Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8166 příspěvků moje polička 17. června 2025 11:47

Moje děti plavou obě dobře. Syn líp než já. Ale stejně je ve vodě většinou hlídám. Stačí, aby jim někdo skočil na hlavu. Menší děti, co plavat neumí, nebo uplavou pár temp, jsem nepustila z očí.

Kamarad před pár lety v Rakousku u jezera vytáhl a oživoval dítě, co tam bylo se třídou. Skákali z mola a učitelky stály u toho. A stejně se málem stal malér. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. června 2025 11:55

Nasi na tabor s jednym kupacim dnom pojdu, ale bude to na plavarni, kde nie je taky hurhaj a plavcici davaju vacsi pozor ako u nas na kupalisku. S kamoskou by som dieta v pohode pustila, ja bravam segrine deti uz roky. A na tie davam este vacsi pozor ako na svoje :D Ale na tabor pri vode, kde moze dieta nepozorovane kedykolvek zbehnut k vode, by som sa tiez bala. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 17. června 2025 13:14

Evaeva dcera teď jede na tábor, až z fotek jsem se dozvěděla, že v areálu je bazén. Ale je to už 29. ročník toho tábora, tak předpokládám, že to mají ošéfované. Plavat neumí. 

Já jezdila na vodu vpodstatě od narození, napřed s rodiči, pak jako na tábor, ale plavat jsem se naučila až někdy kolem devíti, deseti let. Vychovalo mě to ale k respektu z vody a k "neblbnutí".

Jako štve mě to, že neumí plavat, ona odmítá chodit na kurz učit se plavat a my jako rodina moc do bazénu nechodíme. Teď teda máme předsevzetí, že budeme chodit jednou týdně a že jí prostě plavat naučíme. V tuto chvíli nejde o styl ale o udržení se na hladině.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2025 13:26

Mohučanka syn se to naučil letos, jsem fakt ráda. Ale do té doby měl naopak velký strach, takže to bych se taky nebála, do vody by vůbec nevlezl. 

Nebude mít dcera příští rok plavání ve škole? Chodívá se obvykle ve třetí třídě, ne? Pokud to neřeší jinak. My se právě taky do bazénu moc nedostaneme. O to víc mně mrzí, že se mladší na tom kurzu, co chodil, začal bát. Školka chodí do stejného bazénu, takže odmítá chodit i s nimi.

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 17. června 2025 14:03

Mohučanka No jo no, dcera právě žije v představě že plavat umí. Což jakoby oproti vrstevníkům umí, ale reálně to neumí samozřejmě na nějaké urovni. Plus má navíc tu vodu hrozně ráda a nebojí se, ani skákat do vody, na tobogány, potápí se. Taky to není uplně ideální stav takhle bez toho strachu a nějaké sebereflexe.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 17. června 2025 14:08

Evaeva ona mění školu, zatímco na staré se chodí plavat ve 3. třídě, v nové to absolvovali ve 2. třídě, takže jsme tímto způsobem unikli systému. Holt se do toho musíme obout sami. A do té doby musím věřit vedoucím tábora i jí samotné. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2025 14:11

Mohučanka aha, tak to je škoda.

Jinak máš pravdu, člověk prostě musí věřit. (A vybírat obezřetně)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 17. června 2025 14:15

Karja no dcera si vůbec nechce namočit hlavu ani uši, nejšťastnější je se ségrou v bazénku po kolena. Takže se nebojím, že by sama o sobě někam skákala. Podle toho, co jsem si zatím o tom táboře četla, tam má panovat docela disciplína a dcera ráda ve škole nebo na kroužku dodržuje pravidla, problémy dělá akorát doma

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 17. června 2025 14:23

Mohučanka

Držim palce, naše holky se plavat naučily hlavně od těch starších bratranců, člověk musí vidět hlavně tato pozitiva, ne ty špatný věci co je učej:D. Včera dělala malamalá hvězdu, nebo dělají  výmyk na hrazdě, ručkujou na kruzích.... To jsou věci, co jsem jako malá nikdy nedělala, ale ony to mají uplně jinak...

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 17. června 2025 16:01

Mohučanka neni ten tábor v jižních čechách? Tam dřív dělali vedoucí moji velmi dobří kamarádi, kterým po nějakých čachrech ve vedení zůstal na starosti jiný tábor. Každopádně to hlídali hodně a byli si rizika vědomi. A popravdě jedním dechem vždy dodávali, že přehledný bazén uprostřed tábora je méně rizikový, než chození k rybníkům...

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 17. června 2025 18:03

Holky se naučily plavat každá okolo 3 let, tam tomu strašně pomáhá ten egypt v září, kdy v podstatě z vody lezou jen na jídlo a spánek. Loni bylo malé čerstve 5 a už se s náma potápěla a snorchlovala i v moři. Rok předtím odmítala v moři ponořit i jen nos do vody. A starší bude mít plavani celý 2 a 3 ročník.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 17. června 2025 18:08

MPLee není, ale díky. Právě z vody vím, jak byli všichni dospělí na děti přísní a opatrní.

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 17. června 2025 21:48

No tak potom, co jsem dneska precetla zpravy o tech ruznych parazitech, deti nejspis nepustim ani k bazenu, ani do lesa na boruvky...

V plavani mame dost rezervy, syn loni na zacatku prazdnin uz preplaval plus minus slusne na sirku bazen v hotelu (asi 12m), ale kdyz jsme sli k vode na konci prazdnin, udelal tak tri tempa, pak zacal cubickovat a tak tak ze nesel je dnu driv nez se doplacal ke brehu. Cim to muze byt, to se da zapomenout? Uz je mu skoro deset, plavat chodil se skolou a probehly i nejake kurzy na vlastni triko (tam se teda s vodou jen opatrne seznamoval). On je silene hubeny, tak si rikam, jestli na nej vubec funguje vztlakova sila... nebo jestli je tak slaby? Jsem zvedava, jestli se letos na dovolene nekam posunem. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. června 2025 21:57

Gatita ak myslis ten smutny pripad 11 rocneho chlapca, tak to ma vystrasilo tiez. Ale vraj nie je uplne jednoduche sa nakazit, musi sa dostat hlboko do dutin. Ak to chytil na tom kupalisku, tak tam chodili stovky ludi a nenakazili sa. Sanca asi nie je vysoka, ale uz som uvazovala, ze ich do vody pustím len so stipcom na nose

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 17. června 2025 22:10

Mrakoplas ano, je mi toho chlapce hrozne lito, vubec to nemuzu dostat z hlavy, mam podobne stareho. Ale kolicek by u nas tedy neprosel...

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 17. června 2025 22:24

Gatita No určitě na něj působí menší vztlaková síla. Já si úplně živě pamatuju jak jsme ve fyzice počítali, jak z Titaniku spadli tlustý a hubený pasažér a který z nich se utopí ;o)

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 17. června 2025 22:51

DruI to je zas zadání v ledové vodě se utopi tlustý stejně jako hubený.

Schopnost plavat a váhou nijak nesouvisí, Děti mám hubené obě a obě plavou slušně, starší lépe než celá rodina dohromady a rozhodně nebyla v oddílu nejhubenejsi.  

Offline Potrefenáhusa
38929 příspěvků moje polička 17. června 2025 23:04

Prosim vas, padaj tu nejakejm petiletejm detem zuby? Nase dite ma uz tejden venku prvni spodní jedničku (druhá půjde ven každou chvíli taky), novej zub je tak ze 3/4 vyrostlej. Dneska jsem potkala známou zubařku a ta se velmi podivovala, ze je to strasne brzo, ja znam přitom dvě stejné stary deti jako je naše, co maj dole díru uz od jara 

jako taky me to, priznam se, překvapilo, myslela jsem, ze je to kus rohliku a on to v druhý řadě koukajíci novej zub 

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 17. června 2025 23:05

Mrakoplas Gatitaprosím vás, od roku 1962 bylo cca 200 případů na celém světě. Jako může se to stát, ale také se může stát milion jiných věcí a jsou mnohem pravděpodobnější než tohle. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. června 2025 23:07

Potrefenáhusamne to pride normalne. Mladsi je asi jediny 6 rocny predskolak v triede, ktory nema este vypadnuty ziadny zub. 

A fnuk, dnes ma 6 rokov, hrozne to uletelo. Ved len nedavno som sem s radostou pisala, ze to mam uz za sebou (porod)