Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 14. června 2025 23:09
Reakce na Kokoska:

Gatita me by zajimalo, co by tyhle typy delaly, kdyby se jim sdelilo, ze za rohem ciha chlap s nozem.

​Hahaha dobrej tip:D. 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 16. června 2025 07:56

Jak jsem se tu nekdy na podzim podivovala, ze v nasi skolce v desti chodi minimalne polovina deti v teniskach, platene bunde s destnikem, zatimco ve stare byly vsechny deti komplet v nepromokavem a chodily ven za kazdeho pocasi, tak me dneska pobavilo, kdyz moje dcera v nepromokavem oblecku v holinkach probihala hluboke louze primo pred skolkou (tady jsou vsude asfaltove chodniky, kdyz prsi, jde se vrstvou vody, uznavam, ze treba v dlazdenem karline na chodnicich louze nejsou) a rodice odchytavali vsechny ty deti v teniskach, co sly kolem a co se tam chtely vrhat za ni

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 16. června 2025 08:25

Bazén na zahradě nese plody - R. se naučil plavat

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 16. června 2025 08:39

Zuzuli u nás se taky bahní jen pár deti, holinky maj ve školce všichni povinně, ja koupila i gumovou bundu, aby tam mela, ale oni v dešti ven vubec nechodi, myslim i ty holinky tam stoji celej rok zbytečně 

louže jsou u nás must

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 16. června 2025 08:40
Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 16. června 2025 08:58

Potrefenáhusa ja to hlavne nechapu proto, ze tady se fakt neda dostat v desti ke skolce suchou nohou. Jak je to tu beton a asfalt, tak tu je vsude na chodnicich vrstva vody. U metra vrstvicka vody, schody nad metrem vodopad. A od nas ulici, kterou musime prejit, tece potok vody z jeremiasky. A primo pred skolkou velka hluboka louze pres celou sirku chodniku, obejit se da jen krovim. Kdyz ma prset cely den, tak ty holinky nosim i ja, mam nizke Chelsea a stejne se v praci prezouvam. Takze ja se nepodivuju absenci gumoveho obleceni, ale tem teniskam. Ja je dneska mela, rano naimpregnovane, a mam jen z cesty do skolky a na metro mokre ponozky a to jsem se snazila jit po melcine

Ale aspon na tom asfaltu jsou ty louze pruzracne, zadne blato tu nemame

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 16. června 2025 09:04

A ja som dnes stretla mamičku, v kočíku tak 1,5 ročné, z jednej strany prvák, z druhej škôlkar. A škôlkar pofňukaval, že chce objať a nech sa mama tak neponáhľa. Dostal na zadok a poučenie, že už stačilo. Úplne mi stiahlo hrdlo.

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 16. června 2025 09:05

Zuzuli my jdem ke skolce polnackou, hned za domem mame to, co je na 1.fotce a dalsi megalouze jsou pred skolkou - taky vetsina deti chodi v teniskach a jak to delaj s tema loužema u skolky, to netusim, ja musim maly dite (řvoucí a kopající) okolo nosit, kdyz nemá boty do humusu a na starsi nonstop křičet Jdi okolo, nemas holinky! 

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 16. června 2025 09:27
Reakce na Pinot Noir:

Bazén na zahradě nese plody - R. se naučil plavat

​Jo, naše děti se taky naučily až v zahradním bazéně, žádnej rybník a školkový plavání:D. Stačilo je dát do vody se staršíma bratrancema.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2025 09:29

Zuzuli syn šel do školy taky v teniskách. Já vyrazím taky v nich. Do školky šel mladší v gumakách, což znamená, že je odpoledne potáhnu na logopedii U nás naopak některé děti nosí gumáky, i když v noci spadlo šest kapek. Ale jistě se najdou i opačné extrémy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2025 09:30

Karja syn potřeboval ten kurz (ne teda školkový), za půl roku plave bez ničeho. Což je velký pokrok hlavně proto, že ještě před dvěma lety nevlezl do bazénu vůbec.

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 16. června 2025 09:30
Reakce na letfenixa:

A ja som dnes stretla mamičku, v kočíku tak 1,5 ročné, z jednej strany prvák, z druhej škôlkar. A škôlkar pofňukaval, že chce objať a nech sa mama tak neponáhľa. Dostal na zadok a poučenie, že už stačilo. Úplne mi stiahlo hrdlo.

​Víš co, on jí takhle muže štvát už od rána, už od božího rána co vstal tak zdržuje, s něčím si hraje, řekne pojd si vyčistit zuby, on mezi tím si musí uklidit všechny roboty a NĚCO s nima NUTNĚ udělat, odmítne jí tři druhy snídaně, pak vysírá, že nechce holiny, celá ta čtyřčlená karavana má kvuli němu zdržení a pak ještě dvacet minut cesty pofňukává, že ho bolej nohy, i když se ho ta máma snaží uklidnit a zlepšit atmosféru..... No a ty vidíš až to, až když je toho prostě dost.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 16. června 2025 10:50

Karja ja si to celé uvedomujem, ale aj tak mi to hrdlo stiahlo. Ten malý potom samozrejme už začal revat z plného hrdla.

Offline notna
9468 příspěvků moje polička 16. června 2025 11:06

Zuzuli Zrovna nedavno tu byla debata o vhodném oblečení na vhodnu příležitost a někdo mi napsal, že i vysvětlování, proč je potřeba zvolit vhodný oděv, je nepatřičný nátlak na dítě /nebo něco v tom smyslu, asi nejsem uplně doslovná/. Tak třeba jen dítě nesnáší holínky a nechtělo si je obléct. Já jich znám několik, kterým se v tom blbě chodí. Neříkám, že to bude případ všech. Ale taky možnost. A zrovna vhodné boty/oblečení do deště, tam jsem výchovný tlak nevyvíjela kromě stručných informací vůbec. Následky svého rozhodnutí a nevhodného obutí pocítí dítě rychle. To jsem se spíš bavila :-) A taky teda přinávám, že se mi stává běžně, že neodhadnu, jak moc intenzivně bude pršet a kolikrát si myslím, to přeběhnu :-)

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 16. června 2025 11:17

notna Je fakt, že já kupuju hodně tenisky, aby vydržely i do deště, kožené i koženkové. Dětem jsem nedala do školky holiny ani nepamatuju. Asi vlastně nikdy. Ony měly holinky tam všichni na přezutí a to už koordinovala ta učitelka, kdy si je mají vzít, kudy povede procházka a tak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2025 11:43

Karja já dávám většinou ty membránové keeny, ale dneska ráno lilo celkem dost. Se školkou chodí po chodníku a loužím se vyhýbají, to keeny zvládnou v pohodě, spíš jsem měla strach o to ráno. Že by starší nedošel do školy v kožených teniskách, by mně nenapadlo.

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 16. června 2025 11:47

Karja ja naopak i kolikrát ke skolce nase holiny nosim, kdyz je zjevny, ze by slo jit do blata (to tu jde bohuzel casto) 

dneska teda lilo tak, ze by mi kožených bot bylo líto, ma jen jedny 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 16. června 2025 12:05

Zuzuli No, třeba syn si holinky vůbec odmítá vzít na nohy. A to máme cestou do školky spoustu louží (které je ovšem ochoten svědomitě obcházet, takže se s ním nehádám ;)

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 16. června 2025 12:56

Evaeva DruI ja netrvam na holinkach, kdyz prsi malo, ma dcera taky kozene boty. Ale tady v tehle bubline vladnou ty kozene barefooty nebo keeny. Kdyz mluvim o skolce, mam na mysli bud vyjimecne adidas tenisky, nebo spis platenky z deichmanna

Keeny nebo kozene barefooty maji v tech dvou tridach podle botniku v prizemi jednotky deti. Pak i ty gumaky jsou fakt lepsi volba. Od skolky k metru se v osm rano slo vrstvou vody, jak to tu vubec neodteka.

Ale ano, primarne me desne stve, ze kdyz je trochu mokro, uz ani nemusi prset, tak ty deti jsou cely den zavreni ve tride. Ja bych asi potrebovala nejakou skolku kombinujici lesni a klasickou, aby se to moje dite dostatecne vyvencilo, ale zaroven si i mohlo v teple malovat a hrat. Coz po skolce, kde fakt za kazdeho pocasi byli venku, je ted pro me zklamani.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2025 13:08

Zuzuli já si myslím, že to není problém dětí, ale školky. Kdyby chodili ven za každého počasí, tak se rodiče přizpůsobí. Kdybych věděla, že bude sedět ve školce, tak půjde taky v teniskách.