Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 12. června 2025 16:31

My meli jit s mensim ditetem na preockovani ted pred prazdninami, ale nakonec jdem kvuli terminum az v zari. Tak snad dite nic nechytne. 

Jinak teda mam s mensim ditetem jine starosti, jdu zitra na koberecek do skolky, vubec z toho nemam dobry pocit, nejak se to u nej zacina vrsit.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2025 16:51

Potrefenáhusa tak to je lepší!

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 12. června 2025 16:52

Ted jsme byla na skolkove zahrade svedkem rozhovoru, kdy nejaky tatinek rika ucitelce, ze se toho ted s tema nemocma nadela. Ze oni spalnicky vsichni meli a nic se neresilo. Ze si aspon udelali imunitu. Na coz ucitelka odpovedela, ze jasne, ze oni davali detem pit z jednoho hrnicku, mely spalnicky i priusnice a byly v pohode.

Tak ja se uz asi nicemu nedivim

Akorat podle googlu se v csr ockuje proti spalnickam od roku 1969 a tatinkovi bylo maximalne 40 a ucitelka je odhadem rocnik tak 1965

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. června 2025 17:01

Gatita Ty jo, tak držím palce, ať to proběhne co nejlíp a není to moc nepříjemný. My měli jedno takový období, kdy jsme v ds vyzvedávala vyloženě nerada, protože to bylo tak 50 ma 50, že si některá z učitelek postěžuje, byl to i jeden ze silných důvodů, proč jsme nakonec syna dali do soukromé mš.

Tušíš aspoň, co budete řešit?

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 12. června 2025 18:24

Zina Děkuju! Tuším, protože jsem se na kobereček objednala sama, neboť si učitelky ráno stěžovaly manželovi, že syn nějak ubližuje menším dětem. To je pro mě no go, tak chci zjistit podrobnosti. Muž z toho nebyl moudrý, říkal něco o nasypání písku holčičce za krk, což je sice nežádoucí, ale já vím, že házení písku je pro syna a některé známé chlapečky normální (byť pitomá) hra, že třeba jen neodhadnul, že holčička na to není zvědavá.

Ale zřejmě tam těch incidentů bude víc:-( Synovi je pět, hrozně koktá, nosí okluzor, je hodně moc pozadu v některých věcech, takže už jsem nějakou dobu nervózní, co si počne ve škole (absolutně nemá početní představy, jakoby to nevidí, tři autíčka si musí třeba pracně odpočítat a i v tom často udělá chybu). V té školce navíc toto nezůstalo nepovšimnuto a už před nějakou dobou mi tam učitelky říkaly, ať víc řeším to koktání a trénujeme počítání, "aby se mu děti nesmály". Tak od té doby se bojím, jestli se tam třeba nějak necítí blbě a jestli se nezačal vybíjet na menších dětech. No hned mi naběhly vzpomínky na základní školu a takové ty nebystré propadlíky, co vysypávali holčičkám aktovky z okna... ale nesedí mi to na něj, no, spíš je mi to nějak líto a bojím se, co se tam dozvím.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2025 19:09

Gatita jé, to asi nebude úplně příjemný rozhovor Ale teda zarazilo mně to "aby se mu nesmály". To by měly učitelky umět řešit, ne? Kdyby řekly, ať nemá problémy ve škole...

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 12. června 2025 19:20

Evaeva mne to prave taky od te doby hloda v hlave. A dekuju, nechce se mi tam, ale ty informace potrebuju:-/

Offline Muslik
570 příspěvků moje polička 12. června 2025 19:21
Reakce na Pinot Noir:

Vari my zrušili společné spaní teď na jaře, takže v 8,5 a skoro 6 letech. 

​a jake to je mit postel po tak dlouhé době zase jen s mužem? :) nezapomíná se to? (U nás zatím jen 3.5 roku tedy, ale myslím, že je též nakročeno k dlouhému období...)

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. června 2025 19:34

Gatita No, tak aby se mu děti nesmály, by měly nějak ošéfovat ty učitelky, co jsou ve třídě přítomné, ne? Každopádně je to na prd, tyhlety situace, které vlastně nemáš jak vyřešit :o(

Offline Muslik
570 příspěvků moje polička 12. června 2025 19:41
Reakce na Zuzuli:

Potrefenáhusa bdely okna byly strasna. Mela je dlouhe mesice. Od leziciho mimina, u ktereho se dalo spat, az po divoke batole, co se v noci muselo hlidat. Ted sice usina fakt pozde, ale spi do rana. Posun tu je.

DruI ja bych ji osudu moc rada nechala, ona ale nenecha me. Nejpozdeji za par minut mi potrebuje neco rict

​ty bdely okna v noci jsou děsný. U nás trvaly nonstop do tří a půl let, teď na jaře pred par týdny se to zlomilo a vydrží spát tak 75% noci v kuse, haleluja, ja uz vážně myslela že se toho nedoziju, to uz nebylo k ziti vstavat porad 3x v noci. Je to tedy kompenzovano i nadále režimem cca jak u vás, 23.30 - 6.30, pres den nic, ale pro me je lepší spat v kuse byť méně než ty noci přerušene třeba 3x, což pred pár týdny bylo ještě pravidlem. Snad už se k tomu nevrátí. Ona prostě holt spánek nepotřebuje, ale už se tím nezabývam, ruku na srdce, ja taky neumím celý život pořádně spát 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. června 2025 19:50

Deti sa hraju s kamaratmi za domom na ihrisku a ja nemam srdce ich volat domov. Uplne sa mi vybavili spomienky z detstva. 

Sice este dnes ani neboli doma, takze nemame hotove ziadne ulohy, nic. Ale nedokazem ich zavolat. Tak sedim v kuchyni a cez otvorene okno pocuvam radostne vykriky a vravu. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. června 2025 20:06

Mrakoplas Tenhle pocit mívám taky. A jako na potvoru v pátek to nikdy tak hezky nevyjde, aby si venku spokojeně hrály s kamarády :o)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. června 2025 20:10

DruI a tiez im v kutiku duse zavidis? :)

Vikedny su vsetci rozlietani, vratane nas, to sa veru malokedy podari.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. června 2025 20:15

Gatita ach jo, drzim palce . On uz ide do skoly ci ma este rok cas? Lebo ak nejde, tak dovtedy urcite dozrie vo vela veciach. Pripadne by som sa objednala do cpap, mne tam vo vela veciach poradili ako a co trenovat, na co sa zamerat. Bola som tam so starsim este pocas skolky.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. června 2025 20:58

Mrakoplas Tu radostnou bezprostřednost jim závidím určitě :o)

Offline dzizisketa
8999 příspěvků moje polička 12. června 2025 21:03

Dnes bylo pasování na školáky, málem jsem se rozbrečela.

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 12. června 2025 21:11
Offline Aranel
6636 příspěvků moje polička 12. června 2025 21:14

dzizisketa A my byli dneska na kyčlích po šestinedělí!
Čeká se tam ve frontě, musela jsem odběhnout a na muže mezitím přišla řada. Dítě mělo zrovna fancy AIO plenku od MPLee a doktorka prý: “To máte na předpis?”

Haha KÉŽ BY!! Je do 5 kilo, což dítě už má, a nová stojí skoro taky tolik!

(Tatínek se ve frontě sem tam nějaký objeví, ale látkovky jsou nejspíš výstřelek...)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2025 22:03

dzizisketa nedivím se

Nás nejspíš čeká předávání vysvědčení před rodiči. Brečím už teď.

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 13. června 2025 00:54

Muslik úplně v pohodě, trochu jsem se obávala, že to bude nezvyk, že mi budou chybět děti a muž chrápat nebo jinak překážet, ale jako kdyby těch pět let, co jsem spala v pokojíku, ani nebylo.