Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 12. června 2025 11:56

notna my s bratrem meli zakazano chodit spat k rodicum. Dite ma proste svou postel a neni vychovne ho brat k sobe. Takze dite s mocni murou se jen nasmeruje zpet do pokojicku a tam spi do rana. Teda to si nasi mysli doted, jak to zvladli a naucili nas spat samotne a tak meli klid a soukromi. Akorat ze ja, jak jsem vedela, ze me zase poslou zpet, tak jsem k nim velmi brzy prestala chodit. A chodila jsem spat do postele babicce, ktery bydlela o patro niz. Akorat babicka chrapala, tak jsem se od ji jeste nad ranem pak vracela do sve postele a tak nasi vubec netusili, ze spim nekde jinde a ne sama v pokoji

bratra mi do pokoje dali z loznice jako rocniho (ja byla devitileta), takze ten pak zase lezl v noci do postele ke me.

Proto nase petileta spi minimalne pulku noci u nas a nejak ji vyhazovat nepotrebuju. Kdyz se v noci hodne mele, tak pak odchazim do pokojicku na samotku do klidu ja

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 12. června 2025 11:57

My máme trojlôžko, nevyzerá to, že by vôbec niekedy sa L odsťahoval, ešte nikdy bez mamy nespal a zatiaľ to nemá v pláne. 

Vari písací stolík je pokrytý toľkými vrstvami všeličoho, že aj brrr by si tam našla robotu. Pokrytý je aj detský malý stôl,  aj konferencny, ale k tomu mi povedal, že už ho to naštvalo, ten bordel na ňom  a trochu ho upratal

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2025 12:02

Zuzuli u nás bohužel nejhorší spáč (mladší) má pořád 160, takže k němu se na střídačku jít spát nedá, ani přilehnout. Takže když má blbé období, spí tam muž na zemi (přistýlku nechtěl). On ani tolik nechce spát s námi, ale potřebuje hladit, dokud neusne, což u něj může být i hodina.  

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 12. června 2025 12:05

Mrakoplas zubrojelen je bozi, ten by si zaslouzil vlastni meme

Pinot Noir nas posledni vylet na kole skoncil rvanim "kez bych vas nikdy nepotkala!". Malou nasobilku si zatim radsi nebudu predstavovat, to bude neco desnyho

Potrefenáhusa tak snad to nekreslila na Den matek ve skolce na vystavu

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 12. června 2025 12:13
Reakce na monis:

"kez bych vas nikdy nepotkala!"

​To je ale boží hláška, tu možná taky někdy zkusím

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 12. června 2025 12:28

monis

nn,ale mame doma mnoho variant na populární fekální trojici

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 12. června 2025 12:52

Zina taky vstavame v 6:30 a dcera usina az kolem jedenacte

Moje dite proste neztraci cas spankem.Vetsinou ja uz vedle ni pospavam a ona jeste ma potrebu mi vykladat, co ji napadne. Nedavno jsem si s kamaradkou rikala, ze clovek pocita s tim, ze se nevyspi s miminem. Je jasne, ze miminka v noci moc nespi, ale ze nas nikdo nepripravil na to, ze se nevyspime ani s petiletym. Protoze nejaka stereotypni predstava je, ze ty deti v roce uz spi celou noc a v peti letech ti jen zamavaj po vecernicku a odkraci usnout do pokoje

Ale zase me fakt bavi ty rady typu, ze mas chodit spat s detmi a ne jeste byt vzhuru, kdyz jsi unavena. Ja chodim spat driv nez moje dite, ja jsem v deset uz v posteli pripravena ke spanku

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 12. června 2025 12:55

Zuzuli naše spi teda dyl, ale taky to tu kolikrát i s mladsi táhnou do pul 11, i pres hodinu v posteli, zvlášť, kdyz je mam na krku sama

ale teda až na výjimky spi fakt celou noc, malý dítě se furt několikrát budí, ale poslední dobou už je to lepší 

Edit: pro mne byly nejhorsi bdely okna, kdy nespala starsi uprostřed noci treba hodinu, dve, nastesti ne denne, ale mela to jako asi dvouletá, kdyz uz jsem byla těhotná s mladsi, a to bylo teda fakt spatny, maly dite hned zas usina (narozdíl ode mne teda, ale hlavne, ze spi ona 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. června 2025 13:05

Zuzuli No já furt čekám až budou děti větší, ze si prostě půjdu lehnout dřív a ty dvě sovy nechám osudu :)

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 12. června 2025 13:17

Potrefenáhusa bdely okna byly strasna. Mela je dlouhe mesice. Od leziciho mimina, u ktereho se dalo spat, az po divoke batole, co se v noci muselo hlidat. Ted sice usina fakt pozde, ale spi do rana. Posun tu je.

DruI ja bych ji osudu moc rada nechala, ona ale nenecha me. Nejpozdeji za par minut mi potrebuje neco rict

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 12. června 2025 13:27

Zuzuli to spaní do rána mi prijde fakt jako výhra, to uz od ni teoreticky, pokud se ti povede se zvednout, můžeš i odejit 

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 12. června 2025 13:40

DruI Haha, to je u nás!!! Srandovní je, dřív jsem chodila "přikrývat" syna a teď občas chodí přikrýt od mě!

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. června 2025 13:43

Zuzuli No, já si říkám, že až se v pubertě zabarikádujou v pokoji, tak na to ještě budu s láskou vzpomínat, jak si chtěli povídat :o)

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. června 2025 13:44

Garfie Ale to je sladký Je to hodnej kluk :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2025 13:45

Garfie noo, ale garfík je už velkej

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2025 13:48

Já hlavně potřebuju se ráno dospat. Pokud v noci nějakou dobu nespí, ale ráno vstává až po půl osmé, tak to jde. Ale samozřejmě, moje děti spí celkem dobře, takže dospávat můžu i večer (spíš to teda zalomím na gauči). Ale jakmile mně ráno tahá z postele, jsem celý den jak zabitá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2025 13:52

Potrefenáhusa já teď čekám na to, až nás nechá vyspávat ráno, to snad tak za rok klapne.

Ale to noční buzení už bych si teda taky ráda odpustila. Starší vždycky přebral muž, jakmile jsem otěhotněla, takže aspoň k nim nevstávám, ale dvakrát za noc od jedné do pěti ráno mi přijde dost. Dost si slibuju od odstavu, nakonec asi teda kompletního.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 12. června 2025 13:56

Evaeva No však! Neboj, ono to uteče....:-)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. června 2025 13:57

Zuzuli Na vás já si vždycky v nouzi vzpomenu, že v tom nejsme sami (ještě Potrefenáhusa to zachraňuje!). A hádám, že taky miluješ větu "tak to ho musíš vzít odpoledne tak na půl hodinky ven vyběhat, to ti pak usne hned." :-D

Ale zas abych si jen nestěžovala, to celonoční spaní, jakmile usne, u nás je, když se vzbudí víc než 1x za noc, tak je to na 99 % nemoc.

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 12. června 2025 14:14

Zina ja se priznam, ze mne by spis drásalo to ranní vstávání, v 6 a dřív, tohle koresponduje zatim s naším životním stylem. Ale trochu se toho bojím, ted jsem se jela ukázat do práce, bylo to dost na krev vsechny vypravit, vyjely jsme v 8 a do prace jsem dorazila v půl 10

Od září budou děti ve dvou institucích ve dvou různých městech