska, takze bude porad nevýhoda, ze tam budou deti i o vic než rok starší než ona.no štve me, ze to vyjde zrovna na ni, plus ze ji to taky trefi jako čerstvě šestiletou. 

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 12. června 2025 06:37
Reakce na žluťásek:

Pamatuju si to, protože nám všem vyrobila kartičky jako pomůcku, násobky byly v řadách různých barev a celé to bylo ručně psané fixami na čtvrtce. Už tehdy mi přišlo neskutečné, že si s tím musela dát strašné práce a měla jsem to dlouho schované.

​A já jako dcera učitelky elementaristky živě vidím celou rodinu, jak po večer sedí u kuchyňského stolu a vybarvuje!! Moje dětství v kostce.

Jinak syn má taky potíž se psaním číslic, někdy je po sobě ani nepřečte, podle toho pak vypadají výpočty. A teď měl třeba v závěrečné písemce 30+7=73. Taková chyba ho ani netrkne, protože to je tak lehké, že nad tím vůbec nepřemýšlí. 

Jinak tady je ta matika dost napřed, teď v 7. třídě jedou podle australské učebnice pro 8. A když jsme se na obědě bavily s matkama, že jsou Číňani strašně dobří na matiku, vysvětlila nám jedna Číňanka, že je to proto, že tady jsme v matice hrozně pozadu, čínské školy jsou minimálně o rok dopředu...to mě úplně vyděsilo!

Vari Dokud to všem zúčastněným vyhovuje. :-) A (už jsme to tu řešili, takže vím, že ne všichni s tím souhlasí) prvňák ani nepotřebuje psací stůl, aspoň u nás se od nepaměti psaly úkoly v kuchyni! :-) A kamarádka, dcera dvou docentů s titulama před i za jménem psala úkoly v kleče u obyvákového stolku, z jedné strany pokapaného lakem na nehty (matčina strana), z druhé propáleného od cigaret (otcova strana). Tuhle roztomilou historku ně mě vybalila poté co pro svého prvňáka půl roku vybírala rostoucí kvalitní stůl....a skončila tím nejlevnějším z Ikea.

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 12. června 2025 07:04

Vari my zrušili společné spaní teď na jaře, takže v 8,5 a skoro 6 letech. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2025 07:08

Garfie my máme teď dva stoly pro tři děti a je to málo Kluci u nich sedají dost, nějaký stolek v pokojíčku měli ještě před školkou. Ale tady je podle mě i rozdíl byt x domek 

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 12. června 2025 07:18

A násobení a dělení do 100 mají v 2. třídě. Že bychom se to my učili zpaměti, to si nepamatuju, ale drilovali jsme násobilku pořád, pamatuju si, jak jsme museli co nejrychleji odříkávat řadu násobků... Takže nakonec se to vrylo tak, že nad násobením nikdo nepřemýšlel, takže to vlastně asi bylo zpaměti. Zato u R. ve škole považují násobení a dělení za probrané a zvládnuté, a on si přitom ty násobky po jednom přičítá, takže udělá dvakrát chybu samozřejmě... Jak dělí, to snad ani nechci vědět, podle mě odhadem.

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 12. června 2025 07:20

Garfie potvrzuju - psací stůl má a nenapsal u něj jediný úkol. U nás se žije, tvoří, pracuje i studuje v kuchyni.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 12. června 2025 07:23

GarfieJa ani moji traja súrodenci sme nikdy nemali vlastný stôl, v detskej izbe sme mali starý dlhší konferenčný stolík, ktorý bol kedysi v obývačke. Úlohy sme písali na ňom, pri kychynskom stole, konferenčnom stolíku v obývačke alebo na zemi. Vlastný stôl nikomu nechýbal, ani by sme ho nemali kam dať. Vlastný stolík na písanie som mala až na internáte na VŠ.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. června 2025 07:29

Potrefenáhusa No a teď to zrušení odkladů procházelo senátem, tak schválili, že odklady ne, ale zároveň prohlasovali, že automatický asistent pedagoga taky ne. Tak doufám, že se to buď zruší celé, nebo to alespoň sněmovna vrátí do původního stavu

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 12. června 2025 07:32

Vari my jsme vloni před prázdninami ty pokojíky taky řešili. Výsledek je, že stále spíme spolu v ložnici a v pokoji, kde má postel a stul se jen převléká a at nekecám, tak třikrát si u toho stolu něco modelovala když byl novej. Ted chce ten pokojík zase zařidit v jiné místnosti, že tam bude spát (on nebyl ten puvodní nějak finální nebo tak), tak to už jen říkám "jojojo, jasně" a nevim, plánuji se na to vykašlat.

Dům máme katalogový, s tím, že sambo nechal zvětšit pokojíky, že ty katalogové jsou malé...No tak děti se ted perou o ten nejmenší pokojík, co je pracovna ...Takže 9m uplně stačí!

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 12. června 2025 07:34

PotrefenáhusaVčera jsem došla  po tvém příspěvku k tomu, že dítě neumí postavu, že jsem ji nikdy neviděla, že by to malovala. Tak jí říkám při ukolech se starší, že má ukol namalovat celou mamku nebo tatku. Tak první brambora, si říkám, hele asi fakt ne no...a pak teda namalovala tu postavu, prsty na nohou a rukou a největší sranda mi přišla, že to dítě mi vymalovala i baylage na vlasech:D:D, normálně tam stupnovala ty odbarvené odstíny. Takže asi jo:D,

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2025 07:42

Karja u nás se jednou taky budou rvát o ten nejmenší, v tom druhém budou dva

Online Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 12. června 2025 07:46

Karja určitě jo :-)  a nekreslila na 5lety prohlídce? Nas to čeká za 14 dni, jsem na to moc zvědavá, mam s ní jisty zkušenosti, kdyz je pod tlakem

Online Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 12. června 2025 07:48

DruI ono se k tomu ale strašně špatně googli a ani AI to nevygoogli nějak kloudně!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2025 07:49

Potrefenáhusa u nás se na pětiletý postava nekreslí, ale dělají to ve školce. Posuzují z toho pak i tu zralost (ne je z toho samozřejmě)

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 12. června 2025 07:49

Potrefenáhusa U nás se to na pětileté prohlídce nedělá. Tam byla a jako určitě tam toho předvedla více než segra, vím, že mě překvapilo, že se dítě na prohlídce svléká a měla jsem obavy, zda má slušný čistý prádlo, protože to mě zaskořilo, tak tři roky jsem totiž žádný dítě u doktora fakt nesvlíkala:D:D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2025 07:50

DruI to je slušný galimatyáš!

Online Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 12. června 2025 07:55

Evaeva my mame příbuznou, ktera učí na prvním stupni a ta prave říkala, ze posuzujou, jestli třeba uz kreslí prsty jako burticky nebo jeste jako hrabicky 

ale u nich teda (zakladka kousek od Kolína v obci s cca 2000 obyvateli) maj podle me skvěle udělaný to, ze maj většinou prvňáky rozděleny do dvou tříd po cca 13 dětech a spojujou je pak az později myslim ve 3. do jedny třídy. Taky mi ukazovala nejakou metodiku k matematice, pry vychazej hodne z Hejnyho, a tak hezky o tech svejch žáčcích mluvila, i o tech slabších, hned bych tam K.poslala, nebejt to od nás 100 kilaku 

Online Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 12. června 2025 07:57

Karja u nas se kresli, doktorka rikala, ze holcicky tam vetsinou vymalovávaj princezny do posledního detailu, zatímco kluci udelaj tri cary...a ze se to dela na chodbě, zatímco se ceka po ockovani, skoro by mi teda přišlo lepsi to rozdělit