Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 16. června 2025 14:36

Potrefenáhusa Prosím tě, jaký spacák jsi nakonec vybrala nebo ti tu doporučily? My je téměř nepoužíváme 8 let jsem nepotřebovala spacák:D:D, ale děti ve školce a škole začínají, tak musim něco pořídit. Ale asi pujdou rovnou do dospěláckého nebo jaké výhody má ten dětský, kromě toho, že je menší? Já koupím rovnou ten dospělácký, at ho můžeme mít případně i my. 

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 16. června 2025 14:48

Karja

nakonec jsem nekoupila žádnej, půjčila jsem si perak z decathlonu (S je do 155 cm) a dítě mělo nakonec přetrvávající zelenou rýmu, tak nikam nejelo. Dospelej nekupuj, bude vetší a těžší a může jim v tom bejt zima (musíš vyhřívat prazdnej prostor ve spacáku) 

ja koupím nakonec nejakej perak, ale koukala jsem v lesní školce na detskej boll (klasickej, ne ten lite) a pokud ho dítě nebude nosit samo v batohu na zádech (naše bude), tak mi prisel fajn (a chvalej si jo tam) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2025 14:52

Karja jestli to mají na spaní ve školce nebo u kamaráda doma, tak bude dospělý stačit, tam jim zima nebude. Syn na přespávačku dostal mužův starý spacák, vůbec mně nenapadlo, že by měl mít dětský.

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 16. června 2025 14:59

Evaeva jo, tak ba přespání jednou za rok ve školce stačí fakt cokoliv, to snad i peřina z domova :-) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. června 2025 15:03

Karja nasi spia v stane v dospelackych. Ale nenosia si ich, nemaju taketo skolkove akcie.

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 16. června 2025 15:05

Evaeva

Potrefenáhusa Jedou i někam do kempu do chatek, ale nemám vůbec čas to hledat, musím to objednat nejpozději včera řekla bych tak:D A přesně tohle jsem si říkala i vloni, když jsem si pujčovala segry drahý spacák. 

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 16. června 2025 15:08

Mrakoplas

Potrefenáhusa A jakou mám vybírat komfortní teplotu cca? My nikdy nebudeme spát ve stanu mimo červen, červenec a srpen:D:D. Já si pamatuju, že naposledy co jsem spala ve stanu, a myslím, že to je v posledních 15 letech se tak stalo dvakrát, kdy jsem spala pod stanem, tak jsem si ve tři ráno šla vyměnit spacák s kamarádem, že je mi zima, ale myslím, že jsem měla uplně tu nejhorší hruzu, co jsem doma popadla. Takže fakt nemám přehled.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2025 15:14

Potrefenáhusa to jo, ale syn trval na tom, že mají mít spacák

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 16. června 2025 15:32

Evaeva jojo, dcera má spaní ve spacáku, ale přes den, spí odpoledne na nějakém pochodáku. Ale spacák na zádech si nenese, to jim tam dovezou. Druhá jede někam do chatek, ale to ještě nemáme vyřešené, zda ji tam přes noc necháme nebo ne, je to kemp u vody, uplně nadšená z toho nejsem, sambo vůbec.

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 16. června 2025 15:36

V létě ve stanu stačí přes sebe hodit cokoliv?

Teď jsem se v noci do spacáku už ani nezapinala, jen ho hodila přes sebe jako peřinu.

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 16. června 2025 15:37

continuity Tak to mně vůbec nestačí, ale kdoví co to bylo za spacák, třeba to bylo to "cokoliv" a nefungovalo to prostě:D:D. Ale bylo teplo, srpen a přes den jsem byla v plavkách na vodě:D:D

Offline Tabea
8164 příspěvků moje polička 16. června 2025 15:56
Reakce na Pinot Noir:

Bazén na zahradě nese plody - R. se naučil plavat

​tak to šlo šupem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2025 16:04

continuity jo, souhlasím, já vždycky stanovala v létě. Ne vždycky bylo úplně teplo, ale vždycky mi stačily kraťasy.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 16. června 2025 16:56

Karja Tak ono závisí na tom, jakou má kdo termoregulaci. Muž má spacák, přes který je bez nadsázky vidět a stejně si v létě stěžuje, že je mu v něm vedro :o)

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 16. června 2025 18:24

Mne to většinou nestačí pres sebe hodit cokoliv, uz jsem několikrát poradne vykosila i v lete ve stanu, ja beru komfort kolem 0, komfort 10 je pro me minimum, rozepnout se můžu vždycky

Offline Aranel
6636 příspěvků moje polička 16. června 2025 18:57

Karja V srpnu už může bejt v noci pěkná zima. Jinak do chatky je to skoro jedno, ale jinak potvrzuju Potrefenáhusa , mít spacák na svoji velikost a nemuset vyhřejvat 30 cm prázdnou kapsu byl tzv. gamechanger.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2025 19:01

Aranel děti to asi nezvládnou, ale ta kapsa se dá přehnout pod nohy

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 16. června 2025 19:29

Holky daly teď od pátku přes 40km v rakouských Alpách na těžko,  a dokonce nebyly nejufrflanejsi členky výpravy, už jsou dnes u auta. Fuj mě se ulevilo:D

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 16. června 2025 19:32

Loni v srpnu jsem spala ve stanu a spacak do mrazu byl tak akorat. Ja nejsem nijak zimomriva osoba, ale ve stanu mi je zima furt, pokud se nejedna o tropickou noc

Aranel do chatky to neni jednomuj prvni tabor v zivote byl v chatkach, ale bohuzel se jednalo velmi chladny cervenec na Vysocine a moje hlavni vzpominka je, ze je mi v noci zima.

Offline amalfi
49 příspěvků moje polička 16. června 2025 19:35

rasaNori  obdivuju,že to holky zvladly