Pinot Noir tak nasobenie a delenie bude u nás až v 3.triede.
to je zajímavý. U nás se píše v první třídě tiskace, v druhý psace. Ještě teď píšou tužkou. Ale násobení a dělení, dokonce se zbytkem a i ve slovní úloze teď bylo v písemce.
Pinot Noir tak nasobenie a delenie bude u nás až v 3.triede.
to je zajímavý. U nás se píše v první třídě tiskace, v druhý psace. Ještě teď píšou tužkou. Ale násobení a dělení, dokonce se zbytkem a i ve slovní úloze teď bylo v písemce.
U nás dělají násobilku do pěti a pak násobení desíti. Násobky 6-9 budou až ve třetí třídě.
Já jsem si jistá, že jsme dělali celou malou násobilku už ve druhé třídě. Od třetí jsem chodila na jazykovou a násobilku jsme se učili komplet s první paní učitelkou. Pamatuju si to, protože nám všem vyrobila kartičky jako pomůcku, násobky byly v řadách různých barev a celé to bylo ručně psané fixami na čtvrtce. Už tehdy mi přišlo neskutečné, že si s tím musela dát strašné práce a měla jsem to dlouho schované.
žluťásek ja si pamatuju násobilku až ve třetí, hlavně jak se z toho furt psaly na známky desetiminutovky, měli jsme strašnou krávu a taky si to pamatuju podle ni.
žluťásek ja měla tak strašně zlatou paní učitelku v první a druhý třídě, byla fakt báječná a pak přechod na tu jazykovku, kde jsme dostali strašnou čůzu, ktera nektery deti i fackovala, ponižovala, to byl velkej šok
Myrtila tak oni chtějí třeba kámen nebo pohled, většinou to zůstane v autě. Ale když nic vhodného nevybereme, tak holt řeknu ne, a oni ani moc neprotestují. Samozřejmě bych se bez toho obešla, ale jsem už zvyklá, pamatuju si to i ze svého dětství, ze zahraničí hlavně.
žluťásek Potrefenáhusa tak my měli v první sčítání a odčítání do 20 včetně přechodu přes desítku a v druhé komplet malou násobilku. Ale malá ségra už to měla jako syn.
Potrefenáhusa ja budu mit taky asi nejmladsi dite ve tride a uz jsem si zakazala se tim mentalne zaobirat. Moje zkusenost je takova, ze ti kazdy rekne neco jineho (ucitelky ms, ucitele na zapise, skolni psycholozka, logoped, pani v ppp) na spektru absolutne ne do skoly az po je uplne skvela, co proboha resite a stejne si to musite rozhodnout sami. Ja si myslim, ze pokud se dite bude dostatecne dlouho rozebirat, tak nejaka dilci nezralost se najde asi skoro u kazdeho z te mladsi poloviny rocniku![]()
monis dcera je 29.8...
monis ségra je nejmladší ve třídě, teď je na poměrně prestižním osmiletém gymplu a z nás tří má rozhodně nejlepší výsledky
Sociálně je jiná než ostatní, ale to není věkem, v něčem je napřed v něčem pozadu. Je to prostě dítě od dítěte, pokud není jiný důvod k odkladu, tak bych se tím netrápila ![]()
Evaeva Tak pohled by u nás neprošel, to spíš projde, že nic nekoupíme. Ale mě už by dral i ten pohled, místo nich v obdobné velikosti máme sbírku vstupenek, syn je pasoval na přístupové karty snad ke všemu, s čím si hraje, takže se válí všude a nic se nesmí vyhodit, moje nervy ![]()
Zeptám se k té škole, ze zvědavosti, učili jste se někdo nazpaměť i velkou násobilku? My ne, ale slyšela jsem, že někde se to učívalo. My jsme znali zpaměti jenom druhé mocniny čísel od deseti do dvaceti, jinak to po nás chtěli spíš umět spočítat z hlavy. To bylo teda už na druhém stupni.
Myrtila já už jsem asi otrlá, tady se nesmí vyhodit nic od klacku, přes kámen po papírovou tašku, schovávají i visačky z konferencí (s těmi si fakt hrají). Mladší má na to krabici od měsíčního balení plen, ani nechci vědět, co tam jednou najdem
Ale zrovna on si v autě ty pohledy prohlíží.
Evaeva Krabice od plen mě ani nepřekvapuje
zrovna dneska jsem otevřela kufřík od Albi tužky a vysypala se na mě hromada takových pokladů, původně jsem to chtěla nějak probrat, ale radši jsem to zaklapla a nechala být, syn to má určitě všechno spočítané ![]()
Myrtila to jsou jen jeho věci, pak máme ještě dvě menší krabice bordelu všech
Ale já už nějak přešla do přesvědčení, že až jim bude deset, bez zaváhání to vyklopí do koše, tak proč se tím teď trápit ![]()
Evaeva No jo, ale to přes to budu ještě 6 let skákat ![]()
![]()
Myrtila zapomněla si na druhého
Já už jen osm a půl
Do kolika let je normální spát s detma v jedny posteli :-D? Vzhledem k tomu, ze se pomalu smiřuju s tim, ze pujdou za rok do školy, musime jim udelat pokoj misto ložnice, pac ted maji jen pidi pokoj, do kteryho se jim nevejdou ani psací stoly. A jejich největší starost je, abych jim do toho novyho pokoje nezapomněla přestěhovat všechny tři postele, ze budeme furt spat spolu
.
Vari Moje bezdětné já by řeklo tak do dvou let, moje dvoudětné já říká "dokud tě to nezačne srát
". Aneb i ten skoro sedmiletej se mi tam občas nacpe (ale postel už má svoji v pokoji a většinu noci je tam. Dvouletá chodí k nám denně kolem třetí)
Evaeva Optimisticky doufám, že starší ho potáhne trochu dopředu a zahodí to spolu v jeho šesti ![]()
Vari To by mě taky zajímalo
Naše dítě je jenom o trochu mladší než ty tvoje, má postel v pokojíčku, ale je to dvoulůžko, takže tam s ním spí tatínek. A teď u nás už nějakou dobu jede téma "pořád budeme bydlet spolu, až se odstěhuju, tak vy se mnou", takže to na samostatné spaní zatím vůbec nevypadá.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.